mozno je to hlupa otazka ale zaujima ma to......este som mu to neskusala dat ani nic s neprevarenu vodu 😉 dakujem za vase odpovede 😉a nenisom zvedava na hlupe pripomienky....xixi
može ale aj so vsetkými dosledkami pre chrup
my sme dnes mali vodu s kvapkou sirupu kedze sa vrchol na braskovu flasku a pil mu to. ak domaci sirup to sa este da teda ak ti nevadi cukor ale urcite stokrat lepsie ako kupovane co je ochuteny cukor a sladidla a vsetko umele. pokial sa ale da budem sa drzat cistej vody. cim dlhsie ju bude pit tým lepsie. a v trnave je predsa normalna voda naco ju prevaras?
skus radšej granulovany čaj. ale myslím ze by sa nič nemalo stať aj ked môj starši syn sirup nikdy nechcel ale iba čistu vodu. a to ho drži doteraz
ahoj, tak niektoré dnešne matky asi začnu híkat, ale dieta z toho neumrie....my sme odrástli na sirupoch od malinka a žijeme, len nevidím dovod prečo to robit, načo sladit ked netreba , načo dávat dietatu zbytočne umeliny do telička, je to vec kazdej mamy ale ja by som to nerobila.
a vodu už nemusíš prevárat , už može normálnu vodičku z vodovodu
čistá voda, najlepšia na smad 🙂 🙂
ak mas sirup doma vareny, bez zbytocne vela cukru, bez chemie.... tak kvapku urcite moze. a ano boli sme na siropoch odchovani, ale odniesli si to nase zuby 😀
@moncicatko19 my sme tento tyzden dali prvy krat sirupovu vodu, ale tak to len pre zmenu trosku, nebolo ho ani citit (my sme kupili bazovy YO)....inak pijeme iba cistu vodu /ruzovu Lucku/ 😉
ak sa da ,ostan pri tej vode 😉
ja myslim,ze vsetko s mierou a tiez nie je sirup ako sirup,nejaky fajny domaci raz za cas 🙂
ja som dávala už sirupovú vodu a menila som čajom
podla zlozenia daneho sirupu uvaz sama... osobne si myslim, ze radsej zriedeny 100% jablkovy dzus.
moze...zameraj sa na kvalitu sirupu 😉
rocnemu by som este sirup nedavala
moja mala pije cistu vodu...pokial sirup nepozna pytat si ho nebude tak jej ho ani nedavam...vypije aj vodicku ak je smadna 🙂
Rocnemu by som davala cajik samozrejme negranulovany ale kvalitny sackovy.
Ja sirupovu vodu malej davam ale kupujem bio sirup malinovy s trstinovym cukrom a to len tak na dochutenie lebo stale je to len voda aj ked ochutena. Je to lepsie ako dzus, alebo jupiky a rozne tie detske zbrndy 😅 😅 .
mi pijeme sirup cca od roka, a chuti mu. kupujem hello alebo jupi, su bez umelych sladidiel a farbiv
my tiez davame sirup cca od 15 mesiacov ale tiez nie stale vacsinou vodu cistu....a ked sirup tak pozeram na zlozenie aby nemal ecka alebo co najmenej a na granulovanych cajoch som sa uz poucila malemu z toho zacala odchadzat sklovina takze to uz v zivote nekupim 😉
ja dávam malému sirup asi mesiac.,..ale nie stále a len bez tých všeliakých farbív a konzervantov.....veď mu nemusíš urobiť tú vodu moc sladkú,stačí vodu trochu ofarbiť a hotovo 😉
Najzdravšia je iste čistá voda,alee mne ju malý napr nevypije,tak to riešim takto,ale bo čajom 🙂
no radsej cistu vodu ked ti ju neodmieta. ja este zvyknem malemu robit ovocny cajik a pije ho rad aj studeny. ale uz teraz lubi aj sirupovu vodu aj mu davam,ale nedozaduje sa. ked je velmi teplo tak radsej cistu vodu viac mu to zahasi smad. a ako pisali predo mnou ked chces dat tak sa zameraj na kvalitu sirupu.
Nasa mala pije najcastejsie cistu vodicku, obsas urobim granulovany caj, obcas detsky sackovy a sirupovu vodu raz za cas davam, nie je to ale pravidlo, ale sirup vylucne doma robeny, domaci...
áno, dávam, vodu nepreváram už dlho. Ešte keď bola "malinká" vypila mi aj čajík, neskôr som jej ochutila vodičku aj sirupom (keďže som už inú možnosť nevedela - odmietala mi akúkoľvek tekutinu), postupom času si sama vodičku pýtala, nechutí jej ochutená, ani čajík, ani tie Drobček Jahoda, Malina a iné na "čuch" príjemné tekutiny 😀 Len čistú vodičku. Aj deti vedia, čo je pre nich najlepšie, ak ich k tomu mamičky nasmerujú.
Ale je to každého osobná vec, nevidím v tom nič zlé, ak neodmieta stravu, tak prečo nedať sladkú vodu namiesto lentilky. 😀
@moncicatko19 ja si myslim,ze sirup moze,ale ak ti pije cistu vodicku tak je to pre neho lepsie,nehovorim a niesom zastanca toho ze deti nemozu sladkosti atd. sak to k detstvu patri,ale na smed je naj cista vodicka,sak "zbytocneho cukru"mame v strave aj tak dost aj eciek 😀 .Ale pre zmenu chuti preco nie(obcas) 😉
Ahojky, přežijete to 🙂 já takové věci vůbec neřeším, třeba ani vodu jsem nepřevařovala, ani kupovanou jsem nedavala.normalně z kohoutku a sirup když není třeba nedávej zbytečně, já osobně by jsem kupovaný sirup malé nedala, jen si přičichneš a cítíš spoustu umělin, my děláme domácí bazový, dúškový, malinový jahodový..na bazu chodíme jak kvete, na dúšku taky, maliny máme od babičky a na jahody chodíme na samozber a víš co v tom máš 🙂 místo kupovaného sirupu bych raději šla do ředěného džusíku.. a cukr dítě potřebuje takže když to nebudete přehánět může i sladší věci než vodu 😉 držím palce pa pa
myslím, že sirup občas nezaškodí, ja malému občas ochucujem vodičku šťavou z pomaranča alebo grepu (aspoň su tam vitamíny)
nedavam malej vodu so sirupom . pije Lucku, alebo riedene ovocne stavy z cersttveho ovocia, obcas caj
Ako píšu baby, dala by som radšej sirup robený doma. Raz som u kamarátky pila domáci bazový sirup a poviem vám, že lepší sirup som nepila=))))
Inak ja sirup už pekne dlho nepijem, ani ho nekupujeme. A ani ho nebudem kupovať, keď budem mať deti. načo? Radšej budem robiť šťavu z ovocia, alebo im dám čistú vodu.
Moje deti sú fajnové, čistú vodu pluli od narodenia, tak som dávala Hipp čajíky a teraz už občas aj sirupovú vodu.
A inak pozor aj na tie domáce sirupy - sú výborné, ale obsahujú neskutočne veľa cukru ( teda aspoň recepty, ktoré poznám ja) a napr. taký bazový sirup ( milujem ho, ale nemôžem ☹ ) je silný alergén, nakoľko tým, že sa tie bazové kvety vyluhujú, sa do sirupu dostane veľké množstvo peľu.
podľa mňa môže .... ale naozaj musí?
ja som teraz kupila sunquick cierne ribezle a neobsahuje ziadne ecka a ani nic podobne.tak ten som malej dala v pohode pije.