Môže bábätko bolieť bruško z ovocnej presnidávky, resp. ovocia?

barbora05
19. jún 2019

Ahojte mamičky. Chcem sa Vás spýtať či máte niektorá skúsenosti s tým že by malo vaše bábätko bolenie bruška z ovocnej presnidavky. Už cca týždeň papáme miesto mliečka o 10 ovocie alebo ovocnú presnidavku, ale potom ako sa napapa ma ísť spinkať ale poslednú dobu sa strašne rozplače až sa začne zachádzať a trvá to asi tak 10 minút. A uspavanie trvá minimálne pol hodinu. Neviem či môže mať bolenie bruska, alebo ju hnevajú zubky. Predtým som ju len položila do postielky a pekne sama zaspinkala. Neviem čo ju môže trápiť ale je to každý deň v tom čase keď ma ísť spinkať. Ďakujem Vám za rady a odpovede.

bagre
19. jún 2019

koľko má dieťa? ak je to po papaní , tak je možné že to súvisí s tým... mne deti horšie znášali banán a žĺtok, napriek tomu že už to podľa tabuliek jesť mohli. Takže som skúsila za mesiac, dva znova. čo obsahuje presnídavka?
Ak sú to zuby, tak ďasienka sú opuchnuté, deti zvyknú slintať a dieťa nebude pravdepodobne uplakané len raz za deň.
Alebo ešte nechce ísť spať a preto sa zlostí?

ratira
19. jún 2019

@barbora05 veru to skor vyzera na to brusko, zalezi aj z akeho je to ovocia, nedavala by som bananove...

barbora05
autor
19. jún 2019

@bagre a možno ju dávam už neskoro spať :/

barbora05
autor
19. jún 2019

@bagre malinká ma 4,5 mesiaca a mrzuta je posledné dni často .. A dasienka ma opuchnuté a miestami aj také kopceky pritom dr povedala ze zubky ešte nie

barbora05
autor
19. jún 2019

@ratira a presnidavky bud jablko alebo hruška

bagre
19. jún 2019

@barbora05 alebo... ale zase ak sa ešte v pohode naje a bola by unavená, tak by zaspala ako buk. Mne keď boli deti unavené už pri jedle,tak sa zlostili a niekedy ani nedojedli...hlavne dcéru odpálilo ešte pri jedle.
Skúste iné papanie, ak teda mala zatiaľ len 1 druh. Už zje celú dávku na desiatu?

julianadrx
19. jún 2019

Môžu to byť zúbky a závisí koľko ti toho ovocia spapká. Či nieje ešte hladná, ja som svoje dojčila a po desiate, či obede sa ešte vždy napili aj mliečka odo mňa ... a skúsila by som robiť doma ovocné príkrmy, nie kupované ... jablčko podusiť,roztlačiť, môžeš aj malú piškotku pridať ak chceš, hrušku by som dala až od 6 mesiacov, banánik popučiť k tomu môžeš aj jablčko, je to moc chutné... 4,5 mesačný mi spával 3x denne a to vstával okolo 7mej, spinkať išiel o 10tej, spal cca 1,5-2 hod, a potom o 15tej spal 1 hodinku a večer 19:30 zaspal ...

bagre
19. jún 2019

@barbora05 skúste mrkvu... hruška môže byť príčina, ale nemusí to súvisieť s jedlom ak tak reaguje na všetko a je napapaná (teda že jej stačí to množstvo, lebo neviem či zje všetko alebo iba pár lyžičiek). Nás doki tlačila skôr do zeleniny, príp.jablko aby si moc nezvykali na sladké. Ale tiež som pri prvom dávala najskôr ovocie 😉 no a ešte to môže súvisieť s tým spaním nepriamo. Skoro 5 mesačné už nie je malé bábo, myslím že položíš a spí automaticky. Možno by pomohol nejaký rituál pred tým, možno jej je teraz teplo... alebo chce byť ešte pri mame chvíľu. To sú také špecialitky, každé dieťa môže reagovať inak 🙂