Môžem dať Hipp bio harmančekový čaj mesačnej dcérke?

nikolaap
18. apr 2017

Ahojte, prosím vás kúpila som malej tento čajík ale nie je písané od koľkých týždňov sa môže podávať. Viete mi prosím poradiť, či ho malá mesačná môže ?
Ďakujem.

veronikaaa444
18. apr 2017

Pokiaľ sa nemýlim mal by byt od ukonceneho 1.tyzdna

anabeth
18. apr 2017

harmanček je pomerne silný alergen a pri stolici posobí ako prehánadlo
ak je babatko kojené, piť navyše nepotrebuje
ak je na UV- vychladnutá prevarená voda z kontrolovaného zdroja alebo dojčenská voda

nikolaap
autor
18. apr 2017

No viem, že aj taký je, na tom to ke napísané aj na krabickečke,ale tuto nieje nikde napísané, odkedy sa môže podávať :/ ...

anabeth
18. apr 2017

http://www.liecive-caje.sk/2018-sk/deti-a-bylinky/

takže harmanček od jedného roka

a všeobecné pravidlo- bylinky nepoužívať dlhšie ako tri týždne

zabina27
18. apr 2017

@anabeth zaujimave, ze nasa dr harmancekovy caj vzdy doporucovala... teda ja som ho nedavala, bala som sa toho, ze je to alergen, ale ocividne nazory sa roznia...
a nesuhlasim s tym, ze kojene nepotrebuje pit. teda mozno nepotrebuje, ale zvykat si na ine chute moze a podla mna by malo. nasa mala je stale kojena (9mes) a tiez som jej zo zaciatku nesilila nejaky caj alebo vodu, ale potom sa to otocilo proti, ked vlastne nic pit nechcela, nic jej nechutilo, vypila tak malo, az nedavno dostala zapal obliciek. lekari povedali, ze to "nepitie" urcite prispelo, ze sa tie oblicky necistili dostatocne...

@nikolaap tento kludne skus, ono nikde nie je napisane, ze to babo bude aj pit 😉 ak vypije par glgov, nic sa mu nestane, pripadnu reakciu si rychlo vsimnes (prehananie, vyrazku)

nikolaap
autor
18. apr 2017

@zabina27 dakujem pekne 🙂 dam radsej viac vody aby nebol silny.

anabeth
18. apr 2017

@zabina27 piť nemajú plne dojčené deti na požiadanie
predpokladám, že v 9 mesiaci už zavádzaš príkrmy a to, že malo dieťatko málo tekutín bola tvoja chyba, každí vie že také dieťa už musí piť

alergologička má veľkými písmenkami na nástenke - o tom alergene, -
takže toto je rozhodnutie rodiča, pár glgov môže spôsobiť opuchnutie slizníc a problém s dýchaním, asi si ešte vážnu alergickú reakciu nezažila

zabina27
18. apr 2017

@anabeth to, ze musi pit, som vedela davno, aj som to skusala este davno pred prvymi prikrmami, ale nechcela nic, nic jej nechutilo, pomaly kazdy ml bol boj do nej dostat... preto si myslim, ze som mala skusat uplne od narodenia, ale kedze sa hovori, ze dojcene nepotrebuje, tak som to nesilila a ano, to bola ta moja chyba... jasne, ze posledne mesiace som do nej skusala dostat tekutiny roznymi sposobmi, ale ocividne sa mi nedarilo dostat do nej dost. tretie babo neplanujem, ale ak by bolo, tak ho jednoducho "stopem" vodou, cajom, od narodenia, nie na litre, ale aby si zvyklo

marrie5385
18. apr 2017

Skus aj Sunarek granulovy caj.

kika691
18. apr 2017

Feniklovy pije moja mala od.narodenia...Teraz ma 8m a pije ho stale

lorela
18. apr 2017

@nikolaap Je viac ako vhodné riadiť sa odporúčaním vašej pediatričky, ako odporúčaniami výrobcu.
Detičky na MM ako aj na UM nemusia prijímať do prvých príkrmov žiadne iné tekutiny. Výnimkou sú horúčavy, teplota dieťaťa alebo hnačky, kedy hrozí dehydratácia.
Ale niektorí pediatri skutočne odporúčajú deťom na UM aj iné tekutiny v prvých mesiacoch života - čistú vodu (žiadne bylinkové čaje, nebodaj granulované čaje - sú maximálne nevhodné).

