Mliečna kaša na dobrú noc od 4. mesiaca

ninka1609
1. feb 2017

Ahojte,,,chcela by som sa opytat ci mozem zacat davat kasu na dobru noc malej ak ma ukonceny 4 ty mesiac ,, a ak ano ako to mam rozrobit ? pije Bebu Ar tak do toho mlieka jej mam dat este aj tú kasu ? ci ako :D dakujem

sykorkauhliarka
1. feb 2017

s prikrmami sa v dnesnej dobe nezacina vecer a vobec nie kasou ;)

sykorkauhliarka
1. feb 2017

a ak si myslis ze ti bude po nej spokojne spat sanca je asi tak max 5%

ninka1609
autor
1. feb 2017

@sykorkauhliarka ....Hm ??? Moja malá spinká celú noc ,, zobudi s dva krat na papanie,, ani som nevedela ze po kasi ma dieta lepsie spat ,,, pytala som sa to preto lebo stale citam nieco nove a myslim si ze kasa by jej ublizit nemala a nechapem co ste tu tak na mna vyskocili normalne sa pytam a príkrmy sme jej zacali davat od zaciatku 4 mesiaca a velmi dobre viem ze jej ich nemam davat v noci !

sykorkauhliarka
1. feb 2017

v noci a vecer je rozdiel ...a preco jej chces davat kasu ved je mala este?

ninka1609
autor
1. feb 2017

@sykorkauhliarka Lebo som videla v lekari aj v obchode ze maju od 4 teho mesiaca tak som si myslela ze uz mozem ked ju aj predavaju ,,, ze nemoze nijak uskodit ,, neviem preto som pridala tento prispevok ...

sykorkauhliarka
1. feb 2017

v kazdom pripade navod na pripravu kase je na obale ...a je na tebe ci kupis s mliekom alebo bez robi sa aj tak aj tak

sardinka336
1. feb 2017

@ninka1609 tak ked tak velmi čítaš tak si sa dočitala, ze prikrmy sa maju zavadzat po UKONČENOM 4 mesiaci...nie na začiatku, zbytočne zaťažuješ obličky. Ani sa radšej nepytam čim si ju uz napchala ...v 4 mesiacoch ma poznat Bebu skratka mlieko a to je cele. Az ked ukončí 4 mesiac tak ma dostat par lyzic popučeneho zemiaka napr. s tym mliekom ktore pije trošku ,,rozmočene,, potom pridavat mrkvu a postupne dalšiu zeleninu.
Kaša jej podla mna smrtelne neuškodi ale asi ani nijako nepomoze, takze je to na tebe.

sykorkauhliarka
1. feb 2017

my davame malej mliecnu nestle od 4 meziacov je ...ale to tam pisu lebo neobsahuje nic nevhodne pre tak male babatka....mlieko ryzu maltodextrin a bananove vlocky...no od 4 mesiacov ju nemala...dala som jej ju ked mala pol roka

ninka1609
autor
1. feb 2017

Ježiš ,,, ja nechápem o čom vám ide a nepotykali sme si .... malej už beží 5 ty mesiac neviem ako vy počitate vašej roky to ked bude mat rok napr v decembri tak budete oslavovat az v januari ? :D... napchala som ju s riskou šalatom ,, fazulou ,, kapustnicou ,,, tortou ,, knedlou ,, kapustou a boh vie čim este , dovidenia ,,, že ja som tu vobec dačo pridala

ninka1609
autor
1. feb 2017

@sardinka336 Prečitaj si príspevok ,, Má ukončený štvrtý mesiac

sardinka336
1. feb 2017

@ninka1609 citujem ta.... príkrmy sme jej zacali davat od zaciatku 4 mesiaca a velmi dobre viem ze jej ich nemam davat v noci !

Tu si na verejnom anonymnom fore, tak tu netrapoš s nejakym tykanim. Ja som od teba iste staršia ked už...
Kludne jej tu kašu daj a nerieš...čo potrebuješ povolenie ,,konika,,? Daj a uvidiš...

