Mozem materske mlieko zahustit mliecnou ryzovou kasou namiesto nemliecnej? Lebo nemliecna co je urcena do materskeho mlieka tak dobre nehustne ale mliecna ano.
v podstate môžeš, len je fajn uvedomiť si, že tým vlastne dávaš bábätku dvojnásobné množstvo mlieka a že mliečna kaša je vlastne skrytá forma umelého mlieka a bábätko tým prichádza do styku i s kravskou bielkovinou. Instantná kaša nehustne preto, lebo enzýmy v materskom mlieku okamžite štiepia škrob v ryži a efekt zahustenia sa stráca. Ono to je vlastne výhoda, pretože bábätko dokáže i samotnú hotovú ryžu ľahko stráviť, ak je kombinovaná s materským mliekom. I samotní výrobcovia sa snažia o to, aby ich kaša bola ľahko stráviteľná, niektorí využívajú pri výrobe kaší enzymatické štiepenie škrobov, ak taká kaša príde do styku s materským mliečkom, je úplne riedka. Pri mliečnej kaši z materského mlieka je lepšie pripravovať domácu kašu: z ryže (či inej obilniny) uvarenej vo vode a následne do nej vmiešať materské mliečko. 🙂
v podstate môžeš, len je fajn uvedomiť si, že tým vlastne dávaš bábätku dvojnásobné množstvo mlieka a že mliečna kaša je vlastne skrytá forma umelého mlieka a bábätko tým prichádza do styku i s kravskou bielkovinou. Instantná kaša nehustne preto, lebo enzýmy v materskom mlieku okamžite štiepia škrob v ryži a efekt zahustenia sa stráca. Ono to je vlastne výhoda, pretože bábätko dokáže i samotnú hotovú ryžu ľahko stráviť, ak je kombinovaná s materským mliekom.
I samotní výrobcovia sa snažia o to, aby ich kaša bola ľahko stráviteľná, niektorí využívajú pri výrobe kaší enzymatické štiepenie škrobov, ak taká kaša príde do styku s materským mliečkom, je úplne riedka. Pri mliečnej kaši z materského mlieka je lepšie pripravovať domácu kašu: z ryže (či inej obilniny) uvarenej vo vode a následne do nej vmiešať materské mliečko. 🙂