Mliečne kaše pre deti 3+

sevi
4. aug 2012

davate svojim detom (3roky a viac) dojcenske mliecne kase???Tie v prasku ktore sa tusim zarabaju s vodou... Chuti im to?

mahmulienka
4. aug 2012

ja sice nemam este dietko 3+, saska ma len 2 roky a 7 mesiacov, ale uz veeelmi dlho tieto kase nekupujem (aj ked sa za nimi sla zabit), radsej jej robim krupicku alebo ovsenu ci psenovu kasu z kravskeho mlieka. tie kupenske by jej isto chutili, je ako chodiaci smetiak, ale na co jej to davat? dokonca som ani nevedela, ze este pre take starsie deticky toto vyrabaju.

tinki
4. aug 2012

určite nie sú škodlivé..
a či to bude tvojmu dieťatku chutiť? musíš skúsiť..každé dieťa je iné..

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka311
4. aug 2012

nemyslím si že je to škodlivé ako tu niektoré píšu, no mne to malá napr. nechce ani za svet. Do roka mi jedla stále kaše Hami od pol roka, potom mala dlho rada kašu na S... neviem si ani za svet spomenúť na názov.. Bola z obilnín vhodná na bezlepkovú diétu, majú ju v Tescu, chuťovo bola výborná, mlieko však v sebe nemala.
Mne malá nechce mlieko, občas sa mi do nej podarí dostať jogurt /tak 2kr. do týždňa/, takže prísun vápnika dosť riešim...
Skús vyskúšať, aj ja skúsim, keď tak to ako vždy skončí u susedky a jej tri deti to zjedia... no čo už...
Niekomu sa o povie, keď mu dieťa vydudle dve tri fľase mlieka za deň a zje každý deň jogurt či aspoň syr, no čo my čo nedostanene do dieťaťa nič z mlieka, ani krupicu či puding..... 😉 😉 😉 😉 - možno si aj Ty tento prípad..
Takže skús, uvidíš, že by to bolo nezdravé si nemyslím..

mummy01
4. aug 2012

nie,uz davno take nepapame.Kasu lubia ale klasika z krupice alebo ovsenu.
@lenka311 myslis Sinlac asi,ale ten nieje prave z obilnin.A dcerka vobec nemusi mliecne,nic sa jej nestane ak mliecne nepapa,staci ak zvysis prijem vapnika zeleninou ( brokolica,semena,orechy napr.),mlieko dokonca odvapnuje organizmus-takze ak riesis prijem vapnika tak prave mlieko nech mala nepije
😉

anjelicek26
4. aug 2012

Moj spapa jedine ovsenu kasu - rozmocene ovsene vlocky v jogurte ci sojovom mlieku, mava to na ranajky s ovocim... to je jedine, co je mliecne ochotny zjest. Tie baby kase su predrazene a hodne sladke, je len na tebe, ci to takemu velkemu dietatku chces este davat ;)

angellinka
4. aug 2012

nase dnes si zmysleli na ranajky ze chcu Milupu 😉 dcera ma 2 r.,syn 4r.Takze to zavisi od nich,ci im to chuti.Nasim to raz za cas zachuti,preco nie 😉 je to rychle,a chutne.

bibio
4. aug 2012

Tak moja si dnes na večeru vypýtala Nestle slivkovú 😀 Má tieto dojčenské kaše radšej ako krupicovú. @anjelicek26 sú práveže bez pridaného cukru (teda aspoň Nestle, čo kupujeme my). Inač moja je na jedlo veľmi zvláštna, už 2 dni po sebe obedovala mäsovo-zeleninový príkrm Hami 🙂 Radšej ako čo bolo navarené. Aspoň nejakú zeleninu s mäsom do seba dostala - to je u nás sviatok normálne 😝

cicimotinka
4. aug 2012

my ich kupujeme... večer mu do fľaše zarobím cca 2dcl mliečka z dm a dám cca 4 lyžičky na zahustenie z takej kaše... má to takú mňamku pred spaním... ale ako jedlo to nepoužívame... je to len na také upokojenie sa s fľaškou s cumľom pred spánkom...

luciferkax
4. aug 2012

Ahoj. Mladší syn má 18 mesiacov a z tej kaše sa zakaždým po prvej lyžičke pozvracia 🙂 tak mu ju nedávam.. ale starší syn má štyri roky a tie kaše miluje, on by bol schopný jesť kašičku trikrát denne, musím ho krotiť 🙂 Vždy, ked sa ho pýtam, čo si dá na večeru, tak kašičkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Nekupujem 3PLUS, má rád vanilkovú a banánovú, kupujem Babylove, ale kupujem aj obilninovú, tá je však nemliečna 🙂 Takže ked idem do DM-ka, tak bez obáv kúpim aspon tri- štyri kaše na mesiac a syn je šťastný :D :D

tilly24
4. aug 2012

moja dcera, ma 2 roky 5 mesiaco, tiez zje jedine kasu na ranajky - ale davam jej tie od vitany - instantna kasa krupicova a este je aj instantna kasa ryzova,- su lacnejsie ako tie dojcenske, dava sa to do horuceho mlieka a zamiesa, a tiez este spapa tie Hami cerealie. 🙂