Môže 3-ročné dieťa piť jemne sýtenú minerálku?

26. júl 2024

Ahojte mamičky.
Mám takú menšiu dilemu.
Naše dieťa má 3r. Čo sa týka pitného režimu, samozrejme sa mu snažím ponúkať čo najviac čistú vodu ale objavil už aj kúzlo sladkých vôd, malinoviek, sirupu atď takže je to už trochu ťažšie.
Pravidlo, že keď sa večer umyjú zuby , tak sa pije už len čistá voda rešpektuje a už viac ani nevymýšla. Horšie to je počas dňa. Nehovorím, vypije aj čistú vodu ale samozrejme že pýta aj sladkú..no a moja dilema je v tom, že naposledy sme mali doma jemne perlivú minerálku. Strašne mu chutila a aj dosť veľa vypil..bolesti bruška alebo niečo podobné nemal..tak premýšľam, či by nebolo za zváženie mu kupovať tu jemne sýtenu vodu namiesto tých malinoviek počas dňa. Mám pocit že to je menšie zlo , nakoľko žiadny cukor..len zase či nevadia tie bublinky 🙄. Lebo keď som aj dala sirupovú vodu , tak nie veľmi sladkú a aj do malinovky som doliala trochu vody 😬.
Ďakujem za každý názor 🙏.

pribinak
26. júl 2024

Áno

autor
26. júl 2024

@pribinak takže podľa teba to je v poriadku? Môže jej vypiť koľko chce? Nemajú tie bublinky nejaký zlý vplyv na zuby? Podľa mňa asi nie horší ako sladka voda 🤣 ale tak neviem.

drahomirrra
26. júl 2024

Určite nemajú vplyv na zuby, skôr sleduj, aby bola vhodná na denné pitie, resp. striedaj. Napríklad Budiš je nevhodný pre deti do 7 rokov, má priveľa fluoridov.

autor
26. júl 2024

@drahomirrra Ďakujem. Nevieš mi prosím ťa poradiť konkrétnu značku? Mňa napadá že možno Lucka dojčenská jemne sýtena 🤔, saguaro z lidla ale to som nekontrolovala či je vhodná.

thirstymonk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
26. júl 2024

Zlý vplyv na zuby? To asi sotva. Zlý vplyv ns zuby má ovhutena zbrnda

drahomirrra
26. júl 2024

Lucka je určite ok.

danica2711
26. júl 2024

prípadne si zaobstaraj Sodastream a môžeš mu robiť jemne sýtenú z kohútikovej vody