Môže 6-mesačné dieťa papať divinu?

xtimkax
31. dec 2022

Ahojte. Moj maly ma za par dni 6 mesiacov. Myslite ze mu môžem dat mladu divinku?

pribinak
31. dec 2022

@xtimkax jasne, to je absolútne ideálne jedlo pre 6 mesačne dieťa
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

xtimkax
autor
31. dec 2022

@pribinak ironia alebo pisete naozaj?

sim_mi
31. dec 2022

Zacali ste s prikrmami uz od 4 mesiaca? Skusali ste uz masko? Tak male babatko moze len kuracie, morcacie a kralika

kubkovamama
31. dec 2022

@xtimkax ešte nie,skôr králik alebo zajac

janinah
31. dec 2022

@sim_mi 6 mes.uz jedia nejaké mäso?.?

dadka_bb
31. dec 2022

@xtimkax moja mala vyvar z prepelice a kusticek maska uz pred 1 rokom. Ale jelena, srnca, diviaka, daniela a pod by som neriskla

lenocka8894
31. dec 2022

@sim_mi len sa spytam...nechcem podpichovat ani nic..ale v com je zla divina? Ved je to najcistejsie maso...bez tuku a bez ATB a inych veci...kuracina je prepchata ATB a to dietatu kludne mamicky davaju

hederamonstera
31. dec 2022

@lenocka8894 asi tak.
V minulosti bolo len taketo maso. Ak to mate od overeneho zdroja, tak mu to urcite nic nespravi

xtimkax
autor
31. dec 2022

@hederamonstera mam to od manzela a je to plade masko.

hederamonstera
31. dec 2022

@janinah ak sa prikrmuje od 4.m, tak ano

xtimkax
autor
31. dec 2022

@hederamonstera ano davam od 4 mesiaca

pribinak
31. dec 2022

@xtimkax nie, pre 6 mes. bábätko je divina príliš skoro. Mame tiež poľovníkov v rodine, divinu skôr ajo ročnému nedávaj.

stanulienkat
31. dec 2022

Podla mna je divina tazka na travenie. Zamraz a daj o par mesiacov.

animus
31. dec 2022

@xtimkax ja som dcére od kedy som zaviedla mäso v príkrme dávala najviac hovädzie. Keby som mala možnosť kvalitnej diviny určite by som dala. Červené mäso obsahuje najviac železa a to malé deti potrebujú. Navyše ak dáš naozaj pekný kvalitný kúsok, kde nie je ani veľa tuku tak už duplom v tom problém nevidím. Ak nebude mať tvoje dieťatko po konzumácii nejaké ťažkosti tak by som pokojne dávala. Určite je to lepšie ako pochybná kupovaná kuracina.

konikkon
31. dec 2022

@xtimkax kvalitné časti divinoveho mäsa sa môžu ponúknuť medzi prvými druhmi mäsa. Po kuracom, zajacom, morčacom môžeš kľudne ponúknuť divinu. Ponúkať divinu až po 1. roku je už dávno vyvrátený a zastaraný názor. Stačí, ak si vyhladas témy tu na koníku od pediatriciek, ale z iných, aktuálnych zdrojov ( nie z 20 rokov starých) Ja osobne by som ale ešte zo 2 mesiace počkala.

animus
31. dec 2022

@lenocka8894 a potom sa ešte čudujú keď majú zdurené prsia. Už som sa stretla aj s takým prípadom keď bolo kura na rastových hormónov a dieťaťu sa potom zdurili prsia.
Stačí si kliknúť na stránku ŠVPS. Stále sa tam píše o nevyhovujúcich potravinách, napr. med s antibiotikami a podobne. Radšej overená divina ako pochybné kura.

luccija
31. dec 2022

@animus preto toľko malých detí má anemiu minule som sa rozprávala s pediatrickou, že všetci varia biele mäso a hovädzina chýba.

@xtimkax zamraz si a vyskúšaj trocha neskor.Do nejakého zemiakového či zeleninového pyré a male kúsky mäsa.

kittykat22
31. dec 2022

v ziadnom pripade nie divinu. V CR bol rozbor diviny a 80% z nej obsahovala ortut - z nabojov kt. sa roztriestia do masa - nemozem ten clanok najst ☹️ a dalsia vec je, ze moze obsahovat svalovca a na divine doslova squatuju klieste.
Divinu ako jedine maso som davala synovi niekedy az po 4 roku. Vsetko ostatne (doslova) jedol.

