Moja mama chce dávať 4-mesačnému dieťaťu kravské mlieko

vasjar
16. aug 2023

Takže takto... Kojím synčeka a možno mu už moje mlieko nestačí. Tak si moja mama myslela, ze dokrmovat kravskym mliekom!
Vravím jej, ze to ešte nie, ze to je skoro, je to vysoký alergen! Ma svoje reči, ze ja si myslím, ze ona nás ako dokrmovala a nie sme alergický...
Ako jej to vysvetliť? Proste mam stresy, keď mi stráži synčeka a ja niekam odskocim, ze ona mu to mlieko da

viera
16. aug 2023

@vasjar ze podla coho si zistila ze mu uz tvoje mlieko nestaci?

belllinka
16. aug 2023

Tak odskakuj aj so synom, nenechavaj ho mame strazit

amelia89
16. aug 2023

Normalne jej dat precitat odbornu studiu.
Dalsia vec je ze wtf tvoja mama by poza tvoj chrbat dala tvojmu dietatu nieco co nechces? To je troska extrem nie ?
A ze nemas dost mlieka to je tiez otazka do plena ze preco si toto myslis

bolarazjedna
16. aug 2023

Presne, ako píšu vyššie, môže mať tvoja mama iný názor, ale základ vzájomného laskaveho vzťahu je, že rešpektujem toho druhého. Ty si rodič, bude to po tebe, aj keď ja s tým nesúhlasím.
Ešte bude veľa takých situácii, kde toto pravidlo by malo platiť.
Ak to mama nerešpektuje, tak dieťa jej nenechávaj.

mamamasama
16. aug 2023

A odskakujes si kam? Do školy? Mas 16? Hadam si dospelá zena, ktora si vie obhájiť svoju výchovu, nie? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marianarem
16. aug 2023

@vasjar Mozes kupit krabicu UM a ze ak bude velmi chciet prikrmit, nech mu da to. Niektore mamy/svokry si nedaju dohovorit nijako a na studie povedia presne to, ze oni take pili a nic im nie je.

maminkadeticiek
16. aug 2023

Ako jej to vysvetlit??Povedat jej ze to doktorka zakazala a ak to raz skusi ze jej maleho uz nedas.

negymama
16. aug 2023

produkcia mlieka sa zvycajne zvysuje s rastom a potrebami dietata.
je velmi nepravdepodobne, ze by mu tvoje mlieko nestacilo, ved bezne su plne kojene aj starsie a vacie deti.
Skus zvysit prijem tekutin a menej davat dieta svojej mame, hlavne nie na dlhsiu dobu. Aj dlhsia doba odlucenia dietata, moze znizit produkciu mlieka. Ked uvazujes ze mama da kravske mlieko, zrejme jej maleho davas na dlsie hodiny 4-5? ked pocitas, ze vyhladne? ci?

0silvia0
16. aug 2023

@vasjar posli mamu na pokec s pediatrickou. Asi spolu byvate, ked sa ti takto montuje do vychovy a ty si odskakujes, vsak?

janka2501
16. aug 2023

Moja dcera pila v 4 m kravske...ale s tym,ze odmietala UM, nechcela ziadne, a dr rozhodla,ze skusime....nemala nastastie ziadny problem...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka2501
16. aug 2023

@stvura samozrejme, dcera ma 11r, a mileko si da ,ale len sem tam....no UM my vypluvala, a nic som do nej nedostala...tak dr rozhodla, zasa ja sama urcite nedam,pokial dr nepovie....predsa je to male babo

lucia13022023
16. aug 2023

@mamamasama súhlasím, no odskočiť si môže do obchodu, alebo môže mama strážiť dieťa.. Mne bežné stráži syna mamina, kym si potrebujem nakúpiť, ísť k dr alebo tak.. Ale zas moja mama by nikdy niečo také neurobila 😁 ja len ze môže si odskočiť aj dospelá žena 🙂

mtjanka
16. aug 2023

@vasjar ona to nechápe s tým alergenom, to neznamená že deti budú alergické, ale že to skrížené zareaguje a o rok môže kvôli tomu maly dostať diabetes 1.typu konkrétne poznám jednu babu ktorá bola kojená kravskym mliekom lebo sa to vtedy nevedelo (pred 20 rokmi)… tak ako ti radia baby, pre istotu kúp 1 krabicu UM, a pi vela tekutín aby si mala dosť svojho.

mamamasama
16. aug 2023

@lucia13022023 bolo to napísané v spojení s tou školou.

juliacenc
16. aug 2023

Preco by mi tvoje nemalo stacit. Urcite staci… pockaj este 2 mesiace a potom uz zacnes s prikrmamy

kristinka92
16. aug 2023

zato že sa to tak robilo mozno pred 30 rokmi neznamená že to bolo správne 🙈veľa veci sa odvtedy zmenilo a na veľa veci sa prišlo že dobre neboli. ja som kravské mlieko nedala podľa odporúčaní pediatra skôr ako ročnej. aj to bolo prvýkrát prevarené v nejakom prívarku a strašne ju vtedy prehnalo. keď si to mama nedá vysvetlit a nerešpektuje ta, nedávaj jej dieta na stráženie. všetko sa dá robiť z detmi. pripadne na tu chvíľu keď by si bola u lekára postráži aj partner snáď