evittam
18. apr 2017

@nikolaap Obe moje deti-dojcene pili caje,vodu od 1.tyzdna. Reci typu "do prvych prikrmov nic ine ako MM al.UM netreba" su u mna kraviny.

evittam
18. apr 2017

Caje bylinkove-feniklovy, harmancekovy, neskor aj ine.

sono2
18. apr 2017

@nikolaap netreba jej čaj. Načo. Mesačne dieťa je podľa mňa hrozne malé. Potrebuje výživu a čaj mu nič nedá.

gapre
18. apr 2017

Pri prvej som sa riadila tym, ze staci dojcenie.Dostala virus a vracala hlavne z mlieka.Vodicku nechcela ani vydiet.Tak striekackou na silu.(hrozne)Ma 3 roky a stale jej musim hovorit aby sa napila.Pri druhej som si povedala, to tak nenecham a ucim ju na rozne pohariky z vodou.Od prveho tyzdna aj flaskou.Stale ponukam aj ked je dojcena.Caj mala tiez skoro aj feniklovy aj kamilkovy.Bola kolikova ,tak som skusala.

jeennyv
18. apr 2017

@nikolaap feniklovy deticky kvoli prdikom mozu, o harmancekovych a inych bylinkovych su nazory rozne, hipp ma tusim aj detsky caj pre male deticky skus ten..ale ber to tak, ze kde sme boli mali okrem fenikloveho bol akurat pigi caj a tu sme..

nikolaap
autor
19. apr 2017

Ďakujem všetkým za odpovede. Malá má koliky tak preto som chcela skúsiť aj nejaký čaj. Včera som jej daka feniklový ale dala som viac vody aby nebol tak silný a 60 ml mi vypila 🙂

kristinka86
19. apr 2017

@nikolaap Hipp má feniklový od ukončeného 1.týždňa. My sme dávali ten a ešte aj dávame. 🙂 Rumanček sme skúsili - keď ju zapekalo a trápilo bruško. Ale fakt potom mala veľmi vodnatú stolicu. Takže radšej ee.

kristinka86
19. apr 2017

@evittam V tomto súhlasím. Všetky naše deti materské mliečko zapekalo a trápili sa. Pritom som mala upravenú stravu, veľa tekutín, atď. Teda, min. syn a maličká mali koliky niekoľko mesiacov. Bez čajov by som sa asi doma zbláznila. Resp. aspoň vodičku prevarenú dať. Kto toto nezažil, môže mať reči, že dieťa nič okrem MM nepotrebuje.. ☹ Kto zažil, skúša všetko.. My sme aj neskôr dávali slivkovú vodu (sušené slivky poumývané, zaliate prevarenou vodou, popučené a potom scedené cez sitko). Toto synovi pomáhalo.. A že sa to nemá? Lebo? Proste matka hľadá, čo dieťaťu pomôže, aby sa netrápilo a u nás pomohlo to...

lorela
19. apr 2017

@nikolaap 60 ml je celkom dosť, daj pozor, aby ju "len voda" nezasýtila, aby to nebolo na úkor mliečka, ktoré potrebuje.

evittam
19. apr 2017

@kristinka86 My sme sa našťastie netrápili s ničím ale prišlo mi normálne dať sa dieťaťu aj napiť.....A prečo by sa to nemalo - lebo to píše "ujo Google" a povedala pediatrička? Mne povedala naša pediatrička, že je to v poriadku a nevidí v tom problém - sama tak deťom dávala....
Dokonca raz zastupujúca pediatrička keď mal syn 5,5 mesiaca tak ma "zdrbala", že prekrmujem bábätko - tak som sa jej spýtala, že keď plače len keď je hladný či mu nemám dať jesť - tak mi povedala "oklamte ho vodičou" - sama sa ledva zmestila na stoličku - tak som sa jej spýtala, či si dá tiež vodičku keď je hladná - k.ava.:joy::stuck_out_tongue_closed_eyes:

kristinka86
19. apr 2017

@evittam Nám to povedali na pohotovosti, keď syna trápilo bruško. A to bol čisto dojčení. Že dávať najskôr po 2 hodinách, najlepšie dodržať 3 hodinový interval kŕmenia, aby dieťa stihlo stráviť predchádzajúce mliečko. Ale musím povedať, že jeho fakt bolelo bruško z častého jedenia - aj keď tu mamičky vravia, že dojčiť na požiadanie. Toto sa u nás neosvedčilo vôbec. Čiže sme ozaj dávali aj čajík, resp. tú slivkovú vodičku a zlepšilo sa to.