Ahojte mamicky potrebujem velku radu.
Moj syn bude mat za chvilu 11 mesiacov. Je stale kojeni. Ked nieco uvarim zje mi tri lyzicky a hotovo. Rozok rano ocumle a zahodi a prso si pyta stale. Cez ten den sa este hociako prestravuje kojim menej ale noc je katastrofa 15 razy hore a neustale place.. Mame aj asi este koliky nakolko si vnoci nevie prdnut alebo je hladny. Skusali sme aj krupicnu kasu zjedol a potom ho vnoci bolelo brusko, skusali sme aj mlieko s troskou kakaa a masielka a to zas vypluval.. Rozmyslala som nad sunarom ale bojim sa ze zas odmietne alebo ho zapece.. Prosim o radu, nie vycitky. Dakujem
@sissy27 no skus papat s nim, ranajky pecivko, obed aj polievku aj masko, potom si dajte ovocie, naucte sa obedovat spolu.... a neustupit... ak 3 lyzicky, potom 4, dalsi den 5, musi mat uz normalnu stravu bez soli a korenia... postupne skusat, aj jogurtiky,kasicky, mozes aj piskotku.... a vydrzat... kojenie v noci vycerpava hlavne teba... ked sa dobre napapa cez den, v noci uz nebude potom hladny... chodit cez den vela von, teraz je krasne, neverim, zeby nevyhladol.... a hlavne postupne... po lyzickach, nech si zvykne na nove chute a aj cez den mliecko podla moznosti obmedzit....vela stastia a trpezlivosti... 🙂
AKo pisala maminkasisa. Navyse, dieta od 6-7 mesiaca fyzicky nepotrebuje v noci jest a uz vobec nie 15x. Je to len o zvyku. Skus sa na par noci odstahovat z izby a nech "nocnu sichtu" preberie manzel a malemu nech da max cajik alebo vodu. O par dni by sa ti mal prestat budit a potom ked nedostane mliecko v noci, mozno bude mat lepsi apetit cez den. (Ja som prestala v noci krmit, na radu lekarky, po 7 mesiacoch a tretiu noc prespal bez zobudenia, prve dve noci bez problemov cucol cajik a spinkal dalej).
Tiez sa mi zda divne, ze ma v 11 mesiacoch koliky. Mozno by stalo za to odtestovat, ci nema alergiu/neznasanlivot na mlieko alebo lepok, lebo v tomto veku by uz koliky nemal mat, resp. nie na dennej baze.
@sissy27 presne ako pise sissy. V prvok rade musis sa ty rozhodnut, ze chces dat tvojmu dietatu normalnu vyzivu a prso schovat a adat mu len trebars 3x denne a aj to PO normalnom jedle. Bude plakat, vzdorovat, ale je to cele na tebe. Ty mu nakoniec das bud normal jedlo alebo vytiahnes prsnik. Vela vela zdaru prajem. Prve dva dni budu tazke ale potom ok, uvidis.
no ani sa necudujem, ak sa furt cicka, aj cez den........takemuto dietatku staci dojcenie, rano a vecer, ak chces, aby to normalne jedol...moj am rok a zje vsetko.....starsi syn detto!......takze v prvom rade byt tebou by som nahradzala denne dojcenie normalnou stravou a za mna by som zrusila aj nocne dojcenie.......ked nebude nalivany mliekom, zacne normalne jest..... a presne ako pisu baby, nepopustit......podla mna je teda pestra strava dolezita pre 11mesacne, dojcenie je super, ale zas to netreba prehanat......da sa ponechat na parkrat denne, ked uz na to najdolezitejsie...... a odporucam to urobit cim skor, kym este tak nevnima..... neskor to bude ovela vacsi problem...
@ppetronela24 nič iné ako byť trpezlivá... tvoj syn vie, že keď nezje čo mu dáš, tak skôr či neskôr dostane prsník... v tomto veku už naozaj materské mlieko nie je základnou potravinou, ale len akousi "maškrtou"... nehovorím, že máš úplne odstaviť od kojenia, ale určite obmedziť, resp. nenahrádzať ním jedlo