Ahojte mamicky, mam 9 mesacneho chlapceka a kupila som vegetu bez glutamanu a pridavam mu trosku na hut do jedla. Vien, ze som to pridavala aj dcerke, ale nepamatam od ktoreho obdobia...? Maly je urasteny, ma 80 cm a 10650 g a 9 mesiacov..je zivan, rackuje od 8 mesiacov a teraz uz zacina chodit, je ako neriadena strela.a najradsej ma masko.Tu vegetu mu pridavam tyzden. Inak pribinacika a tie skmotanove jedla mu nedavam, ovocie ma kazdy den, polievky tiez a zeleninu tak isto
Chlebik s maslom, a pije dost vodu, s tym nie je problem najradsej ma cistu
nekaz svojmu dieťaťu chuť prirodzeného jedla vegetou. Na vegetu má kopu času, teraz je dôležité, aby spoznával prirodzenú chuť jedla
vegeta je hlavne sol, do 1 roka sa strava nema solit (kvoli oblickam), po roku len trosku....
Ak mu nedavas ani pribinacika a tie skomotane jedla, prosim ta, tak mu nedavaj ani vegetu 😉
Ja nepoužívam vegetu ani pre nás, a načo dieťaťu ani nie ročnému?
rackuje od 8 mesiacov?? Inak nechápem načo sa pýtaš či môžeš, keď si mu to dala. Inak nechápem prečo zbytočne dávate takým malým deťom sajrajt do jedla, keď netreba. Potom sa všetci divíme, prečo deti v neskoršom veku majú samé alergie, intolerancie a pod.
Po jednom rocku mozes, ale nie je to vobec ziaduce, ani nevyhnutne, pokial ti drobcek pekne papa aj bez toho, ja by som pridavala vegetu az neskor, keby mal problem papat, vtedy by som snad vyskusala vsetko, inac nie
Ak mu chuti jest, tak naco mu davat vegetu. Ak by neochutene nechcel, tak vtedy ak privreme aj kurie oko, tak hej 😀
Kup mu horalku- to je ako vegeta,ale uolne bez soli. Dostat v bioobchodoch.
Osobne som ale aj tu davala az po roku.
Vegeta obsahuje sol, co pre vyvijajuce sa oblicky je zataz.
Takze za mna je odpoved NiE.
Ak je papkac skor obohatit jedalny listok o zeleninu a ovocie ci obilniny. Amarant pohanka,pseno...moze avokado,por..neviem,co vsetko uz ochutnal.
Nedávaj vegetu, aj keď píšu, že neobsahuje glutamát. Obsahuje buď kvasnice, alebo kvasnicový extrakt, čo je iným slovom opäť glutamát. Keď už chceš dochucovať niečím podobným ako vegeta skús (ako už vyššie jedna mamina spomínala) horalku - je to čisto nasušená zelenina, bez soli a ostatných sajrajtov...
Ja som pouzivala vegetu bez soli a glutamanu,ale zacala som az po roku.Nesoldik sa to volalo.Cisto len nasusena zelenina a bylinky.Pouzivam dodnes.
Netreba s vegetou a celkovo solením ponáhľať. Čím skôr ho naučíš na soľ tým bude horšie ju v jedlách obmedziť.
nedavaj mu ani tuto vegetu, ani sol, aspon do jedneho roka, a potom iba velmi malicko, ja velmi malo solim koli detom, a manzel si dosoli na tanieri, tiez si musel zvyknut 🙂
Taku vegetu som mala aj ja a skoncila v kosi. Je to len reklamny tah, glutaman tam je, len je inac oznaceny. Takemu malemu dietatu je to zbytocne pridavat do jedla.
ani nahodou
robite z toho zbytocne teatro
A prečo chceš malému bábätku umelo dochucovať potraviny, keď ešte všetky chute krásne vníma v ich prirodzenej podobe?
Vegetu nepouzivame vôbec v nasej kuchyni, radsej prirodzena chut jedla. Tak malému dietatu by som to uz vôbec nedala papat.
Vegeta je smrt pre kazde jedlo, ja som ju nikdy nepouzivala a ani nemienim a to nie som ukazkova matka podla vselijakych modernych priruciek, ktoru su na trhu uz peknych par rokov a je to stale boom. Nepochopim naco sa vlastne taka zbytocnost vyraba??!!! Asi kvoli lenivosti a pohodlnosti ludi, radsej po roku zacat jemne solit obyc.morskou solou a skor pouzivat bylinky-kopor, bazalku, ligurcek, oregano, atd.v malych mnozstvach. Ak ste doma zvyknuti "vegetit", skus to obmedzit a nahradit cerstvo namletym korenim, pripadne susenou zmesou korenovej zeleniny a pomel to, pripadne rozmrv v dlaniach. Nie je tam ziadny stabilizator, chemia, ktora sposobuje.to,ze exp.doba takychto potravin je pomaly dlhsia ako zivot a podobne hluposti z labaku.... 😀😊
V ziadnom pripade. Ked tak trosku a az od 2-3 rokov. Je to sajrajt aj pre nas kde este pre male deti. Ja davam len fakt trochu sem tam do jedal kde sa to vyslovene ziada. A moje dieta ma 3 roky. Solit do roka sa aj tak nema. Pocula som uz teda vselico osobne som neni uplne zasadova vo vsetkom ale co su odbocim niektore mamy schopne dat babatkam ktore este ani nesedia sa mi rozum zastavuje ale nestaram sa.
Kvôli čomu by si mu to tam pridávala, ked mu chuti papať? Nechápem...
Ahojte baby, ohľadom toho glutamanu a celej teórie "bez glutamanových výrobkov" - našla som dobrý článok ak máte čas prečítajte si ho, píše tam aj odborník čo asi má k tomu čo povedať....je to zaujímavé, treba si uvedomiť kde všade glutaman nájdete aj v prírode..vedeli ste že je aj v materskom mlieku? : http://primar.sme.sk/c/7545319/skodi-glutaman-z...
Moja ma 25 mesiacov a vegetu este nemala. Úplne som ju vyhodila z kuchyne 🙂