chcem sa opytat ci skoro 8 mesacne babo moze pribinacik jednotacik vanilkovy dakujem pekny vecer 🙂
Jasne, ze hej, ved ho tym nebudes krmit stale, raz za cas sa nic nestane.... 🙂
nemalo by sa, ale priznávam, aj náš malý jedol pred rokom 🙂
ja som mus dnes dala jednotacik ale len maly teglik co je a vanilkovy biely jogurt mu tiez davam ale stoho ho striasa tak mu to dochutim vlockami alebo piskotkami pomrvenymi ....dakujem 🙂
cukor, skrob, tvaroh, aroma- hmm, kolko mnamiek pre osemmesacne dieta.
cisty biely jogurt- idealne hollandia urobia traveniu Tvojho dietata ovela vacsiu sluzbu, nez presladene umeliny. 😉
@michaela1990 My papame a to ma 9mesiacov.Ked boli moje starsie deti male nebol net tak sme neboli take muuuuudre a tu su zive a zdrave,nic sa im nestalo ze nejedli vsetko podla tabuliek 😀
nemalo by sa, ale nasu malu tym starka krmila vzdy ked som nebola na blizku, malej som davala jogurt, napr banovecky smotanovy nie je kysli, taze ten ked som zmiesala napr. s bananom tak bol uzasny 🙂 tak ten nam dlho dhlo jedla 🙂 ked nebol tak zvolensky...
jasne ja sa len pre istotu pytam 🙂 poznam znamych ktory krmili svoje 4 mesacne babo fazulou ci sosovicou...myslim si ze je to asi skor riskantnejsie ako mliecny vyrobok a dala som mu to zatial len raz tak uvidime ako a co...
@michaela1990 Nemyslím, že bude malému chýbať, ak mu to nedáš!!! Je tam zbytočné farbivo a aróma vanilky, čo je alergén sám o sebe a želatína☹(( Bŕŕŕŕ☹(( dieťaťu stačí smotanový jogurt, či už biely a niečo doň dať, napr banán....a iné ovocie, čo už pozná, alebo potom smotanový s príchuťou ovocia, ktoré rastie na Slovensku. Je dosť dobrý výber, tak nedávajme deťom prosím tieto umeliny☹(( Nevravím, že ho to zabije, ale keď sa už tak všemožne snažíme robiť iba to naj pre svoje dieťa, prečo TOTO???
nechapem naco sa take nieco pytas, ked potom aj tak urobis po svojom. celkovo nechapem, tu "euforiu" okolo pribinacika, to je malo kvalitneho jogurtu na vyber? ten pribinacik nie je ziadna vyhra pre dieta. niektore maminy akoby sa nevedeli dockat kedy uz natlacia pribinacik dietatu akoby mu davali nejaku "bozsku ambroziu" nadopovanu vitaminmi 😀
v skratke do 12mes je absolutne nevhodne nukat detom tvaroh, traviaca sustava na to nie je vobec pripravena. v x pripadoch sa nemusi nic stat, ale...
lepsie urobis ak mu das nabuduce biely jogurt.
ja este len tolko, ze neverte reklamam ak daju usmiate deticky co papaju pribinacik, kinderky, alebo nejake pudinceky so sloganom o zdravej chutnej desiatej... 😖
No lebo biely jogurt žiadne škodliviny neobsahuje 😀
@mareli naša malá má už 15 mesiacov, ale nedostane ho tak skoro, určite nie. Už keď vidím, koľko tam je želatiny, ja osobne by som to nejedla. Ja bývam blízko hraníc, tak nakupujem v Rakúsku, tam je ozaj z čoho vyberať, ale aj na Slovensku je super výber. Nejdem menovať firmy, ale je ich habadej🙂))) A ako píšeš o reklame v TV, keď vidím detské pudingy, predovšetkým Paula, žlto-hnedý ))) tak toto by som v živote nezjedla, pardóoooon!!!
sak ja sa preto pytam aby som si spravila nejaky ten zaver o tom co davat a nedavat malemu ... co davaju maminky a nedavaju papat detom.... a preto dakujem za kazdu odpoved ....ano zvolensky davam aj ja ale spodok spapam ja ten mu najviac chuti... rajo biely jogurt mi nechce ani ked by som mu do toho dala jahody 🙂 hahahh nie jahody nedavam... ale ani s bananom mi ho nechce tak asi ostaneme pri zvolenskych a skusime tie banovecke tie som este ani ja nejedla🙂
@martinkatinka A aké?
