Ahojte ženy 🙂 Moja dcérka má trošku nádchu a tak mi svokra poradila dať jej aj do čaju citrón (samozrejme d´úavam sprejík) tak som jej ho pridala do granulovaného detského Monike to veľmi chutí čo ona vždy tak menej pila 🙂 Chcem sa opýtať či si myslíte že jej ho už môžem pridávať denne ja som teda veľmi na citrón len či to pre malú ešte nieje riziko na alergiu... Tak ďakujem za odpovede 🙂
Jasne daj, ja v tom nevidim ziadny problem 😵
tiez davam od roka uplne v pohode do cajiku teraz už pije aj ochutene nie len detske dokonca teraz som uz kupila popradcky caj červeny pomaranč a kedze v pomaranči je viac vytaminu c vytlacila som jej do čaju miesto citrona aj pomarančovu štavu nevie sa ho dopit. strašne jej chutí 🙂
Sem-tam pridat citron neuskodi, ale denne by som nedavala, predsalen je to kyselina navyse, nie moc dobre na zubky. A to mas granulovany caj - cukor a citron - kysly - dve nie velmi dobre kombinacie. Pri chorobe je to fajn, pomoze, kysle prostredie nemaju bacile rady, ale nie dlhodobo ako caj na kazdodenne pitie. Na to je este stale najlepsia voda 😉
samozrejme,ked nema v caji,dam aj do vody 🙂
vyskusaj a uvidis ako zareaguje. ak nebude alergicka, pri chorobe v caji kludne mozes. inak od smadu vodicka 😉
Jasne 🙂 pocas choroby davam detom od roka teply caj s citronom a medom.
..ročné dieťa by už malo všetko doradu.. 🙂
ja som tiez chcela citrusy az po roku, ale milujem pomela a mala videla, ze ich jem - tak som jej dala trosku ochutnat - pockala som, ziadna reakcia a potom som jej dala viac a teraz ich uplne miluje.. a aj pomaracne - nema ziadnu reakciu.. podla mna treba vyskusat a ked nema reakciu tak po roku je citron ok
tiez si myslim, ze mozes. ja tiez malej davam od 9 mesiacov polku mandarinky alebo 2 mesiaciky pomarancu, citron ked je chora. ked sa nevyhadze tak kludne
Nam lekarka povedalal, ze najnovsi vyskum, o ktorom pocula na imunologickom kongrese hovori, ze alergeny treba zavadzat pocas kojenia. My sme davali mandosku okolo 10 mesiaca. Len treba opatrne. Neviem ako je to v pripade, ze nedojcis. Tam by som bola opatrnejsia, pretoze MM chrani pri alergenoch.
ja davam takmer denne do caju zhruba od roka, nikdy nebol problem ... ale nerobim granulovany caj
ja davam citron uz dlho,,,ked mal asi 8mesiacov bol chory,,robila som mu cajik a do neho davala par kvapiek citronu,,,teraz ma 13 mesiacov a v pohode,,mu velmi chuti cajik s citronom
ja som niekde citala ze ak mu dame citrusove ovocie a nevyhadze sa, tak mu ho mozme kludne davat...tak neviem co je na tom pravdy...ale ja davam od roka malemu citusy a velmi mu chutia pomarance, grepy, mandarinky (zacala som kvoli tomu ze vitamin C pomaha pri vstrebavani zeleza) inak by som velmi nedavala...vyrezem mu len tie vnutorne duziny a bud kuse alebo pokrajam na male kusky...
inak minuly tyzden bola nejaka lekarka v telke hovorila ze cudzokrajne ovocie ako je ananas, mango a pod. by sme mali davat az od 7 rokov, ona by dala az od 10tich...tak som pozerala ako vygulena, lebo sa mi to zda az prehnane... no nas ananas ma rad 🙂 a mango sme skusali jest tiez ;)
podla mňa je to v poriadku, moja mala 7 mesiacov ked prvý krat olizovala mandarinky 😀 je zdravá ako repa, nič jej neni,žiadna alergia..nič. Radšej dať dieťatku do čaju trošku citronu ako dopovať antibiotikami 😉