Môže dať starká 3,5percentne mlieko zahustené s obyč krupicou?
Dieťa má 3mesiace. Za starých čias tak boli odchovane spomínala.
dieta do 6m ma byt cisto dojcene, alebo na umelom mlieku.
dieta do 1roka nema pit kravske mlieko vobec, a krupicu treba zavadzat ako kazdy alergen-lepok.
@viestta no sestra má ekzémy, ja celiakiu a brat si sťažuje na bolesti brucha po jedle, tak určite na tom bude veľa pravdy, že to škodí,no len ona si ide svoje teórie z 50 rokov
za mna nie - tazke
Starká nech počká
Určite nie, nezačína sa krupicou a už vôbec nie keď ma dieťa 3 mesiace.
Preboha 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ v žiadnom prípade. voľakedy sa deti ani nepestovali, ze plač im prospieva a daval sa im med na dudel
Určite nie!!
Niekedy sa tak robilo, ale dnes je to inak, 3mes.urcite toto nie...ani take mlieko, ani krupicu
A za starych čias sa deti vozili v aute bez sedacky.
A tiez to nebudeme robit len preto,ze niekedy to tak bolo a prezili sme (aspon vacsina z nas).
Urcite nie. Nemas este zavedené ani mlieko ani lepok paneboze🤦♀️
Prepac, ale neodpustím si... segedin mu rovno daj.👌
Kedysi mali tridsiatnici vyhnite zuby a kazdy druhy clovek FAS zo slivovice v handrovom cumli...
Mlieko sa dava az po roku, ale cim neskor, tym lepsie. Aj moja pedi tvrdi, ze tie krabicove mlieka su umele, plne vsetkeho mozneho. Krupica sa dava mozno az od 6mes, podla toho co ma uz dieta zavedene. Moja ma 9mes a vsetky kase jej robim s vodou, ale klasicku krupicu som este neskusala.
A starká je mama čo vy? Veď vy rozhodujete hádam, čo bude Vaše dieťa jesť.
Nie, v žiadnom pripade! Ani 3,5% mlieko a ani krupicu (lepok)!
... a keď bude plakať bolesťou, tak cumeľ do medu.. to naši tiež robievali 🤷🏻♀️ inak moja svokra kŕmila počas prechádzky v Tatrách moju 5-mesačnú plne dojčenú dcéru čučoriedkami. Odvtedy som jej ju kočíkovať nedala.
Ano mne tak davali ako babatku, a doteraz spomina mama ako som revala cele noci ze ma bolelo brusko 🙈 a ked som sa jej pytala ci nerozmyslali mi dat len mlieko vecer ze vtedy sa to tak robilo 😀
No veru, že by som do toho nešla, ja som našej lepok zaradila medzi 6-12m spolu s kyslomliecnymi produktami, normálne obyč mlieko okolo roka. Ja nevidím ani zmysel robiť tie čudne krupicove UM okolo pol roka “len, aby dieťa prespalo celú noc”
Preboha nie
A co ked si babka ide svoje, je to tvoje dieta, ci jej? Kto moze rozhodovat, co dostane jest...? Ty Ako matka, co hadam vies lepsie, ved o tom sa uz tolko pisalo...
@1mina bože chudatko 🫣😒
Za starych cias napr rany dezinfikovali zeravym uhlikom.... by som vymyslela pre babku rozne taketo recepty zo starych cias a aplikovala na nej, ci uz v strave (polievka zo zemiakovych šúp a hnilej mrkvy z obdobia vojny) alebo nejaku fajnovú medicínu.... za starych cias sa aj arzen pouzival.... výber je široký. Staré dobré časy....
Môj muž ako 6 týždňové bábätko dostal slepačí vývar, vtedy sa to tak robievalo, nikto neriešil...jedna známa varila cca od 5 meciacov svojmu dieťaťu to čo ostatným členom rodiny, napr. guláš a pod., údajne aby si malé nezvykalo na varenie zvlášť a mamičke bolo na smiech, že ja sa riadim radami pediatričky a do roka som varila malej vo vode, bez korenín.
Starká sa zasekla vo vývoji, my ostatní sme sa o 50 rokov posunuli s poznatkami vpred.
Pokial si chces zarobit na fajnovu bolavu koliku u babatka tak daj..z akeho dovodu 3.5% mlieko a este aj krupicu?babka pojde s nim na pohotovost?neblazni...
Krupica obsahuje lepok, určite nie... a v 3 mes na 100% nie, všetko po porade s pediatrickou. Mne odporucila od 4 mes ryzovu kasu, ale dala som az od 5 mes (je kojeny), ale uz mu mliecko nestacilo, rozrabam mu kasu len s vodou - cista ryzova kasa ravita
Ako moja svokra - “a to mu ten prikrm ani neosolis a neokorenis? Ved to ma bez chuti. My sme davali aj so slaninkou a ako to tie deti hltali!” 💩 milujem
Za starých čias sa tak dávalo, dnes nie