Dievcata pouzivate niekto miomat na prioravu prikrmov? Je to vlastne aj mixer parny?
Dakujem
ahoj, poporiadku:
- je veľký veru, myslím, že liter. Čiže polievka je pre celú rodinu, kaša je na dva dni (keď dáš horúcu do uzavierateľného pohára, zašrobuješ a prevrátiš hore dnom, tak ti chytí viečko, po 10 minútach dáš do chladničky a na ďalšie ráno kašu len zohreješ. Tieto rána milujem :D)
- cena..hm, keď som kupovala ja, tak to bolo okolo vianoc pred dvoma rokmi a asi som stihla akciu, marí sa mi, že to bolo okolo 119 eur.. Ale teraz som videla aj za 149 eur dakde, čiže drahé je to jak sviňa
- nič sa nešrobuje, tým, že to veko je také ťažšie kvôli tomu nožu a tej mechanike, tak to drží
- nie je tam časovač, každý program trvá inak, smoothie je 2 minúty, polievka/kaša 20 minút, ostatné okolo 11 minút.
- nedá sa v tom variť mäsko a ani mliečne výrobky, lebo by vykypelo
ono ti to pri varení rovno mixuje, čiže výsledok je hladký. Robievaš v tom polievky, ja do polievky občas pridám krúpy, ale aj tie sú následne pomixované.
Ak spravím polievku, napríklad hokaidovú a viem, že sa nezje celá, niečo si dám hneď po dovarení bokom do chladničky a na ďalší deň do nej pridám múku a vajce a máme hokaidové halušky napríklad.
A kaše sa varia tak, že dáš dve odmerky ryže a jednu odmerku kokosu (ja ryžu namáčam cez noc do vody) a dáš do miomatu, doleješ vodu, alebo rastlinné mlieko, zapneš a o 20 minút hotovo.
@ink dobrý deň, prosím Vás ja pridávam aj do 20g teľacieho maska, je to v pohode za tých 25 min programe??? Lebo ja som to chutnala a úplne dovarene mi to príde.
Baby, ak by ste niektorá chceli, mám na predaj dvakrát použitý Miomat za 80 € 🙂
Baby a tie prikrmy ako sa v tom robia? Nemusí sa tam vždy dolievať voda? Zostane v tom rovnako vitamínov ako keď ich pripravím na pare? Či lepšie na prvé prikrmy parný a toto skôr na polievky? 🙂
Pouzivate niekto toto zariadenie ? Mne to pripada ako priliz komplikovane a drahe na suroviny. Hned po druhom pouziti (aj ked sme sli podla navodu) prihorel a nefunguje. Cize vycistit - jeden den prace + vyhodene peniaze za suroviny a dalsi pokus omyl ?
@brezinapeto ja naňho nedám dopustiť. Kúpili sme ho keď mala dcéra asi pól roka , teraz ma 4 stále v ňom varím. Najprv pre ňu kase, teraz polievky. Je pravda že čistenie je trochu pracne, ale ja to beriem tak že za 20 minút mám polievku. A prvýkrát keď som ho použila tak mi vykypeli rázová kasa, odvtedy presne dodržiavam pomer suroviny a voda a všetko funguje ako ma
Ahoj, používam ho rada. Nie je to parný mixér. Je to veľký hrniec, ktorého veko má v sebe zabudovaný vrchnák s otočným nožom.
V praxi to znamená, že tam nahádžeš zeleninu/obilniny/ovocie, zaleješ vodou/veganským mliekom, zvoléš program a je to. Výsledok je hladká polievka, kaša, smoothie, alebo si tak môžeš vyrobiť veganské mlieko.
Za mňa je plus v tom, že tam nahádžem zeleninu, stlačím gombík, idem s krpcom von a prídem a máme teplú polievku. Prípadne tak chystám kaše z celých zŕn (celý ovos, ryža, pšeno) na raňajky. Plus, vyrábam si mlieko, najčastejšie mandľové a kokosové. A zvyšok použijem do pečenia.
Máme tu aj diskusnú skupinu, tak sa spýtaj aj tu, keby dačo:
https://www.modrykonik.sk/forum/category/miomat...