Viem, ze je tu prave otazka o sirupovej vode, ale je to predsalen rozdiel. Kupili sme v tescu vodu s 0% cukru a asi 4 kaloriami na liter vody - takze tam asi ziaden skryty iny cukor nebude - jahodovu. Vonia velmi prijemne a maly sa po nej ide utlct.
Aj tak mi to neprijde spravne. Ci ano? Na zuby mu to skodit nemalo. S tou prichutou vypije 2x tolko - vyse pol litra vody denne. V lete mi pil vodu bez problemov, teraz ako sa schladilo je s tym problem, tak sme skusili tu ochutenu. Ale vaham. Pri dcerke take hadam ani nebolo.
Co myslite?
Ja som zasadne proti takymto 'chemickym' gebuzinam, aj ked tam nie je cukor, zlozenie samotne nebude asi nic moc, ochucovadla a tak, ved urcite to nie je ochutene original jahodovou stavou, ale nejake umele ochucovadlo. To, ze ti maly nepije teraz vodu podla mna nie je ziaden problem, ak bude smadny, vypyta. Je tu chladno, aj moj maly pije omnoho menej, ale netrapim sa tym, urcite nebudem vymyslat kadejaky alternativy, ved ma aj mliecko, rano, vecer, to musi stacit. Tot moj nazor.
Ak táto voda neobsahuje cukor, tak je tam pridané umelé sladidlo, najčastejšie aspartam ktoré má na ľudský organizmus a zvlášť na neurologickú sústavu veľmi zlý vplyv. Ja osobne uprednostňujem výrobky sladené cukrom ako chémiou. Ďalšia podstatná vec sú ochucovadlá a konzervačné látky. Nedávala by som nič iné ako čistú vodu i keď dieťa chce to čo mu chutí, nerozumie čo je preň zdravšie. To musíš zvažovať ty!
Parfumovaná asi nie je celkom správny výraz.. ochutená.. a teda.. pridaná chuť, a ako písala katy - čerstvé jahody to nebudú 😉 Z času na čas by som mu dopriala.. ale inak skúsila iné alternatívy
Ked ti nepije vodu a chces mu dat nieco ochutene, tak radsej cerstvu ovocnu stavu zriedenu s vodou. Je to urcite zdravsie ako taketo chemicke patoky 😉
Detom by sa vobec nemalo davat nic s umelymi sladidlami to uz radsej cukor v malej miere...to si teda viem predstavit tie jahody vo vode bleeee,radsej ak uz treba tak miesat s vodou dzus ,caj a podobne.
presne ako pise katy1979 - citaj zlozenie. mimochodom, voda alebo ovocna stava s obycajnym cukrom je mnohokrat zdravsia nez voda s umelymi farbvami, sladidlami, vselijakymi "zvyraznovacmi chuti" a aromami 😝 ale to urcite vies 😉
my si robíme doma limonádu. Voda, cukor a vymačkaný citrón. Babám to veľmi chutí a aspoň viem, čo pijú. Samozrejme pijeme aj vodu, prípadne riedený jablkový džús. Skús 🙂
ahoj, skus mu radsej uvarit klasicky sackovy detsky cajik (nie granulovany), taky co obsahuje anyz a fenikel ... to ma mierne sladku chut a ziadne skodlive ucinky, snad by mu mohol tiez zachutit, my sme par krat skusali a chutilo velmi 😉
neviem, určite to nie je ochutené jahodami, alebo nejakými chemikáliami. Nie je nad domáce jedlá a nápoje. Môžete urobiť napr limonádu ,ako píše len.petra alebo nejaký ovocný kokteil. je to zdravšie a viete čo tam dávate.
precitaj si zlozenie. keby to bola naozaj len cista voda ta kalorie nema a kedze toto ma to vyzera na nejake umele sladidlo a to uz radsej cukor ako sladidla. popr. pozri farbiva. lebo po niecom to voniat musi a cerstvymi jahodami to asi nebude. ber to tak ze vacsinu co kupis v obchode a nie je cista voda je chemia.