Môže 19 mesačné dieťa jesť kyslú kapustu?

bajjka
29. nov 2016

Ahojte dievcata od kedy ste dávali deťom kyslú kapustu chcem spraviť fliacky a neviem či už mala môže má 19 mes.

ragulca
29. nov 2016

@bajjka môže, prečo by nemohla

evittam
29. nov 2016

@bajjka Moje nervy. Samozrejme. Syn prvýkrát ochutnal (naozaj len ochutnal) kapustnicu keď mal 4 mesiace, dcérka to isté....Normálne jedli kyslú kapustu ešte pred dovŕšením jedného roka. Od roka naše deti jedia to isté čo my - nevarím zvlášť....Nevidím dôvod prečo by skoro dvojročné dieťa nemohlo kyslú kapustu....

babatkoo
29. nov 2016

@bajjka moj od 16 mesiaca papa. Uz ma 18 mesiacov a papal segedin, kapustnicu. Velmi mu chuti. To je asi jedine jedlonkde sam od seba povie pri jedeni mna. Ma problem s vyprazdnovanim. Tajne som dufala ze mu s kakanim pomoze. Nestalo sa. Ale chuti mu tak aspon to 🙂

alchemilkazltozelena
29. nov 2016

mojej som este neskusala..myslim ze by jej to ani nechutilo..prilis kysle

evittam
29. nov 2016

@alchemilkazltozelena No možno sa budeš diviť. My robíme naozaj kyslý aj Segedín aj kapustnicu a naše deti obe jedlá majú od mala veľmi radi....😉

alchemilkazltozelena
29. nov 2016

@evittam skusim dakedy

janinah
29. nov 2016

skús,ale málo....syn ochutnal vianočnú kapustnicu a vysypal sa,mal 13mes.

sorciera24
29. nov 2016

moji drtia kyslu kapustu od cca.14mes. a miluju ju doteraz....jasne, ze moze

bajjka
autor
29. nov 2016

Ďakujem

moni244
29. nov 2016

To fakt? A potom sa cudujme, preco deti nic nechcu, moja jedla kyslu kapustu v 11 mesiacoch, od roka to co my, len menej solene a korenene

zuska2001
29. nov 2016

myslím, že môže, ale môžno to bude pre také malé dieťa kyslé. moj krpec 20m nechce ani paradajku, bo mu je kyslá

salome51
29. nov 2016

Môj od roka jedol všetko čo my len solené oveľa menej 😉

bajjka
autor
30. nov 2016

Ďakujem za odpovede a tie nepríjemné komenty ste si mohli odpustiť človek tu ide po radu keby mám pri sebe niekoho koho sa môžem opýtať sa opýtam ale som sama na dcérku a nemám sa čoho opýtať

yanni
30. nov 2016

@bajjka Jasne, ze moze. V tom veku uz mu mozes davat vsetko, samozrejme v medziach zdravej vyzivy.
Nasa najmladsie ma 16 mesiacov a od roka je vsetko, co aj my. Za tie roky, co vyvaram pre rodinu, som sa naucila varit takmer bez soli, ochucujem hlavne bylinkami. takze od roky varim uplne normalne. Do roka som vzdy odobrala a babu bez soli atd.

A nepocuvaj, ze kysle, sladke, slane onake. Daj mu skusit. By si sa cudovala, ake maju niektore deti chute. Do takych 2-3 rokov deti velmi nevymyslaju, tak im treba dat ochutnat: Nie raz, ani dva krat, to mu este nemusis smakovat. treba skusat jedno a to iste viac krat.
Nasa je napr. olivy ako keby sa nechumelilo. Zje to, co ju samu nezje.
Tak len skusat, skusat, skusat. Cim viac chuti pozna, tym lepsie.

evittam
30. nov 2016

@bajjka Stačí sa riadiť zdravým rozumom a nemusíš sa nikoho na nič pýtať - ja som sa teda ani pri prvom dieťati nikoho nepýtala čo mu môžem alebo nemôžem dať jesť.....😉

emita
30. nov 2016

Ja sa vôbec nečudujem tvojim obavám, skôr obdivujem mamičky resp. detičky, ktoré baštia kapustu od roka, alebo aj skôr. Môj má 11 mes a je kojený a teda keď som si nedávno dala kapustu, mal večer veľké bolesti bruška. Vyskúšala som aj druhýkrát, lebo sa mi nechcelo veriť že také veľké bábo ešte môže mať problém s niečim čo zjem ja, ale zase bolesti bruška. Takže u nás kapusta až o rok na Vianoce asi. Ale zas jeho bolelo bruško aj po červenej šošovici o ktorej všetci tvrdia že nenafukuje. Takže kým nevyskúšaš, nebudeš vedieť.

bajjka
autor
30. nov 2016

@emita ďakujem presne toto aj náš trápilo a preto sa obávam ďakujem este raz

gabona1
13. dec 2016

Ahojte, my sme mali u prvého dieťaťa po kapuste teda riadnu alergiu, všetko ho svrbelo, mal vtedy cca 18 mesiacov, preto som už u ďalších dvoch kapustné jedlá ani neskúšala, až neskôr. Teraz už jedia normálne a žiadna alergia tam nie je. Myslím , že až po troch rokoch sme zase skúsili a už to bolo ok.