Ahojte mamicky. Mam 8 mesacne babatko a dostali sme domace marhule. Mozem mu ich dat surove? Zatial mu vsetko ovocie varim(naparujem) a mixujem do take vyzivy. Ak teda nie surove, tak so supkou varit alebo bez? Dakujem za rady 🙂
Ja som davala vsetko ovocie surove, marhule ale bez supky, predsa len je hruba a tazko rozhryznutelna
Ale veď vyskúšaj...už dávno môže aj surové ovocie,to má oveľa viac vitamínov.... varila som len asi 2x vždy nový druh (jablko, hrušku).
nasa ochutnava zo vsetkeho po kusocku 😉 tiez ma 8 mesiacov
nevarit, dat surove, na male kusky a bez supky, a netreba vsetko mixovat, neskor budes mat problem, nezje ti kusky meska alebo cokolvek co bude nerozmixovane
Ahoj, my mame vyssie riziko alergii (ja mam atopicky ekzem, sestra bronchialnu astmu, babka mala tiez dermatitidu),tak ovocie varim, ale dam len do studenej vody a varit 4-5 min, ani netreba zovriet,potom tiez mixnem, ale uz sa snazim tak menej..z ovocia jablka, banan, hruska, marhule, broskyne, a ked dam daky Hipp s ceraliami,tak tam je aj ine...
@nicollca surove, ovocie som nikdy nevarila. O takejto dobe zmolila nektarinky. Tie jej chutili najviac 🙂
Inak, ja som ani nikdy nemixovala. Obe moje deti z toho natahovalo a starsiu to drzi dodnes. Proste nic kasovite.
Moj nazor je ten, ze treba vyskusat a uvidis. Riad sa sama sebou a nie knihami a tabulkami.
@nicollca v pohode moze, moj si odhryza z jablcka (z 1 osminy osupanej, nie z velkeho jablka) a v pohode, spapal aj nektarinku. Sezonne ovocie vo 8 mesiacoch urcite moze.
Taaak uz som mu dala - surove, bez supky a ide sa zadrhnut ako mu to chuti :D tak uvidime o dva tri dni, ci bude vsetko ok. Dakujem za rady 🙂
Jasne, skus. Moja starsia je decembrova a v lete som jej uz davala sezonne ovocie. Nezjedla toho na kila, ale ochutnala vsetko, co sme nasli u svokrovcov v zahrade.