Ahojte môžem dat peceneho králika 2 rocnemu ak ma byt ten kralik podliaty bielym vinom ?
Ano
Alkohol sa pri vareni odpari... takze kludne, ak mu to bude chutit.
Jasne odpari sa za dlhé hodiny.. z masa by som mu kludne dala ale stavu nie. https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000731/1761387...
@simca06022011 ved skus nachat prevarit grog/punc tak 5 minut co na to konzumenti povedia ... etanol (alkohol) ma teplotu varu pod 80 stupnov. Pri vare vody 100 stupnov za par minut neostane nic. Ano, ak je zakryty, tak to pojde pomalsie, ale neverim, ze pri beznom vareni desiatok minut tam zostane nejake "nebezpecne" mnozstvo alkoholu. To co je v clanku by som povedal, ak by si to maso mala vo vine nalozene vopred a potom ho dalej tepelne upravovala, ale ak nalejes vino do tekutiny, tak neverim, ze za 25 minut varu tam bude 50% alkoholu ...
A nafukas aj z kopec keksikov a podobne ak fukas hned po konzumacii, ale v krvi takto namas nic.
Peceny kralik v pekaci, kde je plocha na objem fakt velka ... 15 minut varu/pecenie a neverim ze pri podlievani je v tej stave nejake mnozstvo alkoholu o ktorom ma zmysel sa bavit ...
Este takto ... napisal som sice ze nic, ale teda myslel som tym nic rozumne ... 100% sa neodpari nikdy.
Kolko toho vina na ten pekac pojde, deci, dva? Aj keby sa to vobec nevarilo, tak toho alkoholu je tam uz pred varenim dost malo. Pri 100 stupnoch to ide dole fakt rychlo.
Naozaj si skuste spravit grog/punc a nechat ho riadne prevarit tak 5 minut.
@aalt no rob ako myslis...:D ved na kazdom je to co bude jest/pit. Ja nevidim dovod davat stavu akukolvek vinovu 2r dietatu... masu nic nebude, kedze sa to tak max polieva.
@simca06022011 Moje deti bezne nepiju ani len sytene napoje, kedze to nepijeme ani my rodicia. Ja si pred soferovanim nedam ani len radler, kedze v tom alkohol samozrejme je - je to napisane aj v zlozeni. Reagoval som na to, ze po 25 minutovom vareni ostane v jedle este 50% alkoholu.
Manzelka samozrejme obcas pri vareni / peceni alkohol normalne pouziva.
Alkohol sa pri varení/pečení vyparí. Neriešila by som to.