dobrý deň je správne začínať u polročných bábätiek začínať s mixovanou mrkvou a jablkom?
A este som zabudla -nie mixovat ale na jemno postruhat,aby sa naucilo kusat.
prečo by si počkala? som len zvedavá, nerýpem 😅
my sme začínali len mrkvou, ako píše miriam, jemne nastrúhanou, alebo sú HIPP výživy čisto mrkvové...
tiež neviem, na čo čakať ... veď nekojené detičky od 4. mesiacov a kojené od 6. mesiacov sa začínajú prikrmovať ... ja som tiež začala mrkvovou hippkou ... a mrkvu som mixovala, aj s jablkom a moja kuše jedna radosť ... a hlavne mamu ... 😀 😀 😀
Ja by som tiez necakala, ved ako povedala majka35 take deticky sa uz zacinaju prikrmovat. A mrkva sa dava ako prvy prikrm. Ja som detickam najprv mixovala, ale postupne sme prechadzali na vacsie kusky. A teraz synator (10m) nema problem pokusat aj mesko a to ma dva dolne zubky a dva horne len polovicne. Niekedy je dobre, ked budes robit kasicku, nechat tam trosku aj hrudky, aby si zvykli. 🙂
mkancir, kludne mozes zacat davat...ale najprv zeleninkou, ako je mrkva... a asi tak po mesiaci zacni davat ovocie.Mrkvu pomixovanu a jablko postruhane na spec.struhadle na jablka.Ak by odmietalo surove jablko, tak skus obvarit v troske vode a zmixovat na kasu 😉
Je to obľúbené jedlo nášho malého. 🙂 Varená mrkva so surovým jablkom. A tiež som si všimla, že sa mu z toho perfekte trávi. 🙂
bol to moj nazor,kojila som tak som prikrmovala az od 8m.,struhana mrkva a jablko su super a potom ta kakanica 😀 .
inak krmime sa tym cela rodina 😀
a ja som pocula, ze miesat ovocie so zeleninou nie je dobre
lenze jablko s mrkvou je vynimka 😀 ,minule to objasnoval aj pan Bukovsky-ale neviem preco je akurat jablko so zeleninou vynimka.
prakticky ine ovocie a zeleninu ani nemiesam 🙂
ano, jablko s mrkvou je v pohode,ale nedávala by som to ako prvý príkrm. s ovocím by som počkala ako tu už niekto písal. pri zavádzaní novej zložky sa má pridávať minimálne 3 dni vždy len jedna nová, ked sa dieťa vyhádže, aby sa vedelo z čoho 🙂
aha, tak to je super
ako mu to mám mixovať to jablko a mrkvu?na kašu či len posekať?
nastruhat na jemnom struhadle,najlepsie na plastovom aby si nezabil vitaminy 😀
asi by som 2m.este pockala 🙂