Ahojte maminky, chcela by som vas poprosit o radu. Dcerka vila kjena jeden mesiac, teraz mame sedem mesiacov a uz sme zacali s prikrmami pred vyse mesiacom. Niekde sim citala, ze moze aj Activiu bielu alebi sladku bielu. Nevadi, ze je z kravskeho mlieka? Mne sa to nezda. Skusali ste? Ake jogurty davate vy 7 mesacnym detickam? Dakujem za odpvede.
jogurt može, ale klasický smotanový...biely, napr. zvolenský, banovecký... 🙂
Activia ma živé kultúry a niekde som čítala ze tie mozu malým deťom uškodiť,radšej normálny biely jogurt
jogurt od 10 m biely- a ano aj activiu jasne.. ja som davala smotanovy a striedala to s activiou ( smotanovy ju zapchaval ).. bolo to aj odporucanie dr.
jasne ze moze
kľudne jej daj activiu
ano, urcite ano 🙂
activiu by som ja sama do úst dobrovoľne nedala. Je to kentus!!! Radšej jej kúp poctivý slovenský smotanový jogurt!!! Moja dcérka má 9 mesiacov, kravské mlieko pije asi mesiac, ale jogurty- zvolenské pápa už asi od 6 mesiaca.....
Activia ma na web stranke ze deti do 3rokov nie.takze urcite nie
Teoreticky moze, biely jogurt je v takom veku ok, je to kravske mlieko ale fermentovane. Ale ako uz bolo spomenute Activia poctivy jogurt nevidela ani z rychlika, zvolila by som inu znacku, idealne bez zahustovadiel a podobnych hnusov. Ked sme na Slovensku kupujem Hollandiu alebo zvolensky
kup si jogurtovač za nejakych 15 euro.. potom staci kupit liter dobreho kravskeho alebo kozieho plnotucneho mlieka a jeden zivy biely jogurt......... a narobis si vlastne jogurty...ale mozno budes prekvapena, ako chuti ozajstny jogurt, a ze to nema nic spolocne s tymi sladkymi sajrajtami, ktore uz vacsina ludi mylne povazuje za "jogurt"..... pripravu domaceho jogurtu zvladnes lavou zadnou, len dat zovriet mlieko, ale tesne pred tym nez zacne bublat ho odstavis, das schladnut aby bolo teplovlazne a vymiesas do neho kuopeny biely zivy jogurt, ponalievas do poharikov, co su k jogurtovacu pribalene a do rana cca po 8 hodinach mas vlastne jogurty.... a co si do n ich das, ake ovocie, stavu, lekvar, kakao, je uz na tebe..... V kazdom pripade activiu nie............obsahuje take sajrajty, ze aj dospely clovek ma s jej travenim co robit a napokon, sa proti tomu vzburi aj traviaci trakt a ako jed to rychlo chce dostat von...a to je to ich zázračné ulahcene travenie.. skor by som povedala, ze priotravenie.... Zive kultury su potrebne aj pre dospelych aj pre deti......mozno aktivia ma minimum zivych kultur, ale ten zbytok je jedno chemicke umele svinstvo
Activiu v ziadnom pripade...je to hnus a okolo živých kultur to ani nešlo...kamoska robila pokus, aj dva tyzdne po zaruke mal stále rovnaku chut ako "čerstvý"...najlepsie su slovenské,smotanove, napr.zvolensky a aj to az od ukon.10.mesiaca...babatko ich skor nevie spracovat..
Vyberaj si ZIVY jogurt s kratkou dobou spotreby. Medzi jogurtami a "jogurtami" je zasadny rozdiel. Zivy jogurt, teda ten co nema dobu spotreby tyzdne ale len par din obsahuje zive jogurtove kultury. Ked taky jogurt pouzijes na vyrobu dalsieho jogurtu, tak sa dalej mnozia (z tych dlhodobo pouzitelnych dalsi jogurt nespravis). Taketo zive bakterie potup putuju bo bruska, mnozia sa v crevach a vytesnuju patologicke bakterie z traviacej sustavy. Tie jogurty s dlhou dobou trvanlivosti zvycajne obsahuju lakto bacily (rozne druhy, podla vyrobcov) ale osetrene tak aby sa ich mnozenie v kelimku uz neprebiehalo (zvycajne zmrazovanim) a tym padom sa ani v traviacej sustave nemnozia. Mne aktivia nechuti, tak som to nestudovala, ale treba precitat co ten jogurt obsahuje, ci tam nie su zahustovadla (skrob, modifikovany skrob). Ked jogurt tak radsej biely zivy slovensky.
