Môj 11-mesačný syn odmieta piť

zd582uo
4. jan 2023

Ahojte, môj 11 mesačný synček má problém s pitím. Je dojčený dva až trikrát v noci a asi štyrikrát počas dňa. S príkrmami problém nemá. Vodu som mu začala ponúkať v piatich mesiacoch, od začiatku len z plastového pohárika (fľašu úplne odmietol). Princíp pitia pochopil pomerne rýchlo, ale nikdy nepil ktovieako - odťahuje sa, vypľúva, rozlieva, hrá sa a vypije len máličko. Vodu ponúkam často, ale situácia sa nelepší. Plienok mal ale vždy pocikaných dosť, tak som to brala tak, že má dostatok tekutín skrze dojčenie. V poslednej dobe mám však pocit, že plienky mával pocikanejšie.

Máte nejakú skúsenosť, čo by mohlo pomôcť? A nepoznáte nejaký šikovný pohárik na pitie, z ktorého by bol synček ochotnejší piť? Predpokladám, že navrhnete obmedzenie dojčenia, ale to nám pediatrička neodporúča aspoň do roka.

petamich
4. jan 2023

nam fungoval Nuk taky poharik s drzadlom (vzdy to muselo mat drzadlo) a teraz Antigravity flasky, ze mu tecie aj ked lezi alebo cosi vymysla a funguje este mat flasky "po celom byte" mame aj 3-4 v obehu, vzdy ma po ruke a pije pekne

kazdopadne tvoj stale ma gro tekutin v MM, tak mozno neciti az taku potrebu a chce to skratka ponukat a ponukat tu vodu

stannkal
4. jan 2023

@zd582uo netráp sa tým, ešte dosť dojcis takže tekutín ma určite dostatočne. Treba len ponúkať a nechať to na neho. Naša začala tak lepšie piť až niekedy medzi 15 a 18 mesiacmi. Nemyslím ze by nejaké špeciálne fľašky a poháriky pomohli, my sme skúšali a teda dopadli vždy ako ďalšia hračka. Proste keď nie je smäd tak to dieta nebude piť.

ls56
4. jan 2023

U nas dakedy zabera aj to, ze vezmem je oblubeneho plysoveho maca a davam mu akoze pit a vsetko komentujem ze: ahaa macko pije vodicku a teraz dame tebe a rychlo sa jej dam napit a znova. Ked nechce jest robim to iste-krmim plysakov🤣

zd582uo
autor
4. jan 2023

@petamich
@stannkal
@ls56
Ďakujem za vaše rady, každá ma k niečomu inšpirovala 🙂 Skúsim rozmiestniť viac pohárikov po byte, ponúkať pitie aj počas hry s hračkami a tiež sa tým menej stresovať (že nejaké bábo začalo viac piť medzi 15 a 18 mesiacom ma dosť utešilo 😅)