Môže 11 mesačné dieťa papať ochutené jogurty?

2231987
9. mar 2015

Može papať 11.mes babatko ochutene jogurty?

mimi8814
9. mar 2015

tie z obchodu by som nedavala, skor by som do nieleho dala trosku domaceho dzemu alebo nejake cerstve ovocie...

gapre
9. mar 2015

Ja som malej davala,cisto biele nechcela,ale vzdy som jej to rozmiesala len s troskou toho ovocia,len take zafarbene,lepsie ako ked da niekto pribinacika uz v 6 mesiacoch 😀

pribinak
9. mar 2015

Môže, lepšie ak spapa ochuteny jogurtik, akokeby nechcela papat žiadne kyslomliecne výrobky, baby radia dobre, buď tam daj džem, ovocie, alebo jej kúp, napr banovecky, ci zvolenský, alebo živý jogurt, su to naše domáce značky

siska53
9. mar 2015

Sice moze,zakazat to nikto nezakazal,ale vacsinou obsahuju modifikovany skrob ktory,ako som sa docitala,sa pouziva na zvysenie svalovej cinnosti sportovcov. Tak si myslim,ze deti take nieco nepotrebuju. A casto aj dake ecka k tomu.
Radsej obycko biely alebo pridat roztlacene ci rozmixovane ovocie. Pripadne domaci lekvar,kde vies,co davate. Ked uz cukor,tak aspon nech je to bez "ecok".
Moji nastastie dlho jedli obycko neochuteny a maly mal nasledne obdobie acidka,cottage cheesu a mozzarely. 🙂 skoro do 3rokov.

prego81
9. mar 2015

ano, moze, ale urcite su aj lepsie moznosti ako jogurt ochutit, ak ti dieta biely jogurt nechce.
Ja som okolo 1 roka uz davala med raz za cas. Ak sa na med este necitis, tak napr. rozpuceny banan, rozmixovane ovocie, a ked bol problem so stolicou, pridavala som rozmixovany domaci slivkovy lekvar.

bonaqa2013
9. mar 2015

Môj syn jedol už v 7 mesiacoch. A dokonca zjedol 2 naraz.

andreablabla
9. mar 2015

Ja som mala 5 mesiacov,ked so mnou moja mama cestovala do Bulharska. A tam ju moja babka-jej svokra odstavila od mlieka. Ze to nie je moderne. A pila som-ziaden Sunar ani nic podobne. Rozmiesany biely jogurt s vodou a cukrom.....a ze uplne v pohode. Cim nechcem povedat,ze by to bolo volaco normalne....... 🙂

lucianakoniku
10. mar 2015

V zasade moze ale citaj si zlozenie tych "ovocnych" dochucovacich zloziek, vacsina je ich prifarbovanych. Niektore farbiva su ok, ako napr. cviklova ci mrkvova stava a pod., su ale farbiva ktore sa detom neodporuca konzumovat, podla niektorych zdrojov mozu zhorsovat detsku hyperaktivitu, napr. karmin, annato...s istotou to sice nepotvrdi nikto ale preco by mal clovek zo svojho dietata robit pokusneho kralika? Bezpecnejsie bude naucit ho jest jogurty dochutene domacim dzemom o ktorom vies ako bol vyrobeny.
A na tie farbiva by som si dala neskor pozor aj v sladkostiach a detskych napojoch.

ivkadracova
10. mar 2015

Samozrejme..
Sabi kakaovy ci malinovy su dcerkine oblubene uz od 7 mesiacov.
Alebo ked sa bojis, kup si na trhu cisty biely jogurt z oravy, v 1L kelimku sa predava, a ochut bud kakaom s cukrom, alebo grankom, alebo medom, ci hnedym cukrom s cistou vanilkou... a samozrejme najlepsie cerstvym ovocim ak mas.