Ahojte mamicky, chcela by som sa opytat ako varite svojiim detickam kasu? a 6 mesacne dieta moze uz spenat? ak ano tak aj kupovany? alebo iba listy spenatu uvarit a rozmixovat? velmi pekne dakujem za odpoved 🙂
ahoj my sme začali papať špenát keď mala malá 6mes, výživku, chutilo jej veľmi a nemali sme problém, potom som jej uvarila špenát a strašne ju zapieklo, skúsila som ho znova vo výživke a bolo ok, tak ja neviem asi vedia čo tam dávajú 😉
ja varim malemu listovy spenat a mixujem. teda skor ich len viac menej sparim, nevari ich dlho. s obycajnym zemiakom mu velmi nechutil, no zbasti ho rychlostou blesku s batatom. ja davam aj zltokuz, no maly ma uz 9 mesiacov. pretlak nekupuj, byva uz dochuteny.
ja kasu pred spanim nedavam, stale kojim. no davam mu ako prikrm z casu na cas tie instantne - ryzovu/spaldovu atd, rozmiesam v teplej vode a pomiesam napr s dusenym ovocim ... pride mi to ako zdravsia a aj lacnejsia alternativa ako tie predladene mliecne kase. inac ja som od 6 mesiacov napr ovocie dusene a mixovane miesala aj s trochou sparenych ovsenych vlociek.
spenat som davala uz v zaciatkoch prikrmovania, kupovala som mrazeny listovy, uvarila najcastejsie so zemiakom a rozmixovala, neskor mozes aj so zltkom, maskom, alebo spenat s cestovinou a masom. nekujuj ten pretlak, ten byva dochucovany vacsinou.
kasu neviem ake myslis, ja som na veceru davala z flase riedke instantne kase obilne, nie tie dochucovane, len napr. ryzovu, spaldovu, psenovu, kukuricnu... take huste z misky mi nechcel, par krat zjedol krupicovu... ale tak v podstate mozes kasu uvarit, ked rozvaris nejaku obilninu, pomixuj trochu a mas, mozes postupne ochutit ovocim, ovocnou stavou.