Môžem dávať kamilkový čaj 8 mesačnému chlapcovi?

zuzka153
16. okt 2012

Ahojte vie mi niekto poradit ci davat kamilkovi cajick 8 mesacnemu chlapcekovi?Nasmu malemu idu zubky a citala som ze kamilkovi cajik je na to dobry tak ak ma niekto s tym skusenost nech mi poradi prosim.Dakujem

zuzi0911
16. okt 2012

Ahoj myslim ze kamilkovy caj sa neodporuca. radsej skus nejaky gel na dasna z lekarne

simca06022011
16. okt 2012

kamilkovy je dobry na ukludnenie, bolave brusko a tak... ale na bolest zo zubov asi ani nic nie je, to treba iba vydrzat.. ak je mrzuty, tak mu cajik mozno pomoze.

moon1979
16. okt 2012

na kamilku pozor, len príležitostne, hlavne ak chceš dávať piť ako čajík ... kamilka má totiž aj dezinfekčné účinky a môže spôsobiť komplikácie deťom hlavne s trávením, kedže "vyzabíja" aj dobré baktérie v čreve ... mám s tým osobné zlé skúsenosti ...

lypka
16. okt 2012

Ja dávam od 6. mesiacov, pomáha malej aby sa vykakala 🙂

nikush29
16. okt 2012

Kamilka je vraj dosť silný alergén, ja som nedávno chcela kúpiť malej kamilkovú masť (mala takú malú ranku na ušku) a v lekárni mi povedali nech kamilkovú nekupujem, takže s kamilkovým čajíkom by som tiež zatiaľ neriskovala...

martina28p
16. okt 2012

ahoj,ja som obom svojim deťom dávala kamilkový čaj kvôli brušku a kakaniu a nič sa nestalo....sestra mi však poradila,nenechať dlho lúhovať,čaj má byť jemne žltučký 😉

nikolet_89
16. okt 2012

ahoj moja mala mala 2 mesiace, ked nam lekarka povedala, nech jej dame, takze 8 mesacnemu uplne kludne 🙂

zmrzlinkams
16. okt 2012

kamilkovy čaj možeš davať piť ale to skor je na žaludok a treba s mierou ale či to pomaha na zubky netušim, my mame vonku už 9 zubkov ani raz som nedala žiadny drahy gel čo babo aj tak sliže a efekt žiadny. mne dr. povedala že možem davať biele vino ale to je slabe tak som davala biely alkohol ak bol nejaky doma alebo mam becherovku čo nik nepije a malej ked vidim že ju zubky trapia tak namočim dudel a spinka krásne lebo dasienka jej od toho stvrdnu a nebolia ju ale to sa u nás stalo možno par krát mala našťastie zanša rast zubkov dobre horučky žiadne len sem tam je mrchava a všetko kuše a tak jej davam chladiť do chladničky hrizatka s tekutinou to je tiež velmi dobre. a vraj pomaha aj potrieť dasienka z korou od citronu ale mne sa zdal ten alkohol lepši a učinejši a babu neuškodi, stary recept starych mam ....
@zuzka153