tyelde
1. feb 2017

U nás sa začína kašou a ešte z nikoho neubudlo... Ale dala by som nemliečnu, len vo vode

ninka1609
autor
1. feb 2017

@sardinka336 Pardon babi :( ... ne nepotrebujem chcela som sa poradit s inými mamičkami a nie tu pocuvat zakomplexovane baby po menopauze

ninka1609
autor
1. feb 2017

@tyelde Dakujem 🙂

pehavcek
1. feb 2017

nuz ja napisem mi povedala doktorka. deti, ktore su len kojene maju zacat s prikrmami od ukonceneho piateho mesiaca. deti ktore su kojene a zaroven dokrmovane umelym maju zacat v 4 a pol. a deti, ktore su na umelom od ukonceneho 4 teho mesiaca. co sa tyka prikrmov tak sa ma zacinat mrkvickou po niekolkych dnoch zemiacik a tak pomaly a postupne, ale to uz mate asi za sebou. ja osobne by som tu autorku neukamenovavala, ze malej skodi lebo ked sme boli my deti a neboli sme kojeni tak sa zacinalo s prikrmami skorej. citala som v mojej karte, bratovej a aj manzelovej ze od ukonceneho druheho sa davali ovocne stavicky, od ukonceneho tretieho polievocky. a od ukonceneho stvrtejo aj kasicky. sme tu, zivi a zdravi. jednoducho sa to prikrmovanie z nejakeho dovodu trochu posunulo. pokial na krabici pisu od ukonceneho stvrtejo tak by to malo byt ok. ked tak sa popytat doktorky, ze co ona na to. a drzala by som sa navodu na obale kasicky

betka269
1. feb 2017

@ninka1609 ahoj, ja prikrmujem od 4 mesiaca a týždňa, tiež sme na BEBE HA, zatiaľ sme mali zemiak, mrkvu, batat, cukinu, teraz v piatom mesiaci začínam zemiak s kuracím mäsom, všetko zatiaľ len na obed a cca okolo 70g, miesam to s mliekom, kase ani iné nič ešte nedávam nech si poriadne zvykne na tuhšie stravy....nevidím potrebu aby som mu dávala kasu, tej sa možno ešte napapa dosť 🙂

jumama
1. feb 2017

Stravovacich smerov dospelakov je tolko, a je to tak dokonca aj pri babatkach - rozni detski lekari odporucaju rozne poradie prikrmov... Dost casto su dospelaci vzajomne netolerantni k tomu co jedia (vegan nepochopi masozruta a naopak) a zacina to uz pri babatkach - je nenormalne velky tlak na maminy. A pritom sa trebars iba riadia podla svojich lekarov, skusnostou maminy, svokry... Nasej doktor napriklad velmi odporucal zacat ryzovou kasou. Ale z rozvarenej rozmixovanej ryze, na rieducko s vodou, bez mlieka. Normalne lyzickou, vo vajicku alebo sedacke, co sa da polohovat. Ciste zeleniny vobec, iba ich po troskach pridavat do tej kasicky. Ked mi svokrusa pridala masko v pol roku do polievky, tak ho skoro prekotilo, ked som sa priznala na poradni, ze som dala malej uz maso. Ved vychovali nase maminy nas a tu sme, vtedy sa s prikrmami slo inak, zacinalo sa po lyzickach pomarancovou stavou 🙂 Na oblubenom webe o dojceni zase odporucali zacinat masovymi prikrmami... a vcul si vyber, na koho sa spolahnut. Z toho dovodu by som sa riadila hlavne tym, ako povie vasej malej lekar. Popytaj sa na poradni, nehanbi sa spisat si otazky na papierik a opytat sa ho na to, aj dopredu, nech vies ako pokracovat do dalsej poradne 🙂 Alebo nejaka ina autorita pre teba, ktorej veris - mamina, svokra, skusena kamoska s detmi.

bienennest
1. feb 2017

@ninka1609 Ahoj, kase pre deticky (hlavne tak malinke ako tvoje) mozu byt dost tazko stravitelne a sposobit zapchy. Odporucam ti radsej zacat zeleninovymi kasickami a najlepsie na obed (nie vecer). Tak mozes lepsie pozorovat v priebehu dna, ci na nejaku zeleninu nereaguje alergicky, pripadne ju zle travi. Tuto zopar receptov pre inspiraciu - http://www.babyweb.sk/zeleninove-prikrmy

Ked bude tvoja dcerka trosku vacsia (6mesiacov) mozes jej skusit nahradit ranajky alebo olovrant kasickou z obilnin. Pokial kojis tak nepotrebujes takej malicke davat mliecne kasicky, staci spravit s vodou, pripadne pridat rozmixovane ovocie.

