Ahojte mám takú otázku možno blbu 🤭 môžem dať 10 mesačnému domáce lečo ešte aj vajíčko keď tam davame? Dnes plánujeme na obed keďže som od mamky dostala dva poháre tak reku či mu môžem dať alebo radšej nie🤔 pri prvorodenej som všetko prežívala každú omrvinku čo zjedla niečoho iného než čo som jej dala,ale malý je veľký gurmán všetko by jedol s nami ale zas hocičo mu nedávam len ma tak napadlo keď je to vlastne zelenina len.
Ja by som lečo nedala, ale ako chceš
ak ma uz zavedene tieto veci separe preco nie - vajicko, paradajka su relativne silne alergeny, takze ak uz ich malo aj pred tym 🤷♀️ je to na tebe
ak nema poriadne zavedene vajce, ja by som to neriskovala, vajce konkretne bielko je silny alergen, mam osobnu skusenost (malemu nevadi vajce v napr. cestovinach, ceste ale akonahle dostane vajce na tvrdo, prazenicu ma alergicku reakciu) - zrovna vajce sa ma zavadzat najskor zltko, potom kusok bielka ale zasa je to tvoje dieta najlepsie ho poznas, ja som to nejako neprezivala to jedlo ale s tymito znamymi silnejsimi alergenmi som bola opatrna
Tak zalezi ci je v tom leci aj korenie a sol
paradajky a vajicko nevadia ak uz mal
a este ci to bolo robene na oleji / masti a ci je tam klobaska este
Nedala by som ... paradajke, vajce sú silné alergény, paprika je ťažko stráviteľná ... má len 10 mesiacov.
@ci
@ci bielko sa ma davat az po roku. Silny alergen. My v rodine mame dieta s alergiou na bielka, ktora prisla z nicoho. Nikto ju dovtedy nemal Je taka silna, ze staci ked sa bielka dotkne, ani ho jest nemusi. S touto skusenostou ja osobne zavadzam nove potraviny velmi opatrne a vtedy ked sa maju. Leco je mastne, moze byt solene, paprikaje celkom tazka... nie je to moc jedlo pre taketo pidi baby
Jedol uz bielok? Ten sa zavadza od roka... ma ekzem? Moze ho mat po rodicoch? Alebo alergiu? Ak nie, skus. Moje deti jedli niektore veci uz skor ako pred 1 rokom. S vynimkou mladsieho - mal ekzem, bielko som nedavala
Ja som mojej z leca spravila taký gulasik 😀 dala som jej variť morčacie mäsko zemiak a trochu z domáceho leca zavaraneho. Tiež ma 10mes a jedla už aj praženicu od brata..z celych vajíčok...
Keby aspoň čerstvé, ale z pohára? To by som nejedla ani ja, mne sa tie z pohara hnusia už, ale možno som divná. No príde mi zbytočne zavarat to čo si viem urobiť čerstvé.
Moj jedol vsetko skor, vajicko, paradajku,papriku, cibulu. 10 mesiacov je uz v pohode vek. Daj mu ochutnat a uvidis, ci mu bude chutit. Nerobila by som z toho stres. Ten viac skodi ;)
Bielko sa ma zavadzat az po roku
Je niekolko smerov, co sa alergenov tyka..v sucasnosti sa odporuca vyskusat postupne vsetko, aj alergeny ako bielko do roka, pretoze neexistuje studia ktora by potvrdila suvislost s rozvijom alergie kvoli tomu, ze ste dali nieco o mesiac skor alebo neskor..jednoducho skusit 2-3dni, je reakcia? Nedavat skusit mozno neskor..nie je? V pohode davat..
Moj ma 9m a mal uz aj papriku, aj rajcinu, aj vajce ( najskor zltko potom bielko), takze normalne papa vsetko..zrovna leco by som mu asi neurobila, ale napr prave vcera mal cestovinu s cuketkou a vajickom.
Bielko od roka su zastarale nazory
Dala si?