Ahojte, chcela by som sa opýtať ako mám začať s kašičkou na večer, aby mi mimi dlhšie spalo, kúpila som kašičku do vody, keďže kojím od Nestlé- moja prvá kaša...zatím mám mimi aj nakojiť?
🙂 aha, no parada, takze sa asi nevyspim...ale myslim si, ze moj synátor, sa budí skôr, že je hladný, ako že sa hrá s cickou 🙂 on je taký žrút... a nemám skúsiť tú kašu dať cez deň, aby som videla ako na ňu reaguje? aby ho potom večer nebolelo bruško...? ináč som myslela, že tá kaša je do fľaše nie že ju budem podávať lyžičkou... :( asi sa nedá urobiť redšia že? 🙂
@doominique ahoj, hlavne skúšaj po troške, lebo ak jej dáš veľa tak sa môže budiť na to, že jej bude ťažko tráviť. Ale u nás je to presne ako píše @lili777. Či s kašou, či bez, aj tak je každé dve hodiny hore. A máme 9 mesiacov.
Jasné, skúsim po dvoch troch lyžičkách...Ďakujem baby... ;)
@doominique ahoj ja som zacala podavat kasu od cca 5 mesiacov na začiatok som dala nejakych 30-40ml a potom dokojila postupne sa mi prestal budit a uz od takych siedmych mesiacov spinka ukazkovo od 20:00 - 6:30 vypije mliečko a potiahne este taku hodinku a to vdaka kasi teraz jej uz spapa na posedenie 160ml 😉
a nedavala som do flase ale lyzičkou 🙂
Moj ma 23m a dnesnu noc bol hore od 00,30 do 4h-určite nie od hladu 😒
proste su deti ,ktore spia dobre a deti co spia zle a budia ich zubky, nasledky po ockovani,zazitky z dna,separacna uzkost atd.
Ak je pricina hlad,tak ma rodic stastie-to vie vyriesit,ak nie tak treba proste vydržat.
Zacni s mensi množstvom cca hodinku pred spanim a tesne pred spanim dokoj.
Kasu dvaj radsej lyžickou,babo sa to rychle nauči 😉 a nemusis ho to učit neskor,ked si už zvykne pit ju z flasky.
A este tak pre "potesenie" -st.syn mi prvy raz prespal celu noc ako takmer 3 rocny a tiez určite hladny nebol.
🙂 to viem, ze su deti a deti...skusim to s kasou a potom uvidim, aky je ten moj, ci sa taha len za cickou alebo sa budi pre ine...a neviete mi este povedat kedy mam davat cajik? zatial pije len mliecko , ma 5 mes. a zacala som ho prikrmovat ...flasu nevie chytit, len sa s nou hra a cely sa tym cajom pooblieva...
@doominique nam to nepomohlo,niekedy som mala pocit,ze sa po tej kasi budila castejsie ako ked som jej ju na vecer nedala 😕
@almita ja to u nas vidim na zubky-mal od 15m pauzu-vtedy už mal 16 zubkov- a do 22m mu nesiel ziaden zub-spaval vzorovo-max raz za noc bol hore,teraz sa mu pred 7t.pohli posledne stolicky a hruza-des ,cez den nervaci,v noci sa bud budi X krat,alebo raz-ale poriadne -aj na vyse 3h niekedy. 😝
A taaak pomaly sa tie zuby režu,že ma asi svihne 😖 -za 8t-jedna stolicka a teraz sa reže druha-pomalinky ako v lete na saniach.A moj aj na ockovania reagoval velmi zle-po druhej hexe nastal uplny koniec spanku na takmer 3m-vyse 15-20 krat za noc plac a plac. 😢
A to sme si na ml.syna pockali 11 rokov po prvom synovi,prave pre dovod nespavosti st.syna-už sme z neho boli zreli na psychiatriu-a mame to tu zas. 😢
@kaja73 no ved presne kvoli tomu,nechceme druhe.To nikto nepochopi,kto to nezazil.Ja som ju odstavila v 16m v domneni,ze sa budi na kojenie,ale vobec to nepomohlo.Stale place v noci, budi sa a velmi casto sa preberie aj na dve hodiny.my sme chodili aj na neurologiu,povedal,ze musime iba vydrzat,ze je hyperkineticka.Ona je aj strasny nervak,niekedy som z nej taka nestastna,ale potom si poviem,ze hlavne,ze je zdrava.Stale sa zamyslam,co take ju moz budit.To nie je len v noci,aj cez den,ked ide spat,tak ju musim od narodenia po 20minutach nanovo uspat,co tak place 🙄 🙄 🙄
@almita Uplne ta chapem-nam trvalo 8 rokov kym sme sa z toho spamatali a potom trvalo dalsie 3 roky,kym sa druhy syncek postastil-už sme nedufali.
A teraz si to opat uživame 😎
Ale viem ,že to raz skonci a to ma drži pri zmysloch-st.syn je užasny 13 r pubis,nemenila by som ho za nic na svete-vyplatilo sa do neho investovat cas, lasku a trpezlivost a tento druhy si to zasluži tiež. 😉 aj ked mi tiež spanok nedopraje.
@kaja73 a nevies preco sa mozu tak casto budit?preco vsetci naokolo spia,len my nie?????Ja si ani nemozem vecer nic zacat,lebo sa budi,place a nikdy neviem,co ma v noci caka 😉 😉 😉 ale musim uznat,ze po 16mesiacoch as prestala vecer zobudzat kazdu polhodinu a niekedy potiahne aj 2hodiny vkuse 😎
@almita pri prvom synovi to myslim bolo preto, že ako sa narodil mal strasne ale fakt strasne koliky-každy večer spustil rev presne o 20h a do pol noci sa zadusal placom-dennodenne do 3m-za tu dobu sa naucil na ruky-mysleli sme si ,že mu pomožeme, ked bude v naruci- no on si aj tak vyplakal pruh- a potom sme ho zas preto nemohli nechat plakat-tak sa naučil super na ruky a vsetko chcel vždy riešit narucim do vyse 2 rokov-a chcel len mna-chrbtica moja plakala. V noci som ho niekedy aj 10 krat na rukach uspavalaa to už mal vyse 14 kil vtedy.