Moj tip, hotove kasicky (hlavne vsetky s prichutou - bananova, stracatella, a pod.) obsahuju velmi vela cukru, ktory nieje v takom veku potrebny ale tiez naduva a tak moze sposobovat problemy s travenim. Radsej si kupovat len ciste obilniny (tiez zabalene ako kasicky) bez prichute a dochutit ich ovocim.

sykorkauhliarka
1. feb 2017

@pehavcek prikrmovanie sa posunulo z istych dovodov a novych poznatkov ;) myslim ze vasu generaciu trebalo co najskorej odstavit aby ste boli ok v jaslach

rogerkafedererka
1. feb 2017

Prepac, ale tiez nerozumiem, naco je to dobre. To si fakt myslis, ze tie "kase" z obchodu su zdrave? Apropo, aj vela presnidavok ma odporucanie od 4. mesiacia a maju teda v zlozeni vselico... Skor by som jej dala trocha uvarenej mrkvy, zemiak, cuketu...ako tu uz niekto pisal. K obedu, ale nie vecer. Ty sa tiez pred spanim najes? 😉 Ja som s kasami zacinala zhruba v siedmom/osmom mesiaci, ale nekupovala som hotove. Doma robenu ovsenu, pohankovu, amarantovu, spaldovu, ryzovu kasu sme davali spolu s ovocim. Inak mne tie kupovane kase pridu strasne sladke, oproti domacim. Mnohe z nich obsahuju dokonca palmovy olej a ine"mnamky". 😉

ninka1609
autor
1. feb 2017

@bienennest Ahoj ,, Prikrmujeme sa na obed ,, mrkvickou , tekvicou , brokolicou , zemiakom , a uz sme to aj miesali doktorka nam vravela ze dobre prospieva a nejavi ai naznak alergie ,,, tak tot bude asi ok ,, tak aasi skusim pockat a dat jej neskor tu kasicku ,, dakujem

delmondo
1. feb 2017

@ninka1609 keď len teraz začínate, tak vám stačí jeden chod. Ďalší sa pridáva cca po mesiaci, aby sa crievka zaťažovali postupne.
Na kúpnych prikrmoch je popísané všeličo, napríklad som mala výživy s tvarohom od 4m, pričom tvaroh sa dáva až po roku. Preto je dobré čítať aj zloženie týchto vecí.
Keď budeš zaraďovať kade, skús radšej domáce, resp. instantné, ktoré sú nesladené/ciste. Dochutís si ich podľa seba.
Pridaj sa do tejto skupiny https://www.modrykonik.sk/group/1880/

sykorkauhliarka
1. feb 2017

@rogerkafedererka neviem v kolkych znackach umelych mliek sa nachadza palmovy olej ...ale aj v nom je a teraz co ?

erikavesela
1. feb 2017

@ninka1609
Ja malemu davam do mliecka na noc par lyziciek kase...podla toho aku kupim...s cokoladou som ale este nedavala...zacala som s tym vtedy, ked som mala pocit, ze uz mu iba mliecko nestacilo (pili sme bebu ha)....nevsimaj si niektore zeny tu...vela z nich je obmedzenych (vsimni si pravopis)...a hlavne neschopnych akejkolvek plodnej konverzacie a uz vobec nie akceptovanie inych nazorov...sorry, ze ti tykam, ale tak to uz v diskusiach chodi...pekny vecer🙂

erikavesela
1. feb 2017

@ninka1609
Zabudla som...zacala som ryzovou kasou a po 6.mesiaci som presla aj na mliecnu

ninka1609
autor
1. feb 2017

@erikavesela dakujem 🙂

rogerkafedererka
2. feb 2017

@sykorkauhliarka Ved ja nic. 😉 Jasne, ze v umelom mlieku sa tomu clovek nevyhne. Hovorim o kasiach, ktore clovek kupuje dobrovolne a ma moznost si vybrat ci ano ci nie. Mne je to fuk. Pre mna za mna si aj Heru mazte na chleba. B-)

lianka123
2. feb 2017

@ninka1609 tu si medzi rozdojcenymi hysterkami. neradno sa pytat dobre otazky 😉

janka12350
19. mar 2018

@ninka1609 bože moj!!! Normálne ked to čítam som uplne zaskočená ako sa tu do tebaroboty púšťajú..v poslednej dobe sa neoplatimi nic pýtať lebo ta zožerú za ziva čím preboha krmis dieta, nedajboze nieco.. sú rôzne kasicky od ukonceneho 4 m..skus aku chces 🙂 je to tvoje babo..skor bby som nedala 🙂..

ninka1609
autor
19. mar 2018

@janka12350 ahoj... neriešim 😃😃 kašičku už nepapa prestala hej chutiť ako mne vobec nevadí že sa budí nech sa budí......ja som písala zo zvedavosti že prečo jeden káže tak druhý tak to je všetko..... nemôžem zato že niektoré ani nedocitaju príspevok 😂