čaute ludia, vedeli by ste mi poradiť nejaký doplnok alebo niečo na podporu trávenia? môj 2,5 ročný syn úplne odmieta jedlo, a to mu skúšam dávať niekedy aj tri druhy, väčšinou sú to obedy a aj na večeru moc toho nezje. no momentálne je skoro 15,00 a máme za sebou: polku termixu, tri kusy dru tyčiniek doobeda a tri lyžice vývaru. už ako vidí lyžičku ani nevie čo je natom a už sa odťahuje, už som skúšala kadečo, popri rozprávkach aj pri nete pri oblúbených postavičkách, nezaberá už ani vyhrážka ani nič. Ďakujem
no, ja ledva do neho dostanem dve lyžičky obedu aj to niekedy drží v puse a potom to vypluje.
hlavne nedavaj termix ani dru tycinky...inac a neboli ho brusko, inac nema problem? lebo aj uz ma 2,5 roka je dost velky a doteraz ako bolo? cely zivot malo papa ci len poslednu dobu? a je podvyziveny? ci normal? lebo ja som toto mala s dcerkou ale nenormalne odkedy nepila mlieko ale strasne, podvyzivena bola a drzala v puse a neprezula...ale u nas to bolo velkou neznasanlivostou potravin vecne ju bolelo brucho a potvrdila sa len alergia na mlieko inac nic no ale intolerancie take ze od lepku cez kade ale ona ani neprospievala...az dieta pomohla teraz sa nevie dojest volame ju kobylka ale nemoze jest hocico cize ak sa stravuje presne podla diety je to ok uplny opak neverila by som keby som nezazila aj lekarka kruti hlavou, lebo nic ine nepomohlo.
Ako vravia lekari: neboj, ziadne dieta este dobrovolne od hladu neumrelo 😉 viem, je to frustrujuce, ale odporucam len vyckat na hlad. U nas mava maly taketo obdobie, ked byva chory. O to horsie to znasam - ked bojuje s teplotou a aj 2-3 dni vobec nic nezje. Osobne vsak nedavam ziadne sladkosti, max. tak piskoty. Kamoskina mala je velmi prieberciva, od cca 2 rokov jej nechcela jedavat - len kinder pinguin jej zjedla, inak bola schopna nejest aj cely den. Postupne z toho vyrasta, ale stale hocico nezje.
Nechyba mu zelezo? Moja mala ma 3 roky a bola podobna (skoro nic nezjedla) presne ako pises aj cely den. Ako jej zistili, ze jej chyba zelezo a teraz ho berieme uz 3 tyzden, zacala aj pekne papat.
@bibistec no bruško nemam pocit žeby ho bolelo, intoleranciu mame a davam kakao rano ale z bezlaktozoveho mlieka, to je v pohode, možno len tak vymyšla, a nie je to stále, práveže ked sme mali rok tak zjedol asi raz tolko ako teraz a váži 13 kg, čo nie je asi podvíživeny.
@svesty a boli ste u lekárky na nejakých testoch? či len nejaký doplnok ste kupili? možné to je s tým železom, lebo jedával omnoho viac aj tri krát obedoval a teraz skoro nič. tak som z toho dosť na prášky
odporucam skontrolovat KO, ci nechyba zelezo, byva castym dovodom na nechutenstvo,aj u nas to tak bolo
@38lentilocka tak mozno je to len take obdobie a potom to prejde ak by bol problem lekarka vas posle na gastro a to by som vam aj odporucala urobia krvny obraz a tak bude ok
@38lentilocka psychicky je v poriadku? Niekedy je to psychika. A vyhrazky ani nutenie urcite nie su cesta.
@38lentilocka detom niekedy nechuti papat, pockaj na dalsi den, mozno skusit to co lubi. Mala ked nechcela papat niekedy, dala si aspon vajicko
Hadam to bude tym obdobím , tak uvidíme ako sa to bude vyvíjať ďalej. Dakujem zatiaľ všetkým za ochotu.
