Moje 14-mesačné dieťatko odmieta vodu

13. dec 2023

Mamky poradte som zúfalá mám 14 mesačne dieťatko ktoré nechce vodu. Vypluva zakaždým keď ponúkam. Denne vypyje cca 350ml mlieka. Zje okolo 100-200g ovocia. + polievky, hlavne jedlo nerátam. Už som ozaj zúfalá :(

egonsk
13. dec 2023

A klasicky horky caj vypije? Ak ano, tak davaj neochuteny caj a casom zacne aj vodu pit.

pribinak
13. dec 2023

Čaj? Mlieko? Ovocná štava?

anketkarka
14. dec 2023

Skúsila si lyžičkou akoby jedlo? Možno by som skúsila dať do misky s trochou oblúbeného ovocia aj vodu a nech skúša lyžičkou. Bude to aj hra a možno si pri tom zvykne na chuť vody. Alebo by som skúsila s trochou ovocnej štavy tú vodu a postupne zvyšovať pomer vody ku ovocnej šťave. Ak by jej čistá nešla, tak by som to nesilila a skúsila striedať čajíky a riedené ovocné šťavy. Moje jedno dieťa pilo vodu v pohode hneď od začiatku a druhé čitú vodu si pýta až teraz v puberte samé. Inokedy to bolo z donútenia. Ale ona je citlivá zasa aj na teplotu tekutín, lebo keď je chladno, tak chce len teplé nápoje. Ale toto mám aj ja. Podľa ajurvédy je to asi v poriadku. Tak možno mimo zimy tú vodu bude chcieť aj Tvoje dieťatko, lebo mu nebude ,,chladná".

bolarazjedna
14. dec 2023

No co ti poviem, môj malý to tiež robil, ale tak od 9tich mesiacov 2 mesiace v kuse okrem MM nevypil nič, akože on sa aj napil, ale všetko hneď v zápätí z úst vyplul. Po 2 mesiacoch ho to prešlo. Teraz už je dobre, ma 17mesiacov, ale denne nemá toľko tekutín, ako tvoje dieťa, takže by som sa nestresovala. Ak cika, je živé, tak není dôvod na obavy. Však pises, že mlieko pije, polievku aj ovocie papá.... No tak teraz prechodné nebude piť vodu.
Môj syn napr mlieko vôbec nepije, dávam mu cca 100ml ráno, ale zalejem s tým vločky, v takej forme to zje. A ešte ma 200ml polievky, a vypije 160-200ml caju/vody v priebehu dna. A ovocie. To je všetko.

maryetta
14. dec 2023

Skus nejaku peknu flasu. Pripadne poharik.
Skusat cajik alebo co bude vyhovovat 😉