ahojte od narodenia sme papali nutrilon a chcem sa opytat od kedy moze obycajne mliečko? namiesto nutrilonu . pri prvej dcere som davala nutrilon do dvoch rokov ale kazdy hovoril že je to zbytocne vyhadzovanie penazi ze od roka moze normalne mliecko , preto ma zaujima vas nazor nechcem malej nijako uškodiť
@viktoria12 - skus prejst na babylove mliecko, stoji polovicu a kvalitativne sa nutrilonu vyrovna. Zabijes dve muchy jednou ranou. Ja by som kravske este proste nedavala. Ale to je vec nazoru 🙂
@viktoria12 ahoj malá má dnes rok a už dávame obyčajné.Ale aj tak jej dávam ešte dve flaše umelého mliečka lebo to obyčajné nemá potrebné vitamíny.Večer ked ide spat a v noci ked sa zobúdí má umelé.My už papame normálne takže obyčajne dostane cez obed.Ona aj ked sa naje tak chce mlieko a nie čaj tak dostáva obyčajne. 🙂
Treba vyskúšať, či ho znesie a či bude chutiť. Ja som prešla na tatranské plnotučné zhruba v takom istom období, malej nič nechýba, všetko má OK. V okolí poznám x takých prípadov, dokonca matky dávajú polotučné, ja som volila plno. Tiež dovtedy pila Nutrilon.
@kvieta a prevaras to mlieko alebo iba zohrievas
ja som dala prvýkrát keď mal 13 mesiacov, ale samozrejme prevarené a plnotučné najlepšie typu tatranské 🙂
@viktoria12 Iba zohrievam, trvanlivé mlieko nie je potrebné prevárať.
@kvieta a davas tam aj nieco ci len ciste mliecko jedn aznama vravela ze dava granko
@viktoria12 ja proti kravickam nic nemam 😉 ,maly pil od 8-9 mesiaca,postupne,predtym sunar...
ale on mi uz aj papal roznu stravu,to umele by som davala kvoli obsahom vitaminov,pokial by mu moc nechutilo papat
Zo začiatku som dávala granko, ale bolo to iba zo strachu, že malá nebude chcieť čisté mlieko - asi 2x, no uvedomila som si, že od granka by ju mohlo zapekať a že by mohla v budúcnosti odmietať čisté mlieko. Taktiež je granko sladené a teda môže škodiť zubom, obezita... Takže jednoznačne čisté, ak sa dá, granko je kompromis pri odmietaní čistého mliečka🙂
@viktoria12
nič horšie ako ochucovať a učiť dieťa na sladké nemôžeš urobiť ... dieťa pokiaľ mu neukážeš aj sladké chute nepozná chute a spapá všetko ... to len my dospelí sme už pokazení kadejakými dochucovadlami, jedlo bez vegety si už ani nevieme predstaviť ... čím neskôr spozná tieto "návykovky" tým lepšie 🙂
keď kúpiš kvalitné mlieko (žiadne vody, čo sa tvária ako mlieko, ale s mliekom majú len málo spoločného) tak nevidím problém, prečo by to bábu nemalo chutiť ... pokiaľ si ho už nenaučila na sladkosti ...
@viktoria12 ja som malej davala od roka obycajne mlieko, sama dr mi povedala na poradni ked mala bambulka rok,ze uz moze obycajne. Tiez sme predtym papali nutrilon.
Nechápem, prečo mu mlieko riediš. Radšej by som upravila stravovacie návyky, možno pozmenila jedálniček, nezamieňala mlieko za hlavné jedlá, poradila sa s lekárkou. Nemyslím, že v tomto veku vypiť 3 fľaše je nejaké hrozné množstvo. Moja pila v tom čase 2x250ml, +v priebehu dňa detský pohár mliečka, alebo mliečne výrobky.
Ja som zacala od roka a pól 🙂
Mne maly nutrilon odmital od 10 mesice a doktorka nam povolila normalni mlicko, ale plnotucne. dokonce jsem zkousela i kravske, ale obe jsem vzdycky prevarila.
@kvieta jasne 😉 ,praveze moj vela je,a cim je starsi si aj pyta,vylezie,otvori chladnicku
rano mlieko,polku chlebika,este pytal...polku tmavej zemle,ta uz bola ale sucha,potom sme boli vonkuasi dve hod.,obed:dve naberacky file pol.so zeleninou,trochu granadiru s cviklou,asi tri pol.lyzice 😕 ,nechcel spat...o dve hod.banan,mlieko chcel,nedala som,vypil actimel...zaspal,potom mlieko,trochu jablka,mandarinka,dosiel starsi syn,dal mu pol horalky,zase siel von asi na hod.,druha polka zemle,kukuuricne chrumky,tie zostali na stole,tak si obcas zobral
no spat este nejde 😉 ,tak mozno trochu polievky,a mlieko si bude urcite pytat,inac to je plnot.MM sa pomylil,zvyknem mu davat polotucne
a dnes pil caj s medom a citronom,vodu,to ma v pohari na stole,tak ked chce sa napije
podla mna by mohol mat kludne aj o dve kila menej 😀
po 12 mesiacoch kludne obycajne kravske mlieko, tie pokracovacie su len reklamnym tahom, zbytocne vyhodene peniaze, ked uz mlieko pit tak najlepsie v bio kvalite, ziadne praskove plne umelych prisad a umelych vitaminov sa mu nevyrovna
jasne ze ano, pokial sa neobjavila nejaka alergicka reakcia tak preco nie ... tiez suhlasim ze nie trvanlive krabicove, ale take s kratkou dobou trvanlivosti, 3,5 %ne plnotucne a ked je v biokvalite este lepsie 🙂
od roka
Ja myslim, ze ano. I ked moj maly ma 2,5 roka a pije sunar, lebo obycajne nechce, ja by som mu uz davno radsej davala obycajne, ale co s nim, vymyselnik. Do 26 mesiacov som kojila a napriek tomu este sunar navyse, u nas spotreba velmi vysoka
@viktoria12 takychto diskusii je tu XY..... 😉
kazda ti napise inak.....nasi pili normalne mlieko od roka obidvaja