K tomu navrch sa bal tmy a samoty a tak ked sme chceli, aby už spal sam-take sceny vedel spravit-aj vyse 4h,ze sa to proste nedalo a nakoniec som s nim v jeho izbe spavala do jeho 10 rokov-cele noci mi vedel držat vlasy a namotavat si ich.
Ml.syn je iny pripad-aj on mal koliky,ale nie take silne a už sme vedeli ,že nosenie nepomaha,tak si na ruky nezvykol,od 2m pekne spaval-až do toho posr...ockovania v 6m,ked sa nam z noci do rana dieta vymenilo 😔 a stalo sa nespavncom-plus aj ine problemy nastali.
Zubky celkom dobre znasal až na prve stolicky a teraz druhe-to je des.
@doominique Ahoj kludne skus dat kasicku, mozno pomoze, mozno nie, no dufam, ze ano, u nas na dudlanie cicky v noci pomohlo len odstavenie, odvtedy je aky taky klud. Ale este by som ti poradila, aby si skusila namiesto tych krabicovych kasiciek od nestle a pod., uplne prirodne vecicky, ako su pohankova, ryzova, psenova, kukuricna, instatna kasicka, nie su vobec nijak dochucovane, takze tvoje babatko si nezvykne na cukor, my na tychto kasickach fungujeme doteraz. A este k tej flasi, ked nechce z nej pit, nenut ho, kojene deti nemaju rady nahrady za prso, kludne ho krm lyzickou, v buducnosti budes mat o jeden problem menej, nebudes musiet oducat od flasky. Moj maly nikdy nemal, ani cumel ani flasu, od piatich mesiacov som mu podaval vodu z poharika, v roku uz sa vedel sam z neho napit, a ti poviem to je pohoda, pohar s vodou ma vzdy na stoliku a ked chce sa sam obsluzi 😉
🙂 tak to je super...no len ja neviem kedy vlastne mu mam tu vodu, alebo caj, kedy je vlastne smadny, alebo teda dodrzovat jeho pitny rezim...ci staci ked sa napije z prsnika?maleho nechcem este odstavit...ma 5 mesiacov a je dost velky nervak a keby som nemala cicku neviem co by som urobila...na nej ho ukludnim, uspim, utisim...proste vsetko....To mas pravdu,ze kojene deti nechcu nahradu, moj maly cumlik nevie ani udrzat v papulke a flasu ani nehovorim, aj ked som skusala do flase dat moje mlieko tiez sa s nou hral, ale nakoniec to nejako vypil, ale bol to boj 🙂...Takze mu mozem dat normalnu detsku krupicu?nebude to pre neho tazke?
@doominique Tak ja som mu vodicku ponukla vzdy po nejakom prikrme, neviem ako si nabehla na prikrmy, ale my na obed zeleninovy, takze obed vzdy zapil vodickou, potom ked bol smadny si vzdy pytal prsko, ale vodicku som ponukala kedykolvek v priebehu dna. Na normalny pitny rezim sme nabehli az ked som ho odstavila od kojenia, doteraz nevypije nic okrem cistej vody. Od kojenia som odstavila az v roku, lebo jeho zavislost na cicke za cinala byt neznesitelna, v noci kazdu hodinu hore, cez den prestal uplne papat, no som mala dost. Na tu flasu sa vazne vykasli, tebe by sa tiez nepacilo, keby ta do niecoho stale nutili 😝 . Detsku krupicu asi nie, zacni pohankovou kasickou, ta je velmi lahko stravitelna, zriedis ju vodickou a uvidis, ty ju pre istotu neochutnavaj, je to hnus, lebo my dospeli uz mame zdegenerovane chutove bunky, ale detom chuti, je to cista priroda a je velmi zdrava 🙂
@doominique - kasu urcite 1-2 hodiny pred spanim, deticky po nej smädi, takze sa ti moze budit este castejsie a je tazka na zaludok. My sme zacinali cistou ryzovou kasou - z ryzovych vlociek. Ziadne tie sladene gebuzinky. Nici to dietatku chutove bunky, zvyka si na sladke. Pred spinkanim len nakojit 🙂
dakujem kočky...no som z toho normalne zmatena...doktorka sa na mna normalne skoro vykricala, ked mi povedala ze mam zacat prikrmovat hned od 4 mesiaca...ale ja som nezacala...az od piateho, syn mi pribera pekne a pije len moje mliecko...teraz ma 5 mes. a 9 kil 🙂 ale nepreziera sa, to mu nedovolim, proste mu chuti a asi su to aj geny 🙂ja som tiez bola take babo...takze papame len na obed zatial zeleninove prikrmy...a potom ako dalej? masko kedy? a oovcie na desiatu?
@doominique Skús dať hodinku pred spánkom a tesne pred spánkom dokojiť. Z mojej skúsenosti to však nezabralo. Malá sa budí rovnako aj ďalej. Čokoľvek som jej skúsila dať na večeru, 5 mesiacov som poriadne nespala. Nie je to o večeri, ale o tebe, chce ťa proste cítiť /teda ak máš problém, že je často hore/. Robí mi to cca od 6-7 mesiacov a o pár dní má rok