@38lentilocka Ja uz to nejako aktivne neriesim, teda snazim sa, aj ked ma to niekedy stve viac a niekedy menej. Dcerka trojrocna neje normalne uz skoro rok. Doktorka nas len odbila vetou, ze to je u deti normalne...tak neviem teda. Nenavrhla mi ani ziadne vysetrenia. Zatial sice nepribera, ale ani nechudne.
Ahoj moja mala ma 1 a pol roka dnes zjedla 4 lyžice jogurtu a okolo 17:00 max 5 lyžíc mäso a zemiaky , a takto to je celé dni je max 2 krát do dňa max vonku ešte polku banánu alebo mesiačik jablčka , bola som s nov u doktorky a povedala že je zdravá a že ju nemám nútiť , ale ked som si pýtala radu ja baby poradili B-komplex ale ešte som ho neskúšala , má výšku 88 cm a 9,5 kg inač je zdravá , bola chorá 1 krát . veľmi ma to trápi ale už to beriem tak že ak bude hladná sa napapá , ponúkam jej každú chvíľu ked chce spapa ked nie tak nie.
ďakujem, to ste ma trochu upokojili, vidím že je takých detí viac a je to asi uplne normálne. no tak si držme palce aby sme to nejako psychicky vydržali a pretrpeli. 🙂
@38lentilocka neboj 🙂 všetko bude dobré a snád sa rozpapajú ja moju malú niekedy musím fakt prosiť robím všetko možné ludia už pozerajú niekedy či mi nešibe , ale pre mňa je fakt úspech ked spapá na obed 5 lyžíc teším sa jak blázon 😀 minule som jej dala na tanier mesko , ryžu , veľmi chutné to bolo a ako prílohu uhorku šalátovú, mäsa ani ryže sa nedotkla ale uhorku zjedla asi chce byť modelka 😅
Neries. Je to len obdobie. Ja v takom pripade zrusim vsetky sladkosti a podobne max. si moze zobrat ovocie. A ak je hladny zje ked nie nic ine nedostane. A ver tomu, ze sice jeden den zje toho malo ale na druhy den v pohode vsetko. Tiez akurat mame take obdobie je to tretie dieta ( a aj pri starsich som si tym presla), o to horsie , ze neje ani v skolke ,ale vypada to tak , ze trpezlivost sa oplatila a uz papame normalne., aspon od minuleho tyzdna. :D
@princess_maryam 😀 😀 😀
@moni839 asi to tak bude teraz vecer zrejme dobiehal
Robila som síce palacinky, to asi každý lubi, tak sa nevedel dojest, no neviem keby som nejake mesko skúsila tak to by vypluval. Tak na obed budeme asi len špagety varit, to si zatiaľ vzdy da a palacinky 🤐
Môj synátor má našťastie apetít výborný, ale moja sestra keď bola malá tak to bol horor s jedením. Mama jej dávala mätový čajík bez cukru a bez citrónu a to trochu pomáhalo.
@38lentilocka presne v tom istom veku mal taketo obdobie aj moj maly a preslo to. ja som mala vyhodu, ze to bolo v lete, tak aspon zo zahrady si trhal jahody, paradajky, marhule. ale inak nezjedol nic.
mlieko ako take je dost syte, doobedu, ak si nevypyta, uz by som ho nenukala. a vlastne, u nas zabralo, ze som sa hrala, ze jedlo je pre mna a ze mu nedam. ale trvalo to niekolko mesiacov. teraz uz papa opat pekne.
@38lentilocka
U lekarky sme neboli vlastne kvoli nechutenstvu ale kvoli tomu, ze mala sarlachovu anginu a vtedy jej brali krv. Krvny obraz bol zly a zelezo nemala skoro ziadne - tak zme to zistili. Skus sa u lekarku opytat na tu krv a uvidite. Nic nestratis.
sesternica mala s malou takyto problem a ked nieco zjedla tak si to drzala aj dve hodiny v licach a nie a nie zjest.. no nic jej na to nepomohlo, len ju nechala tak a teraz je uz normalne