Mliečna výživa č. 3 - pre deti staršie ako 1 rok

1. feb 2023

Ahojte mamičky. S ktorým mliečkom pre deti staršie ako 1 rok ste spokojné?
Od narodenia sme na UM. Najskôr BEBA HA. Keď sme v 6 mesiacoch prešli na obyčajnú BEBU, tak nám nerobila dobre na bruško. Začali sme používať HIPP COMBIOTIC.
Chcela som teraz, keďže už budeme mať 1 rok, pokračovať 3-kou, no zarazilo ma dávkovanie. Píše sa tam, že maximálne 2 dávky po 150 ml. Už teraz viem, že mi z toho malý bude hladný. Mliečko pijeme večer (180, prípadne niekedy 210 ml, podľa toho, ako moc toho spapáme cez deň) a raz sa budí v noci (to vypije 140, resp. 180 ml, podľa toho kedy sa zobudí). Inak už mlieko cez deň nemá (občas na raňajky 140 ml, keď nemám nič nachystané a už je hladný).

Je nejaké 3-kové mlieko, ktoré má väčšie dávkovanie. keď mu dám večer 150 ml, tak o polnoci bude zasa hladný, a do rána mi isto nevydrží, nakoľko je ešte aj slabšie ako 2-ka.

Doktorka to nechala na mňa, nech si vyberiem. No nechce sa mi teraz kupovať 3-ka z každej značky a týždeň skúšať, či nám bude sedieť. Ste s niektorým vyslovene spokojné? Nechcem zostať pri HIPP a dávať väčšiu dávku ako sa odporúča. Podľa založenia má viacej vitamínov, tak aby som malému viacej neuškodila. Ďakujem.

martinaf154
1. feb 2023

Ahoj, my mame sunar complex 3..od naeodenia je na sunare a teraz ako mala 1 rok sme presli na 3 a davam tak kolko jej chuti, nie ako je pisane na obale, bola zvyknuta pit rano a vecer po 210 ml 7odmeriek a stale tak pije, ked dam menej, este si aj tak vypyta 😀

nika23t
1. feb 2023

Moja malá má 13 mesiacov, pije Nutrilon advanced. A pije toľko, koľko chce. Večer pred spaním 180, v noci a ráno 150,pred denným spánkom cca 120 ml. Neriadim sa tým, čo je na krabici ohľadom vypiteho množstva, skôr sa snažím, aby počas dňa zjedla aj normálne jedlo, ovocie, zeleninu.

tosomja
1. feb 2023

Sunar complex 3, pije po 180ml a popravde, ani som neriešila, koľko toho má vypiť. Niekedy vypije, niekedy nechá, niekedy dorábam. Pije ráno a večer a má rok a pol

domireb
1. feb 2023

Tie 2x 150ky sú odporúčaná dávka, aby 330 ml pokrylo dennú potrebu vapnika. S tým, že keď dás napr jogurt, tak jedno mlieko vynechas. Od 1 roka ma dieta prejst na plnu domacu stravu, takze mlieka bude pit menej. Jasne, ze nie 12 mes + 1 den bum mlieko netreba tolkokrat denne, ale postupne. Moja je slaby jedak, vacsinou mliekova. Teraz v 15mes+ ma konecne tak, ze dve davky mlieka, rano 200, vecer 120. Cez den normalne jedlo, ale kopukrat nechce a dam mlieko este aspon raz.
A k otazke, mala kendamil, raz sme na doktorkin popud skusili sunar premium a raz,ked mala problem s kajanim, tak nutrilon. Vratili sme sa ku kendamilu, ale kedze stoji uz 23€, muz zobral na skusku sunar complex, no to som potom citala, ze v testoch vysli nadnormy mcph latok, tak ma nutrilon.

lugie
1. feb 2023

Ja som davala Hipp 3, robila som zo 180 vody, nedržala som sa tabuľky. Držala som sa akurát toho, že na 1 odmerku má ísť 45 ml vody..

autor
1. feb 2023

@domireb cez deň papame všetko. Desiata jogurt a ovocie, obed zelenina, mäsko, olovrant kaša.... ale pre neho je hlavne to večerné mliečko. To ak sa dobre nenaje, tak sa v noci budí s revom 🙂 skúšala som v noci dávať aj caj, či náhodou nie je len smädný, ale caj do neho z flasky nedostanem 🤷‍♀️

autor
1. feb 2023

@lugie vyskúšame.dakujem. dávam aj d vitamín v kvapkách. Dávať ďalej, aj keď ho ma mliečko viacej?

smejka987
1. feb 2023

Nam Dr. ešte ked bola male bábätko, povedala, ze vôbec nemam pozerat na to co je na krabici napisane, ze jej mam dat tolko kolko sa jej ziada a tak to robime doteraz

zuzikxx
9. feb 2023

@domireb mozem sa spytat, co vyslo v sunari complex nad normu?

domireb
9. feb 2023

@zuzikxx skus pozriet na googli dtest sunar complex boli clanky, ze vysli vyssie mcph latky, ale to bolo z 2017, ze mozno odvtedy zmenili recepturu.