ahojte chcem sa spytat z coho piju vase 3-ročné deti mlieko? moja bude mat za 2 mesiace 3 roky a mlieko pije priblizne 3x za den. pije ho z dudlikovej flase, ale uz mi pride na to velka. mlieka sa vzdat nechce, tak aspon nejaku flasu bez dudliku, poradi niekto?
no ked sme doma pije z hrnceka vodu ale ked ideme von beriem bud termosku so sosakom alebo ma tie vody lucka, takze ona vie z toho pit, ale ide o to, ze ona to pije uz v postely, rano, ked vstane a potom ked ide spat, t.j.cez obed a vecer, cize to pije po leziacky a to sa z pohara neda, a velakrat to ma ako uspavaci prostriedok cize to si tiez neviem predstavit pit po sediacky, alebo ked je chora alebo nervozna, tak to velmi pomoze, ta detska flaska vyzera fajn, podobnu doma aj mame, len ja uz na tieto umelohmotne flasky mam nervy, pretoze mi kazda hned od zaciatku alebo casom zacala tiect, vzdy si nasla nejaku mini dierku kade ten obsah vytiekol a nie vzdy tam mala vodu a ked tam bol napr sirup vsetko som mala lepkave a skoro ma porazilo, mas susenost s touto flaskou co si mi poslala? netecie. lebo vsade sice pisu netecuca ale nieje to pravda.
@fitka - dcerka ma tu ruzovu s vilou a ta netecie - ma ju zatial sice len tyzden, ale zatial je to v pohode. Ona ale nepije nic okrem cistej vody, tak aj ked by potieklo, nevadilo by... Dlhsiu skusenost nemam, bohuzial...
No, myslim, podla toho, co pises, ze ma tu flasu ako taky ritual viac-menej. Ja by som asi nejako postupne rusila to pitie v posteli - nejako jej vysvetlila, ze papat sa ma pri stole, ze uz je velka, ze v posteli s flaskou piju len babatka a pod. (nasa na taketo reci celkom da) - mozno ju skusit teda postupne naucit pit (najskor mozno aj s tou flaskou) pri stole - proste nie v posteli - tam jej dat na zaspatie nieco ine - kupit dakeho maznaka, co si vyberie alebo nieco podobne... A potom postupne oducit aj od flasky zase nejakym miernym "podplatenim" 😉 Alebo aj naraz. Napr. ked sme dcerku "oducali" od cumla, ktory mala vylucne na zaspatie, potom ho v spanku hned vyplula, tak sme to riesili tak, ze sme jej cca 2 tyzdne pred "akciou" hovorili, ze uz je velka a cumlik nepotrebuje, ze pride k nej "cumlikova vila", ktora si cumlik zoberie a da ho malinkym babatkam, ktore ho potrebuju, a za to jej donesie nejaky darcek. Namotavali sme ju na "darcek" - ze nejake prekvapenie atd., hadali sme, co to asi bude (nenapadne sme pri tom vlastne sondovali, co by asi tak chcela), vzdy sme ale zdoraznili, ze zoberie dudel a uz jej ho ale nevrati, ale bude mat ten darcek. Ked uz bola celkom namotana, tak sa raz sla kupat (resp. manzel ju kupal), ja som zhrabla cumel a dala som jej do postele "darcek od cumlikovej vily" - http://www.google.sk/imgres?imgurl=http://www.n... Ked prisla dcerka okupana, vravim, aha, asi tu bola cumlikova vila, lebo mas v postielke veliku krabicu. Cakali sme, ze baba ju bude bavit 15 minut a bude pytat dudel, ale od radosti aj nanho vari zabudla, lebo uz ho nikdy nespomenula, iba kazdemu vravela, ze bola u nej cumlikova vila a zobrala dudel pre male babatka a jej doniesla babiku. Nebol ziaden plac ani nic, ale boli sme aj v pripade toho rozhodnuti odolat, dudel nevratit, proste ho zobrala vila a uz ho nedonesie spat. Inak, dieta si to celkom pamata, lebo teraz cakame druhe babeno a dcerka sa minule pytala, ze kedy donesie cumlikova vila dudel pre braceka 😀 A to bolo pred rokom...
Tak mozno by som skusila ist aj touto cestou s flaskou... Ty si najlepsie malu poznas a najlepsie zhodnotis, ci sa to da takto naraz cele "ukoncit" alebo skor postupne na etapy...
@fitka - ahoj, nasa od cca roku pije vsetky napoje z pohara (hrnceka) - dovtedy z tzv. uciacej flase. Ona sice bola dlho kojena, cize mlieko pila najskor z prsnika 😀 (do 26 mesiacov), pricom ostatne napoje z pohara. Potom ine mlieko dlho nechcela, ale ked uz zacala, tak rovno z hrnceka. Ostatne napoje Ti dcerka pije z pohara (hrnceka)? Ak ano (cize vie z nich pit, netreba ju ucit pouzivat), tak skus ju motivovat nejakym peknym novym hrncekom, ktory si sama vyberie, bude len jej, len na mlieko...
Alebo skus jej kupit najskor nejaku flasu bez dudlika, my sme teraz kupili na vodu napr. tieto tzv. zdrave flase (cela rodina): http://www.zdraveflase.sk/detske-flase/ - dcerka moc neche pit v lete, tak jej viac-menej na motivaciu (tuto: http://www.zdraveflase.sk/products/zdrava-flasa... - pisu, ze je vhodna na vsetky napoje, tak aj na to mlieko by bola) a aj preto, ze ma uz nebavi stale kupovat tie PET flase, 1 sa totiz neda pouzivat donekonecna a kupujeme si tie male Lucky viac menej preto, aby sme mali flasku - pijeme vodu z vodovodu. Neskor tu flasu moze dcerka Tvoja vyuzivat na bezne pitie (na vonka napriklad, na vylety, do skolky) aj niekolko rokov - cize nebudes ju kupovat len tak docasne, ze za par dni ju uz nebudes potrebovat. A mozno ked tam nebude mat ten dudlik, tak skor sa necha nahovorit na pohar.