@michaela1990 Máš ešte BIO selský a v predajniach syrov máš super výber ovčích, kozích ale aj kravských🙂)) neboj, on si nájde, čo mu chutí🙂))
@evko1 stačí pozrieť zloženie, minimálne jedno Ečko tam nájdeš....
@martinkatinka no a porovnaj si to s počtom E-čok na pribináčiku a si myslím, že nie je čo riešiť)))
@evko1 samozrejme, súhlasím, ale proste mi toto príde také súťaženie.... kto kúpi svojmu dieťaťu lepšie.... 😒
@martinkatinka ja davam bio hollandiu, resp. robim z nej domaci jogurt a tam nie je ani jedno E 😉
zlozenie: bio mlieko, bio mliecna bielkovina, ziva jogurtova kultura, probioticka kultura. to je vsetko.
takze nepis, ked nevies 😉
ja som zacala davat od 8 mesiaca len preto lebo mala nechcela mlieko a biely jogurt tiez tak som to nahradila pribinacikom ale davam aj zvolensky
@martinkatinka ale to nie je ziadne sutazenie. ale cele Tvoje telo aj Tvoj zivot, zdravie, je ovplyvnene v prvom rade stravou.
to si vela ludi neuvedomuje a mysli si, ze ked napcha 8 mesacnemu dietatu kinder cokolady, pribinaciky, parky a pod. ze to nevadi, lebo mu nic nie je.
ale ked to dieta potom v 40 dostane rakovinu hrubeho creva, tak budu strasne prekvapeni, ze preco.
@michaela1990 mozes ochutit troskou domaceho dzemu ak vyzaduje sladke 🙂
@martinkatinka a to nie je o sutazeni, zakladatelka temy sa opytala, tak tu su odpovede aj tych mamin, co pribinaky nedavaju. 🙂))asi tak. a to ze tie co ich davaju a potom sa obhajuju, ze ved aj biely jogurt a ine veci maju tiez Ecka, tak to mi pride ako ked niekto zje klobasu a povie noa co ved obsahuje bielkoviny ako aj kuracie prsia! co na tom ze aj tuky a karcinogenne latky 😀 moj nazor.
@soldi velky suhlas. CLOVIECIK sa narodi ako zdravy tvor ak nema vrodene nejake diagnozy, a to zdravie tym ako rastieme a starneme si ovplyvnime jedine tym, co do seba dame teda zjeme a vypijeme!!!skoda, ze to tak malo ludi chape. a ti co nechcu chapat, si potom velmi lahko hladaju vyhovorky a odovodnenia 🙂
jojo-presne tak, hollandia bio je super!
@michaela1990 Súhlasím so @soldi , hollandia je fajn a naviac nie je ani taká kyslá ako ostatné biele jogurty.
@mareli okolo nas je tak ci tam vela hnusnej chemie, vsak nevadi, clovek sa postupne adaptuje, ale vedome k tomu pridavat dalsiu a dalsiu zataz je nezodpovedne.
urcite svoje dieta nespasim, urcite sa aj k nemu dostanu nejake humusy, ale pokial je to v mojich silach ovplyvnit, tak urobim vsetko preto, aby sa tomu vyhol.
ja stale nechapem, preco si vsetci myslia, ze deti potrebuju k zivotu nutne cokoladu a ine sladkosti 😒
ked som bola dieta ja, tak sladkost bola za odmenu, nie kazdodenne. a rovnako to bude fungovat aj u nas. a tym sladkost, nemyslim kinderko 😀
@martinkatinka to som ozaj takto nemyslela. Ani by som sa nechcela nikoho dotknúť, ale ja dávam pozor, čo jeme my a tak predsa nebudem dávať svojmu dieťaťu niečo, čo mu môže škodiť! A že chceš pre svoje jediné dieťa to najlepšie je akože zle??? Ja by som sa nikdy nezapojila do témy, aké veľké a drahé dary mu dávam, ani aké značkové handry mu kupujem za nekresťanské peniaze, toto je podľa mňa povrchné súťaženie((( ja osobne si myslím, že zdravé a kvalitné jedlo je to jediné, čo mu teraz môžeš dať a tým mu vytvoríš dobrý základ pre život, aspoň teda dúfam, že bude malá zdravučká a ja sa aspoň takýmto spôsobom snažím k tomu prispieť)))
nieeeeeeeeeeeeeeeeeee, tvaroh až po 1. roku...............daj biely jogurt