Mliečna strava pre 10 mesačné bábätko

lely1234
9. feb 2021

Ahojte dievcata. Chcela som sa trochu poradit. Mam 10 mesacneho syna. Je kojeny rano vecer a cez noc ked chce. Cez den papa krasne ovocie na olovrant na obed zeleninovo masove vyvari a vecer kasu sunar, nestle proste s nicim nema problem vzdy vsetkonkrasne spapa. Chcela by som rnao kojenoe vynechat a skusala som jogurt cizsty. No odmieta nechce otvorit pusu 😀 chcela som sa spytat keby som mu dala namiesto cisteho ochuteny ? Skusala som mu ovocie dontoho hodit kus spapal ale ani to nechcel. A tak ze uz ochuteny z obchodu kupit. Alebo je este skoro na ochutene ? Dakujem za kazdu radu. Inak je zdravy s nicim nemame problem tak preto sa radsej poradim.

lilyianka
9. feb 2021

@lely1234 ochutené z obchodu by som ešte nedavala... Ja som mu do bieleho jogurty zvyká dať trošku domáceho dzemu alebo trochu domácej výživy a pomlete musli z DM určené pre deti

ukulela
9. feb 2021

@lely1234 ochut radšej domácim lekvárom, kompotom, čučoriedkami a pod. Príchute z obchodu majú často malý podiel ovocia. Ja so robila kašu z ovsených vločiek a primiešala/mixla s jogurtom a banánom napr. Alebo čučoriedkami, malinami, . Ale mala som domáce.

lely1234
autor
9. feb 2021

@lilyianka vidis to ma nenapadlo dzem. A mam domaci cize skusim toto. A v dm pozriem musli aj. Dakujem krasne. 🙂

lely1234
autor
9. feb 2021

@ukulela dakujem za pomoc mam domaci dzem cize hned zajtra vyskusam 😀 snad to zachuti. Aj ta vyziva je dobry napad. 🙂

ludinka
9. feb 2021

@lely1234 áno ochutené sa nemá dávať, ale keď dávaš kašu Nestlé tiež je s cukrom....

lely1234
autor
9. feb 2021

@ludinka a tak zas uz aj v domacom dzeme je cukor. Myslim ze je to kus prisposobene babatku ten cukor v nestle nie ? 🙂 velmi tazko sa je tomu asi vyhnut aj ked sa snazim 🙂

xjakubikovak
9. feb 2021

Ak je v tej kaši cukor, vymenila by som. Sú aj kaše bez cukru napr. Nominal alebo stačí kúpiť celú obilninu, uvariť a rozmixovať, to je ideálne. V takomto veku keď rozhodujete o jedle vylúčene ty je veľmi jednoduché vyhnúť sa cukru.
A jogurt podľa mňa skúšajú čistý veď v dzeme je toooľko cukru, pre také bábätko, načo? Nezdá sa mi úplne logické vymeniť materské mlieko za jogurt s cukrom.
Peace 🙃

stanislavicenka
9. feb 2021

@lely1234 mlieko a mliecne vyrobky aj pediater odporuca od roka. Zbytocne ho tym budes zatazovat.
A zalezi, ci velmi chces aby to jedol, alebo pockala, kym si tu chut osvoji. Dieta potrebuje aj 20x ochutnat, aby sa stotoznilo s niecim, nie s kazdou chutou.
Mam dve deti, obcas kupim vanilkove skyr, inak jedia iba biele jogurty z mlieka a jogutrove kultury, tak ma vyzerat zlozenie najlepsieho jogurtu.

stanislavicenka
9. feb 2021

@lely1234 cukor v domacom dzeme je bud iba z ovocia, co je prirodzene, ale ked ho tam aj pridas, tak ten mas navyse, a zbytocny. Suhlasim s nazorom, ze zbytocne ho dietstu ponukat. Jasne, ze mu vsetko sladke nude chutit, spadla chut je prirodzena, sladke je aj materske mlieko

andreatytler
10. feb 2021

@lely1234 Urcite by som mu nedavala osladene jogurty... ci uz z obchodu alebo domaci lekva... stale je to cukor... jedine tie ovocne vyzivy ak nemaju ziadny extra cukor.
Ale ja by som skor prestala nukat jogurt ked ho nechce, alebo skusila iny biely jogurt. Nas syn zjedol len velmi malo jogurtu prve 4 mesiace... potom sa rozjedol a teraz ma jogurt rad. Zo zaciatku som jogurt nechala trochu zohriat na izbovej teplote. Vadilo mu ze bol studeny, lebo ja mu vsetky mliecka aj prikrmy davam teple. Potom mu isli zuby a mal rad aj studeny.
Do roka by malo byt mlieko zaklad stravy... radsej este pokracuj v kojeni... ak nie, tak by som mu rano dala umele mliecko.

lely1234
autor
10. feb 2021

@andreatytler musim vyskusat este s vyzivou alebo hore pisali cerealie banan jogurt. Nic nechcem davat kde je kopu cukru preto som sa pytala na tie osladene z obchodu ci je to vhodne. Jogurt tiez normalny izbova teplota urcote nie z ladnicky davam 🙂 ale v kojeninpokracovat nebudem ani UM lebo uz nacase odstavovat rano. Nemyslim to vobec v zlom ohladom kojenia kazdy nech si koji ako dieta potrebuje ale cez rok je to uz trosku vela a skor ,,rozmaznavanie, 😀 ale dobry napad je aj to s tou vyzivou. Robim mu kazdy den tak ked skusim jednu lyzicku tam dat a uvidime 😀 vdaka 🙂