Ahojte/moze dietatko jest prazenicu ak ma 12 mesiacov?
Mne dala dr taky papier co od kedy, a je tam od roka iba ze zltko, tak by som skúsila tak, možno s trochou mliečka rozmiešať žĺtka a tak spraviť praženicu. Bielka by sa mali až od 24 mes, podla toho papiera co mi dala.
Pokial nie ste alergici tak ročne dieťa už môže papať aj praženicu a bielka.
Však zas nezje praženicu z 8 vajec. Na skúšku treba dať pár lyžičiek
Zltok od 6 mes., bielok pokial nie ste alergici tak od roka
Môže, ak už pred tým papalo napríklad vaječné cestoviny a nemalo reakciu z nich alebo niečo, kde ide celé vajíčko.
Moj už vajíčko celé v 12 mesiacoch jedol, bud na tvrdo alebo omeletu (ale na suchej panvici nie v kúpeli z oleja). Naša záchrana ked nechce jesť su kolienka s vajíčkom 🤦🏼♀️ žĺtko mal zavedene asi v 8m a v 10-11 uz aj bielko
ano, moze.
Ja som bola prekvapena, ked mi dcera ukazala, ako to teraz doporucuju pediatri v Spain, dostala papier, kde je napisane, ze od ukonceneho 6.mesiaca (dojcene deti) postupne zaradovat takmer vsetko, s vynimkou cukru a medu (keksy, sladke cerealie, piskoty), mliecnych vyrobkov (tie tusim az od 8.mesiaca), bolo tam aj normalne vajicko-zacat zltkom, po par tyzdñoch pridat aj bielko, zvykat na vsetky mozne chute, vsetky druhy ovocia, vsetky druhy chudeho masa, ryby do roka len morske biele, strukoviny takisto zacat co najskor, no kukala som ako puk. Este tam bolo, ze listovu zeleninu (kapustu, mangold) na zaciatok nie, len nejaky spenat. Ked som mala babatko pred 20-timi rokmi, bolo to uplne inac, nemohlo sa do roka kopec veci, a paradoxne bolo ok davat 6--mesacnemu sladke cerealie a keksy
Ak uz mate zavedene vajicko, tak nevidim v tom problem. Jasne, ze nie nejake velke mnozstvo, vajicka mozu byt tazke na zaludok.
A este ceresnicka-doporucuju zacat postupne davat aj mlete orechy vratane arasidov (nie slanych samozrejme), pri kazdej novej potravine najprv dat len trosku, pockat 2-3 dni, ci zle nezareaguje, a ked je vsetko ok, tak normalne davat. Od 6.mesiaca....ze do roka je to take obdobie, kedy je dieta schopne zvyknut si na nove chute a neodmietat ich neskor
@zuvelyn u nas to iste, v 4.mesiaci cerstva stava, ale tu su pomarance domace ovocie. Moje decka s tym boli ok, nemaju ziadne alergie. Ale nebola som stotoznena s tymi sladkymi kasami z bielej muky, hladala som alternativy ( vtedy nebol internet a tu na ostrove nikto neriesil nejaku zdravu stravu), mala som to naozaj tazke. Nechapala som, naco detom davat sladke keksy, ked sme to ani my dovtedy nejedli. Doba sa meni a som rada, ze v tomto smere k lepsiemu
@tenerifka áno je to tak a nie je to len o chutiach ide o vytváranie enzýmov aby dieťa nemalo alergie. Ono to začína už tým že aj tehotná žena by sa nemala vyhýbať veľa vedia práve koli tomu aby zabezpečila vývoj a genetickú väzbu. Mnohé veci sa pred 20 rokmi nevedeli vy ste robili tak ako bolo na danú dobu to správne. 🍀🎈💕
Moja malá má 10 mesiacov a v strave máme zavedené žĺtky už dva mesiace a asi pred dvoma týždňami som skúsila spraviť praženicu zo žĺtok a dala.som do toho trochu luciny pre deti keď už bola hotová a dala na chlebík a moc chutilo od tedy to jedlá asi 4 krát a nemala problém ani raz ani žiadna reakcia ani nič
Myslim ze moze, ale radsej daj tej prazenice menej a sleduj ako bude reagovat. Nas syn zje s chutou prazenicu z celeho vajicka ale castokrat po vajicku vygrcne... sice iba malinko ale nestane sa mu to pri inych jedlach. Myslim ze to bielko a to maslo su na neho privela.
Ročnemu už môžeš celé vajce v pohode, ale ja som robila takú praženicu "nasucho", fakt len štipku masla, nech to nie je mastné. Moje deti strašne mali rady špenátové omeletu v tomto veku.
Tak , neviem no...ja som začala vajíčka dávať až nedávno, dcérka má 1,6. Ale skús dať do Googlu že od kedy dieťa môže papať vajíčka