lugie
31. dec 2022

Divina je podľa mňa jedno z najlepších a najčistejších druhov mäsay.. a je bohatá na železo 😊
Ja som ale dávala tak pred 1. narodeninami 😊

rk123
31. dec 2022

ja som davala dcere maso hned na zaciatku prikrmov a hovadzie. keby som mala divinu z kvalitneho zdroja, kludne dam

konikkon
31. dec 2022

@kittykat22 ja odpadnem, čo ľudia dokážu napísať😂😂😂 tak ten článok by som si fakt rada prečítala.

kittykat22
31. dec 2022

@konikkon nie, myslim to vazne.
https://www.prirodovedci.cz/biolog/clanky/opatr...
tu mas toho svalovca. Idem najst to druhe
tu mas vystrahu
https://www.svscr.cz/svs-naridila-stahnout-z-tr...

a bol clanok, ze olovo fakt zverina obsahuje. Precitaj si o tom veci. Niesu to kecy.

kittykat22
31. dec 2022

"Laboratorní vyšetření detekovalo 96,9 mg/kg olova. Limit hodnocení zdravotního rizika 0,1 mg/kg, byl výrazně překročen. Nebezpečí dlouhodobého příjmu olova je především v ovlivnění nervového systému, a to především u dětí."

https://e-zatecko.cz/zpravy/1005-pozor-statni-v...

tu mas dalsie info @konikkon Zverina vazne obsahuje olovo - nejake mensie mnozstvo je dokonca tolerovane. pretoze je to z nabojov. Ale pre deti je podla mna absolutne nevhodne. A preto v obchode nevidis prikrmy z diviaka alebo zveriny. Pretoze to vyrobci nechcu pouzivat.

Pre 6 mesacne dieta divina - absolutne nevhodna.

Dufam ze si neodpadla - ako na prispevok nereagujes.

zorkahorka
31. dec 2022

Zacinat by sa malo s bielym masom, tmave je trochu tazsie. Chcelo by to este par tyzdnov... ale.. ved daj len trosku ochutnat

lorin29
31. dec 2022

@xtimkax ja som dávala kuracie+morčacie a od 8 mesiaca dávam + teľacie 😊

konikkon
31. dec 2022

@kittykat22 ty ale chápeš, že taktorovnako sa kontrolujú aj iné druhy mäsa, aj kuracie napríklad a keď je nevhodné, sťahuje sa z obehu. To ale neznamená, že vseobecne všetko divinove mäso je nevhodné. Ale len toto jedno konkrétne. . A ten prvý článok, píše sa tam predsa, že pri dostatočnej tepelnej úprave, minimálne na 60 stupňov je konzumácia diviaka absolútne bezpečná. Máš to tam jasne napísané, čítala si to? Snáď nikto nejde dávať dieťaťu surového diviaka, všakže?

animus
31. dec 2022

@kittykat22 čo sa týka trichinelózy, každý zastrelený kus podlieha kontrole. Pre tvoju info, trichinelózu majú aj ošípané, preto sa na bitúnku robia kontroly a dokonca sú dané zakonom aj pri domácich zabíjačkach. Čo sa týka ťažkých kovov, naozaj mi chceš povedať že z jedného malého broku bude mať v sebe niekoľko kilogramové zviera hodnoty, ktoré by to mäso robili toxickým?? Veď to zviera nerozstrielajú na kusy.
Takéto info mi príde ako totálny strašiak ako aj to že sa žena nakazí toxoplazmou od mačky a potom všetky ako šialené vyhadzujú mačky z domu, pritom omnoho väčšia šanca nakaziť sa je z tepelne zle upraveného mäsa alebo neumyteho ovocia a zeleniny. Mačka ak má toxoplazmu, má ju len raz za život a parazita vylučuje do prostredia len 4 dni a ty by si musela doslova zjesť jej exkrementy aby si sa nakazila.
Na margo kliešťov. Bryndzu máš rada?? Nie je to tak dávno čo sa z bryndzových halušiek na východe nakazila desiatka ľudí kliešťovou encefalitídou.

konikkon
31. dec 2022

@kittykat22 a ešte dodám, že to čo si tu postla nie je vôbec žiaden výskum. Je to vykonanie bežnej kontroly jednej jedinej vzorky zmrazenej dna 21.6.2021 a to čo sú postla vypovedá len o tom, že len toto mäso od tohto výrobcu zmrazené v tomto dni bolo stiahnute z obehu. Tak tu nesir prosím ťa poplašné správy. To je ako keď stiahli z predaja nejakú kuracinu ( čo aj stiahli nejeden krát) a my tu budeme teraz tvrdiť, že všetko kuracie je zlé a nebudeme ho jesť.

lavinis
31. dec 2022

@xtimkax nie. Nemáš zač.

pivonka6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz