ahojte baby, je tu nejaka odbornicka, co by mi poradila? mam 5 mesacne babatko, je na UM, a teraz v tychto prisernych teplotach odmieta nutrilon, proste neni hladne...chce iba cistu vodu, neviem ci mozem tak malemu babatku dat aj 250-350 ml vody denne, ked mu dam pije ako by nepil mesiace a na jedno pitie vytiahne aj 150 ml, dakujem
@bielavila no ak ti odmieta mlieko a chce len vodu, tak to dobre asi nebude. 250-350ml vody je podla mna zbytocne vela, nepotrebuje tolko, ale kedze ti nic ine nepije, tak je to logicke. Rozhodne by som trvala na piti mlieka. Ma len 5 mesiacov, ty vies, co je pre dieta dobre a co nie, nie ono, takze obmedzit vodu a ponukat mlieko. U tak malych deti prilisne mnozstvo vody rozrieduje mineraly v tele, cize sa vstrebava do organizmu menej, ako by malo, na to pozor. vsetkeho vela skodi. Prvorade je mlieko, vodu by som ponukala az z poharika pri zavadzani prirkmov (ak uz je prirkmy, tak pocas prikrmov), nie takto do flasky kedykolvek cez den a najma nie v case pitia mlieka. Mlieko by malo stale tvorit hlavnu potravu.
@aliza ved to, ze aj ja si myslim, ze v jeho veku je tolko vodicky moc, mliecko vypije rano po noci a potom ked do neho natlacim tak az vecer, ale malinko, viem, ze vela vody u maleho babatka moze skodit, ale nemozem ho nechat smadneho...inak neni to dlhodeby stav, je to iba posledne 3-4 dni pocas tychto hrucav
Su tropicke tepla, voda nema ziadne kalorie, nechajho, ked si pyta. Ked horucavy ustupia,, zacne znovu viac pit mlieko
Ved aninam dospelymnechuti v horucavach tolko jest