kristinka92
16. aug 2023

mimochodom tieto kecy ako mu “tvoje mlieko nestačí, je slabé” a podobne sú tiež dobrý blud spred 30 rokov! odporúčam pozriet na instagrame profily ako spinkajbabo alebo vasa_laktacna_konzultantka

svetlonos
16. aug 2023

@vasjar
za takychto ok9lnosti by som dieta mame nechala, len keby som vazne chorá. My tu nikoho nemame a vybavujem veci tiez s kojencom. Jasne ze je super ist sama ale za ten stres by mi to teda nestalo. Mame by som v takomto pripade nedoverovala.
Kamoskina mama otehotnela v 50tke - myslela, ze je v prechode.
Tiez nejak nekojila a davali mu kravske mlieko - ale! Od vlastnej kravy prevarene. Maly bol dost silny, mierne povedane.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzubb007
16. aug 2023

Kde si odskakujes?, ja som s tak malym dietatom chodila vsade v kociku, nenechavaj ho mame a mas pokoj

sarita510
16. aug 2023

nikomu by som nedovolila rozhodovat o mojom dietati ,co sa tyka kravskeho mlieka si myslis ze co sa davalo dakedy ? nutrilon sunar? isto nie to mali len tí najbohatsi ,alergologicke tabulky ? no tie mali moooozno dr v skolach tak jedine a alergie ani nic nebolo

janka2501
16. aug 2023

@stvura tak nastastie ja som mala skvelu dr,a aj jej sestricka bola super...ja som zial nekojila,nemala som ziadne mlieko,u nas je to dedicne...takze obe dcery boli na UM, a ta mladsia hned na kravskom od 4m....starsia ma 21r a mlieko si da s cerealiami, inak su obe ok,chvalabohu

rebrambora
16. aug 2023

Nesuhlasim s tvojou mamou.
Ale maminy, ak sa vam nepacia praktiky cloveka, kt vam zadarmo strazi vase dieta, tak ho bud zoberte so sebou, zosynchronizujte sa s druhym rodicom alebo si najdite opatrovatelku, kt musi respektovat tvoje priania.

dame2
16. aug 2023

Ja som mala (sčasti aj stále mám) toto so svojou mamou aj so svokrou, odkedy mala dcérka hádam 3 mesiace by ju najradšej hocičím napchavali, absolútne žiadny rešpekt k tomu, ako si to my rodičia želáme. Teraz už má skoro rok a pol a z tohto dôvodu ju nikto z nich nestrážieva, zatiaľ to dokážeme vykryť s manželom našťastie.

nevenka
16. aug 2023

No mne davali kravske domace od kravy, bolo to pred 40 rokmi, riedili mi to vodou. Zo Sunaru som vrieskala a to druhe, co bolo dostupne, to nebolo pre "zdrave" deti. No tak takto ma vychovali. Ale mam problem s klbmi, oblickami, ako 35 rocna som mala atrozu stavcov ako keby som mala 60 rokov. Plus, autoimunotne choroby. Moze, nemusi suvisiet.
Moja mama ked strazila, tak davala moje odsate alebo umele.
A "malo mlieka", to je taky pojem, ze dovi dopo. Zvysit tvorba sa da a ked nie, dokrmis umelym a v 4 mesiacoch mozes zacat aj dokrmovat zeleninou. Naco tlacit dieta kravskym mliekom, v dnesnej dobe tolkych moznosti.
Mne pri 1. dcerke gastroenterologicka povedala, ze 6 mesiacov dojcenia je zaklad, ale najlepsie do roka aspon, ze na kravsku bielkovinu ma dieta cas. Ale ona mala aj traviace problemy. Davali sme kase okolo 10 mesiacov s kravskym mliekom. Ale to je ine, 10 mesacne a 4 mesacne 🙄. Asi by som to mame razne zdoraznila, ze si neprajem, aby na mojom dietati robila pokusy. Nech sa aj nastve.

drm21
16. aug 2023

@vasjar ako ona tvoja mama určite nehovorí odveci Lebo toto aj naša babka vždy spomínala že keď boli jej deti menšie A nemohla kojiť tak dvakrát prevarili normálne kravské mlieko a dávali ho deťom, vychovala 4 deti... ale na druhej strane neviem či by som považovala za normálne mlieko To čo momentálne človek kupuje v obchode🙄

jaskolka
16. aug 2023

Ako si prišla na to, ze mu tvoje mlieko nestačí? A keď už, tak dokrmit UM. Teraz je x druhov v prípade takej potreby.
Ono zase je pravda ze kedysi tam robili, no nebolo toľko rôznych UM ako teraz, bol len Sunar a Feminar myslím. Mňa samu mama nemohla dojčiť, stratila mlieko a skúsili mi dat Sunar. Skoro som sa zadusila z neho, tak som zvracala, mala som 5 mesiacov. Dali mi normálne kúpené mlieko, len ho mama prevarila. A bolo. Od tej doby som ho pila. Nemyslím ze mi poškodilo, mam 40 rokov nijaké alergie tráviace problémy ci niečo také.

drm21
16. aug 2023

@vasjar a navyše si treba uvedomiť a nezabúdať na to že asi tvoja mama nie je až taká nerozumné keďže vychovala teba a prežila si

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz