Ahojte… Ja som dnes dala môjmu 4a pól mesačnému synovi mrazený špenát :( Ja som nevedela že mrazený sa nedáva (svokra mi poradila mrazený tak som sk myslela že to je ok) :( môže sa niečo stať malému? Dala som mu to okolo 13:15 a teraz je 23:00 a je v poriadku chvála bohu…. Veľmi sa bojím prosím poraďte mi… Vopred ďakujem každému
@kristinka66889 nič mu nebude, neboj sa. Veľa mamičiek dáva veci z mrazničky bábätkám, ved napr ja som dávala malej cuketu zamrazenu, chápeš nie vserko kúpiť v obchode teraz... A zas nemôže papať zemiaky do okola...
@kristinka66889 preco sa nesmie mrazeny? prvy krat pocujem… mam doma skoro dvojrocnu dcerku a nam sama lekarka odporucila, ze pokial nie je k dispozicii cerstvy tak mame kupit mrazeny… davala som bezne nie mrazene pyre ale listky…
Prečo by sa nedával mrazený?
Neboj sa nič sa nestane, pokojne môžeš dávať aj naďalej.
@kristinka66889 A prečo sa nesmie dať mrazený? Čo má akože spôsobiť? Veľmi často robím príkrmy z mrazených surovín, plánujem aj mrazený listový špenát kúpiť…
@kristinka66889 Aj keď teda ja som sa až pri príkrmoch na MK dozvedela, že napríklad zemiaky sa nesmú zohrievať (cely život kľudne dojedáme zemiaky na další deň 🤷🏼♀️)
@kristinka66889 pohodaaa
@viestta
Celé to o neohrievaní zemiakov vzniklo nejakým komunikačným šumom z toho, že zemiaky môžu byť škodlivé ak sú po uvarení zle skladované - príliš dlho pri izbovej teplote - baktéria Clostridium botulinum potom produkuje botulotoxíny... Boli nejaké prípady, kedy mali ľudia z toho zdravotné problémy, ale sú ojedinelé a ako vravím to zohrievanie nie je problém, ale zlé skladovanie pred zohriatím.. Prípadne aj spôsob prípravy, čítala som o tom najmä v súvislosti so zemiakmi pečenými v alobale...
Opakovanym ohrievanim spenatu stupa hladina dusicnanov v spenate. Aspon takto to poznam ja - spenat uvarit, podavat, neprihrievat. Ale ten mrazeny je upravovany ultra kratko a sokom zamrazeny a ty ho po vareni hned nakrmis, nenechas to stat cele hodiny v kuchyni a potom zas prihrejes? Urcite bude maly v poriadku.
@kristinka66889 mrazeny spenat by sa nemal davat malym detom hlavne preto, lebo tam moze byt zamiesana bylina durman ktora je jedovata, nedavno bola taka afera a par ludi podotykam dospelych sa aj priotravilo…pre deti to moze byt aj smrtelna davka
@viestta vies co si vsimam, ze ked sa daju veci skomplikovat, tak si ich skomplikujeme, nie naopak 😅. Ja bezne mrazim aj hotovy prikrm, napriklad take hovadzie maso, ked ho uz pracne uvarim, no nebudem kazdy den klochnit par dkg masa. Aj ohrievane sa papa. Jedine, keby mali histaminovu intoleranciu, to je ine, kamaratkina sestra toto mala s detmi, ze takmer nic nemohli jest. Ale to su speci pripady a chvala Bohu, nam sa vyhli.
Je január, čo znamená, že v mrazenom špenáte bude omnoho menej bordelu ako v tom čerstvom, ktorý pricestoval ktovie odkiaľ.
V kľude, bude to ok ;)