Moje dieťatko málo papá. Čo mám robiť?

lucia456
11. dec 2011

Ahojte,
chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s nechuťou do jedenia u malých detičiek. Malá papala doteraz ukážkovo, začala som pridávať na obed polievočku z mrkvy a zemiačik, na desiatu jabĺčko alebo banán a zvyšok stravy tvorí mlieko, nie je kojená, je na Sunare. Od piatku máme problémy s jedením. Ráno ledva vypije fľašku, potom nechcem nič, ani polievku, ani ovocie , okolo 14 hodiny ako tak nasilu vypije mliečko a na večeru s veľkým bojom kašu. Nič iné. Len pije čaj, a to aj tri-štyri flašky. Už som z toho zúfalá, je to dnes tretí deň, doteraz veľký jedák a teraz nič. Môžu byť na vine zúbky? Ešte nemáme ani jeden, ale stále slintá. Ďakujem za radu.

anjelicek26
11. dec 2011

@lucia456- Max nejedol vobec nic aj tyzden-dva ked mu sli zuby, vlastne je to po kazdy raz signal, ze zuby idu.. teda u neho urcite... ono to vobec nevadi, tak bude len na mliecku, nie je to katastrofa, nenutila by som, odpor k jedlu dieta ziska bohuzial dost rychlo, ziadne nasilu pretlacanie lyzicky do pusy, zabudni na pchanie kase do pusinky len kvoli tomu, ze by "mala" :( Daj jej vodicku, ziaden caj, uvidis, s akou laskou bude pit mlieko. Drzim palec, nech sa to za par dni polepsi.

My sme jednu takuto fazu nutili maleho papat asi dva dni nasilu lyzicka do pusy - a vysledok? Od 8 mesiacov sa to dieta za boha nenecha krmit, proste pluje alebo sa pozvracia, takze od 8 mesiacov sa krmi vylucne sam - dodnes. Alebo nezje nic. Nemam sancu. Si dodnes trieskam do hlavy, aka som bola blba. On je v tomto tvrdohlavec. Ako naucil sa papat rychlo sam, krasne sa naje a je aj napapany, ale tie zaciatky boli tazke 😖 Nic, co sa da odporucat. Takze fakt nie nasilu :( Este je malinka, staci jej aj mliecko, uplne.

p.j.jacky
12. dec 2011

A v noci ti papa mliecko?Aj moja dcerka mava obdobie kedy zje aj nemozne a potom ledva flasu mliecka.Deti maju rozne obdobia a menia sa.Ked ti pije cajik,tak to je dobre.Nestraca tekutiny.Aj my byvame niekedy len na cajiku.Alebo jej skus dat menej cajika.Mozno sa nim citi zasytena.

rolak
12. dec 2011

či to nie je signál,že ešte nepotrebuje toľko príkrmov...že si vystačí s mliečkom, určite do takého malého bába nepchaj nasilu príkrmy, ponúkni,ak trocha zje,dobre,ak nie,nech si dá mliečko, je fakt ešte malá,tam netreba stresovať. ak sa jej doobre pije z fľae,skús jej zahustiť mliečko trochou kaše, viac ju to zasýti... aj naša papá zle,keď jej idú zuby,keď sa nevie vykakkať,ke´d je v cudzom prostredí.... proste,keď nie je v pohode... to sa poddá!

briketa
12. dec 2011

utroby a travenie 5 mesacneho babatka su stavane na dudkanie cicky. obrazne povedanie, viem ze nekojis. akekolvek stresy tykajuce sa prikrmov su uplne zbytocne. keby hned nejedla vobec nic len ten svoj sunarik, bolo by to OK. zbytocne si jej toho davala vela rozmaniteho naraz. malicke deti maju napredovat s prikrmami len pomaly, po jednom. zaludok a creva si musia zvyknu na pracu.

kamajka
12. dec 2011

kým pije čajík a nechudne tak si myslím že sa netreba znepokojovať. a tiež si myslím že dva príkrmy sú veľa na ňu... skúste len s polievočkou si vystačiť,ja som síce kojila ale malý mi bol na mlieku strašne dlho. Raz papal príkrmy, potom zas nie, ešte aj teraz má odbobia,že neje nič len fľašku mlieka a 3-4 fľašky čajíku (má 16m). Príčin môže byť mnoho,môže to byť kľudne aj kvoli zubom.. Ale myslím,že na tie si ešte dlho počkáte,no ktovie🙂.

moniciak
13. dec 2011

Ahoj moja má 9 mesiacov a uz ma 16 zubov takze s tým mám skusenosti kludne to moze byť zo zubova lekárka ma na to upozornovala ale skus jej dať surovo mlieko keď spí ja som tak robila aby nieco jedla a naozaj vypila skoro celu flasu neboj sa deti niekedy tak vystrajaju 🙂