Ahojte prosím vás čo si myslíte o tom 2,5mesacnej dat do mlieka mliečnu kašu že nejakých 120ml mlieka a do toho 2 lyžičky kaše? Bolo mi to poradene že pred spaním aby dlhšie vydržala nakoľko sa budí každé 3 hodinky
@bibiana765 a čo by si chcela od takéto malého bábätka aby ti koľko spalo?? Ja mám skoro ročné a stále sa budí každe 3 hodiny, veď je to dieťa. A teda nenapadlo ma sypať mu niečo do mlieka len aby som sa ja lepšie vyspala. 2,5 mesačnej v žiadnom prípade, akurát tak jej môže privodit bolesti bruška a budeš spať ešte menej. Žasnem.
Ja by som to neurobila. Moja sa budí každé dve hodiny a to ma rok, syn robil to iste. Pride ku mne, dostane mlieko a pritúliť sa a spí a dokola. Ked mala 2,5 mesiaca málokedy sa podarilo ze prespala viac ako 3 hodiny.
@bibiana765 nedavaj. Vsak to he v pohode, kazde 3 hodiny, ono sa to zlepsi casom aj. Mne to bolo poradene od viacerych, dokonca aj od pediatricky, ale az po zacati prikrmov,cca v 5 mesiaci. Ale ja som kasu vyhradne davala lyzickou, nie cez flasku, a aj to na desiatu zo zaciatku. A teraz ako ma rok, tak ma na veceru kasu s ovocim obcas. Ale nic to neovplyvni, lebo dakedy mal.obdobiw ze furt hore a teraz zas, ze je jedno ci ma veceru normalne jedlo, alebolen mlieko, aj tak vstava rovnako.
@bibiana765 a okrem toho, tie mliecne kase v obchode su sladene, ochutene. Radsej nemliecne, ked už veeeelmi budes chciet. Ryzovu, kukuricnu... ( znacka nominal, ravita napr) , urcite nie lepok. Ale skor ako ukonceny 4 mesiac by som nedavala nic okrem mlieka.
somarina...male dieta sa budi z dovodu ze je to mlada a potrebuje ubezpecit...3hodiny je normalne
urcite nie! nedojcenym detom sa od ukonceneho 4M zavadza najskor ovocie/zelenina = nemliecny prikrm aj to sa zacina obed/desiata a ty jej chces v 2.5 mesiacoch dat mliecnu kasu, ktora obsahuje zrejme (tipujem napr. lepok) zlozky, ktore sa detom, ktore su male a nemaju este vyvinuty traviaci trakt davaju pomaly 9-12M (to len od oka), je to tvoje dieta, rob ako myslis ale 3 hodiny mas luxus aj my sme tak mali a po spankovej regresii v 3. mesiaci je hore kazde dve a niekedy kazdu hodinu 😂 aby po tej mliecnej kasi nemalo bolesti bruska a budete hore celu noc, co ti samozrejme neprajem ale tak male babo, je hore kazde tri hodiny uplne bezne 🤷♀️
@bibiana765 to je viac než krásne keď ti dieťa prespi 3 hodiny
@bibiana765 má 2.5 mesiaca. Čo chces aby prespala celú noc? Pozri, od ukončeného 4 mesiaca budes prikrmovat (nie skôr,musí pediater odobriť). Dovtedy máš čas si naštudovať ako sa prikrmuje,lebo podľa tejto otázky to vyzerá naozaj dosť zle.
2,5 mesiaca je este strašne malinko na kašu určite by som nedala ak je hladná sprav jej radšej viac ml mliečka ale kašu nie. Mohla by jej strašne zaťažiť žalúdok 🙂 a byt jej zle ešte je malinka
@bibiana765 tie kase, sú z nejakého dôvodu určené až od určitého veku ... Pre tak malé bábo ,sú zaťažujúce na žalúdok a môžu ho aj pekne zapiecť. Mliečna kaša obsahuje cukor ,ak už tak veľmi chces (predpokladám, že si spravis aj tak po svojom) ,daj mu radšej nemliecnu .... 3hod je luxusný čas ,môj malý sa budil každú hodinu-dve ,ale nikdy ma nenapadlo mu dať kašu. Radšej mu skús dať viac mliecka či už nevypije . Urob ako uznas za vhodne, len aby si mu viac neuškodila a budete hore celu noc a nie každé 3hod , s bolesťami bruska 😬🙄
@bibiana765 čo si myslím? Prefackať toho, čo ti to poradil. Bábätko má 2,5 mesiaca a ty už premýšľaš ako dosiahnuť aby prespalo celú noc? Vieš, ono to tak býva, že deti sa budia. Majú ešte malý žalúdok a tak potrebuju jedavat menšie porcie a častejšie. Ja tieto polotovarové kase nedávam ani ročnému, kvôli niečomu je na nich odporúčanie od akého veku sú. Nenič svojmu bábätku zdravie…
@bibiana765 ja mám 4 mesačnú a tiež sa mi budí v noci každé 3 hodiny... A to prvé 2 mesiace boli niečo strašné, revala ona, revala som ja. Zúfalá unavená.. No Nikdy mi nič také ani nenapadlo, ak by aj áno, bála by som sa, že jej ublížim. Len VYDRŽ a bude lepšie 🙂 držím prsty,
ja som dávala sunar kašu od 4 mesiaca
kaše som začala dávať neskôr
@bibiana765 že jej to zaťaží žalúdok obličky a že by som to dieťaťu neurobila