Môžem dávať 6 mesačnému na večeru kašičky?

monikaaa135
21. mar 2014

Mám 6m dcérku. Od 5m jej dávam na obed zeleninku a už sme vyskúšali aj mäsko. Je plne kojená. Problém nastáva v tom, že v noci sa mi začína budiť častejšie. Predtým stačilo 2x nakojiť a teraz som hore aj 5-6x. Hovoria že najprv by dieťa malo zvládnuť príkrm na obed, potom desiatu a až tak večeru. Neviem sa rozhodnúť. A už keď mám dávať na večer kašičky, aké mám zaviesť? Aby sme nemali problém s kakaním. Prosím poraďte. 🙂 Vďaka

saska.t
21. mar 2014

@monikaaa135 kasicky tvoj Problem nevyriesia,skor opacne,moze sa stat,ze sa bude este castejsie budit,kasa je tazka na zaludok,preto sa snazi zaludok stravu rychlo spracovat aj cez noc kedy ma odpocivat a travit lahke jedlo (mlieko). Budenie tvojej malej nie je o hlade ale o pocite mat pri sebe maminku a trosku si pocuckat,je to normalny fyziologicky vyvoj vo vasom veku 😉

jul11
21. mar 2014

@monikaaa135 vobec som nepostupovala podla navodov,co sa tyka prikrmov. ze najskor zelenina, aby si nezvykli na sladke ovocie.my sme zacali jablkom a mala nemala problem zjest cviklu alebo inu zeleninu. potom ze dalsi prikrm az po mesiaci. myslim,ze preslo 1,5tyzdna a musela som pridat dalsi,no co, je to hlados. takze podla mna mozes skusit dat na noc kasicku. moze a nemusi to pomoct. uz je aj vacsie babatko,moze sa budit nie kvoli mliecku ale kvoli tvojej blizkosti a chce si pocucat.dojcenie nie je len o mlicku,ale o blizkosti a pocitu upokojenia.a kazde dieta je ine. nasa potrebovala plne brusko a spala.teraz ked je vacsia,potrebuje blizkost.ked bola mensia,tak len semt am,to brusko bolo dolezitejsie🙂 teraz je viac maminkova,tatinkova

lenka369
21. mar 2014

ahoj ja som svoljej dcreke najprv zacala davat kase hami s flase pred spanim a az potom na obed zeleninku.......tiez bola kojena a vnoci hadam aj 10 krat hore ale upravilo sa to az ked som ju prestala kojit v 10mesiacoch je to ako hovorila saska.t je to o tom cuckani a potreby blizkosti......vela stastia

meluela
21. mar 2014

@monikaaa135 ak kasicky, tak rozhodne nie tie sladke instantne ktorych su plne reklamy. To je hnus a bordel. Najlepsie su doma uvarene, ale kazda vieme kolko mame pri babatku casu 😀 takze sa daju kupit aj instantne nesladene bez prichuti - napr. v DMku od Alnatura alebo Babylove .. ak ich chces neskor predsalen ochutit, staci rozmackat cerstvy bananik, zamiesat kvalitnu nesladenu 100% detsku vyzivu, ozdobit malymi kuskami ovocia a pod.
Urcite by som ich neodporucila davat do flasky, hlavne nie tie sladene - take dlhodobe cucanie sladkych veci pokazi babatku zubky. V sladkej nestle kasi na rodziel od materskeho mliecka nie su latky ktore prirodzene chrania zubky pred kazom.
A s tym budenim to moze byt preto, ze jej este chyba mliecko - cez den ho ma kvoli prikrmu menej tak si to musi v noci dohnat. Tieto veci sa zvyknu rychle menit, asi by som este pockala ...

majovka27
21. mar 2014

@monikaaa135 a zubky malej nejdu? U nas sa zvysi pocet nocnych kojeni s novym zubkom. Tiez sme skusali davat pred spanim kasu, ze co ak je nahodou hladny, nepomohlo a za par dni nam vykukol zubok. Odporucania su vzdy len odporucania, ak mas pocit, ze by jej kasa vecer pomohla, tak vyskusaj 😉 A urcite vyberaj take, ako spomina @meluela z DMky a nesladene.

veronicka1901
21. mar 2014

Nam kase nepomohli, co sa vecerneho zasytenia tyka, skor som mala pocit, ze jej bolo z nich tazko. Zacali sme asi niekedy po 6. mesiacoch, ale dcerka bola uz prirmovana UM a papala zeleninove prikrmy (doma pripravene) od ukonceneho 4. mesiaca. Mozno skusit nejaku zdravsiu verziu kasi, nie instantne.

zahradka76
21. mar 2014

caste budenie v tomto veku pri kojeni je uplne normalne a nech by si cokolvek dala cez den papat, aj tak sa bude v noci budit....az dokedy budes kojit...

vajanka
21. mar 2014

No s tymto mame problem aj my. Plne kojena do 6m a potom prikrmy...mozem povedat, ze spala lepsie, ked bola mensia ako teraz. Snazim sa jej vecer varit kase od Bukovskeho, raz krupicovu, raz kukuricnu atd. Ale spanie to je vecny problem. Na mlieko sa budi aj kazde 2 h. Uz nam ostava len dufat, ze do roka to tak bude a potom uvidime.

mamaamater
21. mar 2014

my sme od 6 mesiaca zacali trochu prikrmovat u.mielkom a pomohlo, zasytilo a hlavne uz som zacala stracat svoje mlieko. mozno malemu ozaj chyba nieco mliecne. vyskusaj. my sme mali humanu

tisha
21. mar 2014

aj my sme mali problem s castym budenim - bolo to zubkami a pocitom, ze ma chce mat pri sebe, cize kase na veceru nepomohli....teraz ma 10m a obmedzila som nocne kojenie - pomohlo, krasne spi 🙂

monikaaa135
autor
22. mar 2014

Kočky ďakujem vám za rady. Nebola som stotožnená s tým, že by som jej už mala dávať kašičky na večer a preto som potrebovala aj iný názor. Je pravda že nedávno sa nám prerezali spodné rezáky a aj lepšie spí, keď si ju dám k sebe na posteľ. Asi potrebuje aj v noci cítiť moju blízkosť. Ešte raz vďaka 🙂