Zdravím, myslíte že je veľmi zle ak si vo výnimočných prípadoch dá kúsok pizze aj malé dieťa 2,5 ročne? Mala druhý krát.
@tanyag asi zvedavosť či dávaju aj iné mamky no
A co je zle na pizzi? My si s takmer 5 rocnou sem tam objedname , ja mam nazor dieta nech je vsetko .🤷🏼♀️
čo by na tom bolo zlé?
2,5 ročné dieťa už má normálnu stravu, môže aj pizzu, pokiaľ nie je extrémne pikantná
A čo je zlé na pizzi? Moje deti majú raz za mesiac a zjedia aj po tri kúsky 😋 niekedy šunka, kukurica syr, niekedy šampiňóny a niekedy slanina, cibuľa...
Pozri 2,5 rocne dieta moze jest cokolvek, "nezabije" ho ani raz dva krat do roka mcdonald ci cokolvek ineho... absolutne nie... dolezite je "gro" stravy zdrave, minimalne ulety nijako jeho stravovanie nerozhodia ani nepokazia a ani s neho neurobia obeznu fast food vyhladavajucu jednotku. Ja sa drzim hesla, ze vsetko s mierou je v poriadku, doma mame od zaciatku pristupne sladkosti, hluposti, deti to v drvivej miere ignoruju, idu po ovoci, pecive, ked si chcu "nieco dat", proste je to tym, ze to nikdy nebolo zakazane ci vzacne... len tak na zamyslenie... varim kazdy den doma, varim zdravo, ked ideme jest mimo, daju si co chcu... su stihly, sportuju vela, neni o com...
pane bože, podaktoré sa už ani nevys....ú bez MK.
:D :D :D chúďa toto dieta
Jasné,že áno. Papa všetko, čo my.
Ved pizza je v podstate oblozeny chlieb… co je na nej take zle?
Môj pizzu jedáva a nie len sem tam 😃 veď to je ako keby mal obložený chlieb, ale je to upečené ...
Tiež sa pridávam k názoru že na pizzi nie je nič zlé ani nezdravé podľa mňa, veď dieťaťu nedám salámovú s chilli 🙂 moja malá jedla na dovolenke kúsok margherity keď mala rok a bežne si s nami trochu dáva (teraz má 2 roky). Samozrejme dám jej len takú čo má vhodné suroviny.
Pokojne daj ochutnať.
Co myslis, kedy zacnu davat Taliani pizzu svojim detom? Ved to je normalne jedlo.
Moje dieta ma 16 mesiacov a margaritu som mu uz dala ochutnat 🤷 ved to je cesto, pretlak, syr, korenie a olivac. Za mna 2,5 rocne vynimocne uplne v pohode.
Co je na pizze zle? Kysnuty kolac s ovocim a cukrom je zdravsi? Na SK vladne nazor, ze pizza je nezdrava. Co je zdravsie? Kuracie prsia z Brazilie, zemiaky z Polska a k tomu 12x striekane hrozno z obchodu?
Pri synovi som to drzala striktnejsie,ale dcerka chce vsetko ochutnat a pizzu jedava hadam od roka.najprv pizzove tycinky,potom margetitu a sem tam aj so sunkou,kukuricou..ved to je len sucho cesto v podstate.na tom nic nieje,ak jej tam nedas feferony,klobasu a cesnak 🙂
Ano,
či obložený chleba, pizza alebo sladký koláč - všetko kopa sacharidov, takže je to úplne jedno čo si dá. Chleba so šunkou a syrom, maslom, jedávajú deti skoro každý deň a nikto sa nad tým nepozastavuje, či je o zdravé alebo nie. Ale nad pizzou už hlavou krútia. To isté napr. hamburger - pečivo, mäso a tam je aspoň kopa zeleniny. Ak to nemá každý deň, prečo nie?
Zas je rozdiel mrazena polotovarova plna konzervantov a zvyraznovacov chuti a domaca alebo z pizzerky
Ked je sunku, parky a podobne udeniny, pizza je uplne, ze nic. A ked este domaca, tak ti je v podstate normalne jedlo
a po prvýkrát ti z tej pizze ochorela, či čo? Veď si uváž, z akých surovín je a zdravým rozumom zistíš, že je to naprosto nezávadné jedlo. Alebo funguje slovenská xenofóbia a pizza je napriek bežným surovinám podozrivá a nebezpečná, lebo to nie je slovenské jedlo?
Tak pizza patri medzi junk food, najma, ak ide o polotovar, to je katastrofa. Ale, ak ma dieta inak zdravy a vyvazeny jedalnicek, tak aj ak si taku obcas da, nic sa nedeje.
Ak ju dokonca robis doma, z kvalitnych potravin, je to uplne ok.
A čo je zlé na pizzi, teda pokiaľ nie je polotovarov a a vieš čo je v nej? Cesto, paradajková omáčka a mozzarella
Aj si objednávame, aj pečiem domácu. Popravde dvojičky tiež 2.5r len teraz v sobotu mali pizzu ako hlavný chod, že druhé po polievke. Prežili 😄
@beronsche medzi junk food patri pizza iba v tom pripade, ak kupujes nekvalitnu, nedajboze este mrazenu. Pokial mas overenu pizzeriu, ktora robi pizzu naozaj na IT sposob z kvalitnych surovin alebo si ju pripravujes sama doma, tak sa jedna o naozaj zdrave a vyzivne jedlo 🙂 nie nadarmo sa povazuje kuchyna krajin Stredozemneho mora za jednu z najzdravsich. 👍
@barbora0308 pisem nieco ine? 🙂
A prečo by nemohlo? 😄 pokiaľ nemá citlivé trávenie nevidím v tom problém, no tvoje dieťa si poznáš len ty 🙂 najstarší syn od snáď 1,5 roka mával pizzu, Happy Meal atď nakoľko sme zariaďovali byť a musel chodiť všade s nami, teda jedlo sa za pochodu. Stredný detto, ale kvôli výletom 🙂 nikdy im to nevadilo. Najmladší drobec má ale tak citlivé trávenie že ešte nemal anilen šunku a to už má 3 roky. Teda pizza a fast food ak, tak najskôr možno niekedy v 10 🙂 navyše zatiaľ nemôže mlieko, vajíčka, čokoládu, zemiaky. Je to len a len na tebe. Pokiaľ to neje denne absolútne jej to, pokiaľ nemá z toho ona problém, neuškodí.
@beronsche ano 🙂 pisala si, ze pizza patri medzi junk food najma ak ide o polotovar.
@barbora0308 a polotovar je kvalitna pizza? 🙂
Ale ano, chapem, co chces povedat. Myslim si to iste.
Zrejme som to blbo formulovala..
Môže si dať občas pizzu, kebab, hranolky aj iné nezdravé polotovary. Pokiaľ to je príležitostne a okrem toho má bežne normálnu, zdravú stravu tak to nemôže uškodiť.
A k čomu je dobrá tvoja otázka? Je to tvoje dieťa a čím ho kŕmiš je len a len tvoja vec. Ja by som sa určite nepýtala na názor ostatných ale odpoviem ti za seba...ja dcére dám ochutnáť a je mi úplne jedno, čo si o tom myslia cudzí ľudia.