Mesačné dieťa stále plače pred a aj po jedení

nina296
17. nov 2021

Prosím vás, poraďte, lebo už som zúfalá. Naše dieta ma mesiac a neustále place. Doktor zmenil mlieko lebo ma reflux, to sa upravilo, ale place stále aj pred aj po jedení. Lekar povedal že je zdravá len ju mám častejšie kŕmiť vždy keď si vypyta a neriadiť sa tabuľkami. Dávam mu umelé mlieko. Ale ma mesiac a nestačí mu ani 150 ml, mám dat skusit viac. Či je až taký hlados? Bojim sa aby som mu neublížila 😔

ariannazara
17. nov 2021

150ml pije môj 2,5 ročný to je veľmi veľa toľko by som nedala radšej menej a častejšie 🙂

makova333
17. nov 2021

@nina296 smer gastro a treba vysetrit preco place. Mlieka nepridavaj viac. Moze ist o palenie zahy, intoleranciu na laktozu, zaplynenie... Treba vysetrit a nestrielat naslepo.

julka97646
17. nov 2021

Môj syn mal tento istý problém stále mi plakal keď mal mesiac nevedela som čo s ním je nakoniec sa zistilo že mu mlieko nerobilo dobre kvôli tomu že má intoleranciu na laktózu ... Teraz pije Nutrilon Laktoze free a je úplne ako vymeneni

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makova333
17. nov 2021

@julka97646 u nas presne to iste, laktozova intolerancia vrodena.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misisika
17. nov 2021

@nina296 u nás tak isto. Intolerancia na laktózu + reflux.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
00ivi00
17. nov 2021

Po skúsenostiach, ktoré zažila s malým moja sesternica by som od pediatra pýtala hneď výmenný lístok na gastro.. Pediatri nevedia všetko 😤

danielahamar
17. nov 2021

Ak dávaš um tak daj bezlaktózove, uvidíš ako sa ti zmení dieťa a do mlieka daj nutriton. Dieťa do 3mesiacov nemá vyvinutý enzým laktozy😉 a tvári sa to ako koliky potom

nina296
autor
23. nov 2021

@danielahamar a to bezlaktozove mozem zmenit sama alebo sa mám poradiť s pediatrickou?

danielahamar
23. nov 2021

@nina296 ja som menila sama, doktorke som iba oznámila

misisika
23. nov 2021

@nina296 my sme tiež sami dávali, ale nechcela nám ho potom predpísať aj keď zabralo, takže bolo treba vyjadrenie z gastra. Inak tam nám povedali, že zmena mlieka sa prejaví na správaní až po min. 6 dňoch. My sme už cca na 4ty videli mierne pokojnejšie bábo, avšak úplne problémy vymizli až po niekoľkých mesiacoch. Ale každým dňom bolo lepšie 😊 držím palce

nina296
autor
24. nov 2021

@danielahamar len ma aj reflux,teraz ma take mlieko, aj keď grcka stále. Tak neviem čo robit

danielahamar
24. nov 2021

@nina296 môj mal od gastro nutriton, to sa pridáva do toho mlieka, dá sa aj kupit, alebo gastrotuss mal pred tým tiez, ale ten som dávala pred jedlom. A samozrejme probiotika nejake

nina296
autor
24. nov 2021

@danielahamar ďakujem

nina296
autor
24. nov 2021

@misisika ďakujem

nina296
autor
24. nov 2021

@danielahamar pisala si aj,že sa to tvári ako koliky. Vecer sme male nemohli uspať, záchvaty placu a stane sa, že aj cez den. Môže to byt tým? Pediatrička mi nevie vôbec poradiť😔

danielahamar
24. nov 2021

@nina296 môže, moje dieťa reagovalo na mlieko do 24h. pri každej zmene, takže uvidíš to teoreticky hneď si myslím, keďže nebude mať bolesti, môj vyskúšal hádam 8typov mlieka🤐

nina296
autor
24. nov 2021

@danielahamar 8?ach jaj…tak skusim kúpiť bezlaktozove nutrilon + nutriton kvôli refluxu. Snáď nic nepokazim

danielahamar
24. nov 2021

@nina296 nepokazíte nič, nebojte. Takto sa existovať vôbec nedá, ak to dieťa stále place💓

nina296
autor
24. nov 2021

@danielahamar Dakujem,si veľmi zlata☺️ Ja už som zúfalá, skusim,čo sa da

vmatuscinova
24. nov 2021

@nina296 skuste a ak to nezaberie moze byt problem aj abkm pri tych detickach, co ozajj placu cely den. Pripadne mi napiste IP, mam skusenost s nadmerne placlivymi babatkami, tiez sme take mali domka. Vela trpezlivosti, drzte sa

danielahamar
24. nov 2021

@vmatuscinova tiež to potom vidím už len abkm, ale nech skúsia bezlaktozové, pokiaľ tam nie je vyslovene alergia
@nina296 to sú len skúsenosti za posledné mesiace😉 , že od doktorov čakať veľa v tomto nemôžeme a kupujeme všetko zo svojho, však čo by sme pre tie naše deti nespravili. Potom dajte vedieť ako ste dopadli, mám ešte jedno riešenie, ale to nechám až na potom

danielahamar
25. nov 2021

@nina296 no ako skúsili ste, či?

nina296
autor
25. nov 2021

@danielahamar ahoj, isli sme k pediatricke, sama počula,že nie je normalne ako place. Zobrala krv a cakam na výsledky. Zatial jej predpísala mliecko allergy care syneo a nechcem zakríknuť, ale zatial nemala taký strašný plač. Tak uvidime

danielahamar
25. nov 2021

@nina29 ahoj, mlieko máte ok, len obsahuje laktozu, ak by náhodou ešte plakala, allergy digestive care laktozu neobsahuje, aj to Vám vie predpísať. My sme tak menili po týždni, lebo zlepšenie nebolo. Držím palce, aby už malá bola len spokojná a vy rodičia tiež

nina296
autor
25. nov 2021

@danielahamar ďakujeme, snáď niečo pomoze🙂 mozem sa ešte spytat? Ten nutriton na zahustenie mozem dat do každej fľašky mliečka?lebo v lekárni mi povedali,že staci dat raz, ale to sa mi nezda

misisika
25. nov 2021

@nina296 my sme dávali do každej. Veď keď sa to tam nedá, tak mlieko je riedke a dieťatko ho vygrcká. Len pozor potom sa niekedy stáva, že dieťatko zapečie.

misisika
25. nov 2021

@nina296 a ešte sme museli zväčšiť dierku na fľaši, lebo inak to bábo nevladalo vycucat...alebo kúpiť cumlík s väčším otvorom