actívia je bordel plný umelých sladidiel a to takému drobcovi do pusky nepatrí ,ako ti píšu dievčatá hore ,kupuj klasické slovenské jogurty ,alebo ako tu hore bolo písaní jogurtovač a za 5 min .zarobený jogurt naleješ šupneš do jogurtovača a za 4 hoďky papáš a nedá sa to porovnať a spravíš si chuť akú chceš .....
ale samozrejme, aj klobásu, hamburger s colou a hranolkami, nezabudni na čokoládku.
môže, nič sa jej z nej nestane, ale oveľa vhodnejšie sú pre deti smotanové jogurty. 😉
ináč baby akože sorry,ale niektoré tú píšete akoby malo dieťa umrieť keď zje activiu 😀
Ako písala awalancha3 ale ja domáci jogurt robím aj bez jogurtovaca. Vymiešam prevarené /vlažné/ 2 litre mlieka s jedným čistým jogurtom SABI a jedným salkom, nechám do rána na linke a hotovo. Môžeš nechať v miske alebo nadávkovať do jogurtových kelímkov 😉
Ja som u oboch svojich zacinala bielou Activiou, na odporucanie lekarky a su tu zivi a zdravi 😉 A skor mi neodporucala smotanove na zaciatku, maly bude mat rok a stale sme na bielej Activii 😉 Neubralo mu to ani na krase ani na zdravi ani na jeho akcnosti 😉
P.S. Neber vsetko velmi vazne a daj aj na svoj pocit 😉
Ja som dávala od 7.-8.mesiaca Hollandiu alebo od Tami Živý jogurt a potom aj smotanové. Najlepšie sú také, čo majú v zložení len mlieko a živé kultúry. Iste, Activia a podobné nezabijú, ale prečo to jesť, keď sú aj lepšie možnosti?
Activiu urcite nie, to nie je jogurt ale prasok vo vode. Ked uz jogurt tak smotanovy a skvele su ovcie jogurty, bielkoviny su lahsie stravitelne.
Fuu, takú umelinu by som ani ja nejedla 🙂
zbytocne, co z toho bude mat? to este, podla mna, pre nu nie je jedlo
tu maš tolko rád,že budeš tam kde si bola...najlepšie bude, ak si spravíš podľa seba...ja som pri malej dodrživala všetko čo može-nemože a dodnes má problem s jedením -je strašne preberavá.zistili jej nábeh na alergiu.-keď nastupila do škôlky to bol des.Pri malom som to už brala trochu s nadhladom a papá všetko.Koniec koncov ,naši rodičia to tak neriešili ako dnes a sme tu.A ide taka doba že asi si na tie "svinstvá "musíme zvykať-čo už dnes je zdrave??
Veru, Activiu a nič od Dannone by som nejedla ani sama
do roka urcite nie, o nic nepride neboj sa
Activia pre mňa nie je jogurt.Radšej biely smotanový
Veru,activiu nikdy,neskutocny bordel 😀 To je hriech keby to ty jes,nie este tvoje dieta 😲 😅 Dufam ze mas v skrini aj plynove masky,lebo aj tento vzduch co dychame je riadny bordel..tak pre istotu 😉 Ale vazne,zacni klasickymi smotanovymi slovenskymi jogurtami,neskor mozes dat kludne aj activiu,pribinacka(okolo 10m) a hocico ine,co uznas za vhodne....Hlavne sa riad vlastnou hlavou,lebo tu pokial nevyrobis domaci jogurt,nedopestujes domacu zeleninu a pod. tak si odpisana
Jogurt urcite Hollandia,ten patri medzi najlepsie,ma menej tuku je lahsie stravitelny na zaciatok a potom uvidite... Potom samozrejme biele jogurty, Zvolensky,Sabi su ok, hlavne aby mali jogurtovu kulturu a nie vela tuku . Activiu nie 😒 A zo sladenych maskrt je dobry Lipanek, neobsahuje ziadne umeliny ako pribinacky,Milaciky......
urcite nie activiu pre take male dieta. My sme zacali teraz a bud Zvolensky biely alebo vanilkovy (sem tam na prestriedanie), ine nedavam, alebo este Hollandia
Nie... nemoze.. aktiviu nedavam ani najvacsiemu nepriatelovi a nie to este 7 mesacnemu dietatu. Klasicky smotanovy jogurt som malej davala, neviem ale ci nie od 8-10mesiaca... ale to sa zase vsetko o poposuvalo za tie dva roky 🙂