Môže sa chcieť 7 mesačný sám odstaviť od kojenia?

gabika_83
30. jún 2010

Ahojte, mate niekto podobnu skusenost? Nas drobec bol od zaciatku kojeny, islo nam to bez akychkolvek problemov. Po piatom mesiaci sme pomalicky zacali s prikrmami, ryzovou kasickou, zeleninkou, ovocim, maskom...teraz ma 7 mesiacov, kojim uz len 2 x denne (lebo som sa musela vratit do prace), ostatne jedla ma prikrmy a vecer pred spanim 200 ml UM. Takto sme boli zabehnuti uz asi mesiac a vsetko v pohode, no poslednych 5-6 dni uz nejako nema zaujem o MM. Sice sa prisaje, no potaha tak 30 sek. az minutu a potom uz nechce. Nic nezvycajne som nejedla co by mohlo ovplyvnit chut mlieka.
Je mozne ze sa uz chce sam odstavit? Pocula som, ze niektore deticky to robia, ked su pripravene skoncit s kojenim, ale v 7.mesiaci?? Inak UM z flasky vypije ako nic a co sa tyka prikrmov, tie hlce, nestiham kmitat lyzickou...A este otazocka - ako budem vediet, ze uz nemam mliecko? Dakujem

strapco13
30. jún 2010

a preco davas UM?..to je pricina..z flasky sa mu taha lahsie..preto cici nechce..a preto sa ti moze odstavit
kedze musis do roboty...nemas moznost si odsat a davat mu aspon MM vo flasi?..tak by si si udrzala laktaciu

atrami
5. júl 2010

je tu veľa mamičiek, ktoré odsávali mliečko. Je tu aj téma= nekojím len odsávam- neviem či je to napísané presne. Inak súhlas so strapco13

korkusa
29. júl 2010

Mne drobec uz asi druhy tyzden nechce pit mliecko.Kojim ho akurat v noci to si este trosku vypije ale je to skor iba koli tomu aby zaspal.Ale ma uz 11 mesiacov.Cez den papa uz normalne jedlo.Neviem tiez preco prestal.Asi mu zachutili viac nove chute ako moje mliecko. 🙂

juliap
29. júl 2010

korkusa, bude to tym, ze uz ma dostatok inej stravy a teda mu nechyba, od smadu urcite pije uz cajiky a vodu, tak nepocituje ani potrebu pytat si ho na smad, no a v noci je to pre neho pohodlne a myslim, ze si to vychutnava ...

gabika, myslim si, ze je to aj tym, ze spoznal nove chute a jedlo, co dostane, ho dostatocne zasyti

mirko
12. aug 2010

moj starsi syn sa tiez sam odstavil od cici a aj od cumla v 8.mesiaci.......najprv len cez den, v noci sme este kojili, ale nakoniec uz ani v noci nechcel tak sme presli na UM

berus222
13. aug 2010

nas sa sam odstavil v 8. mesiaci po siestej chorobe. ☹ zo dna na den.

izabelkak
13. aug 2010

@berus222 tak to sme skoro zažili aj my, ale našťastie vyzerá to že sa malá neodstavila, má afty aj v pusiny tak ju kojenie asi bolí ale v noci pekne papala, tak dúfam že sa zase vrátime k častému kojeniu aj cez deň tak ako predtým...

čo sa otázky týka ja myslím že sa malý odstavuje preto že počas dňa prsník nedostane a večer UM.... to ale nechápem prečo veď si ho mohla večer a ráno nakojiť, resp. kedykolvek si s ním, počas nepríitomnosti by mal stačiť nejaký jogurt, mliečna kaša na doplnenie mliečnej časti počas dňa..... otázne aj je či malý poznal aj predtým flašku, lebo naša malá začala piť z flašky vodičku len posledné 2-3 týždne, teda z pítka nie flašky s cumlom, takže sa dojčila počas dňa od smedu, teraz vypije tak 150 ml vody z pítka takže tiež nič extra musí sa dokojiť.....