Tak mi napadlo a neviem sa dohladat k odpovedi.
1.Moze dojcene 8,5 mesacne dieta jest uz aj mliecne kase? Tym, ze za chvilu (ja mam odporucanie od 10mesiaca) bude jest normalne jogurty, lucinu a pod…tak mi logicky pride ze v pohode asi ano.
Ono s tym dojcenim je to u neho take zvlastne. Cez den uz nejavi velky zaujem, ked sa aj prisaje tak bud nesaje a hned sa odcucne lebo ho obycajne nieco strasne zaujima navokol a pozornost z dojcenia je uplne presmerovana. Chce lozit sediet trenovat no skratka cely je nateseny z pohybu. Ani kludne prostredie nepomaha. V noci sa budi cca 3x a to sa rad pricucne. No poriadne sa napije mozno 2x za 24 hodin (pocitajuc aj den aj noc). Viete co myslim tym poriadne, ze ho pocujem logat, nielen ze si trosku cucne. Z flasky pit nevie, davam mu cajik a vodicku v takej flasticke so silikonovym sosacikom, nie cumlom. Aj to sa viac pooblieva nez vypije ale tak co uz.
2. Plus este by ma zaujimalo a na poradnu ideme az vo februari tak sa spytam tu - ked 10 mesacne dieta konzumuje mliecne vyrobky a nahodou uz nie je kojene - musi pit UM? Ci staci zo stravy co dostava? Odstavit nasilu ho neplanujem, len ma to zaujima. 🙂👍
Kase sme davali nemliecne, su ovela lahsie stráviteľné, nezatazuju tak zaludok. Ale mozes slusit aj mliecne, z mm napriklad. Jogurty su kyslomliecne, tiez lahsie stráviteľné, preto idu väčšinou skôr. Ale je to len na tebe, ako budes davat.
@bashee 8,5 mesačné dieťa môže už jest normálnu rodinnú stravu s takým pomerom mlieka a mliečnych výrobkov, aký je pre Vašu rodinu typický. Ak má vyváženú a pestrú čerstvú stravu, dieťa po 6.mesiaci života vôbec nepotrebuje UM ani iné mlieka v množstvách, ktoré by nahrádzali dojčenie alebo predstavovali jedlo. Teda, ak máš potrebu /chuť podávať mu mliečne kaše, pokojne skúšaj. Nevyžiadaná rada: skús vymeniť sosacik za otvorený pohárik a tak dávať dieťatku piť, možno sa napije lepšie a bez obliatia za Tvojej asistencie ako s tým.
@bashee môj je tiež kojeny a kase je mliečne aj nemliecne 😃vyberám podľa príchuti 😃tiež tomu kojeniu už veľa nedá cez deň, tak mu sem-tam(asi tak posledný týždeň) zvyknem zamiešať um do klasického pohárika, tiež nepije z fľaše 😃ale to len preto, že môj nechce jogurty 😃