dobrý deň sme u rodiny a chceli objednať nejaké jedlo aby jedli aj deti zabudli sa opýtať ale keďže tam vydeli kašu automaticky objednali to🤦♀️môžem to dať skoro ročnému dieťaťu? papá už všetko.. ďakujem
Ani nie rocnemu by som vysmazane nedala,ved vezmi nejakú vyzivu v sklicku zo sebou.. aj ta kaša bude pre tak malé príliš slaná.
To by nemal jest ani dospely.
Ved mu daj len masko,cesticko nie. Ja to robim tiez obcas (1-2x za rok) a jedia aj deti.
Ošúp to, ak sa dá a daj len mäso 🤷🏻♀️
dakujem za rady ste milé
Ak aktualne nemas ziadnu inu moznost, tak ten rezen "vyzlec z obalu" a daj par kuskov masa normalne s kasou. Z toho neumrie, neboj 🙂
Alkohol sa úplne odparí,takže 100% mozes
Vysmazane a este z restauracie? Urcite nie, nevies ani aky stary a ani aky olej tam pouzili. Daj len kasu, ked uz.
vyber maso z cesticka ked tak 🙂
detom do 3 rokov sa vysmazane nema davat, akoze raz za cas nezabije, ale je lepsie vyhybat sa Takze rocnemu by som urcite nedala. A ak nemas inu moznost, tak len kasu, alebo mu k tomu nieco urobit ak mas, bez masa prezije...
6. Všeobecné požiadavky na manipuláciu s potravinami
h) vyprážané jedlá sa nepripravujú pre deti v materských školách
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
Nedávaj mu to, prosím ťa!
Takému malému by som žiadne jedlo z vývarovne nedala. A už vôbec nie vyprážané. To už radšej nech žužle rožok. Nemá rodina doma nič iné pre tak malé bábätko. V tom veku detí som sa bez ich jedla nikde nepohla. Však existuje kopec možnosti balených prikrmov vhodných pre taký vek.
Objednala by som ryzu s hraskom alebo varene zemiaky.alebo vyvar a poprosila hustejsi. to musi rocnemu stacit aby tam od hladu nezomrel.smazaky nie.ty si mama ty rozhodnes o tom co bude jest..led ti je blbe ze uz to objednali.daj mu tu kasu a maso iba to vnutro par kuskov..
Alkohol sa tepelnym spracovanim odpari. A kludne mu to mozte dat. Na prispevky typu vyprazene pre deti nie je to smrt ani nereagujem. Starsia dcera jedla prikrmy presne podla tabuliek, nedavala som jej mnoho veci lebo vsak “nezdrave” a aha je z nej alergicka a este k to u ma histamin. Pri druhej dcere sa riadim zdravym rozumom VŠETKO S MIEROU. Raz za cas restauracny rezen dietatu neublizi. Moja 15m dcera si da aj par kuskov chipsov ked pride ku nam navsteva a neriesim. Ma dostatok ovocia aj zeleniny a prkne je vsetko zaradom.
@petka552 tak urciteeee.
Tak za komunistov mozno aby ho bolo viac.. kazda aspon trochu normalna restauracia vari 2-3x.do.tyzdna vyvar..sliepka zelenina koreniny sol.ziadne glutamany..a na to som tam zase ja mama aby som ho ochutnala kym ho dam dietatu nie?ved tu vegetu musis citit uz z pol metra..ak nebude v poriadku vraciam bez milosti casnikovi.
Nechcem tu nejako moralizovat, ale rocnemu dietatu by som nedala ani obycajny rezen, nie este tak v pivnom cesticku. Aj ked to pivo sa tam odpari uplne, takze o to by ani neslo 😀 Ale je to proste rezen.