Mate tu niektora dieta ktore vyslovene nenavidi jest , cokolvek , od narodenia ? Moj syn ma uz takmer 7 rokov a je to katastrofa, neviem co uz s tym, alebo sa s tym len zmierit. Zdravotne je v poriadku, mame pochodene vysetrenia, intolerancie atd nema. Keby to bolo obdobie nepoviem, ale toto je odkedy je na svete . Do vsetkeho ho musim nutit a ano , uz som ho nechala aj tak nech si je hladny hoc aj celi den a nic, on si jedlo nevypyta. Doma potom len dusno z toho . Vazi tolko co niektore 4 rocne deti
Ahoj, áno, mám také dieťa. Má už 10 rokov a jedlo k životu nepotrebuje, dokonca mi povedal, že on ešte nikdy v živote nebol hladný. Akože, on aj zje, ale málo, strašne dlho mu to trvá a takmer nič nezje s chuťou. Keď ho volám jesť, večne je odpoveď: "Už?!" "A musím?" a podobne. A vyjednáva, či musí zjesť všetko. ☹️ Intolerancie tiež nemá, krvný obraz má v norme. Riešili sme to s lekárkou teraz v lete, kedy to už bol extrém, dokonca po pár hltoch odmietol jesť, že je mu zle. Nechápem, čím to je, Dr. hovorila, že to môže byť psychické, ale teda fakt netuším, aké stresy, či problémy môže mať môj syn cez prázdniny, je to normálny veselý chalan. Teraz s príchodom školy sa to mierne zlepšilo, tak tomu momentálne nechávam voľný priebeh.
to sú už deti asi pripravené na príjem prány, čiže sa mali narodiť oveľa neskôr a mali už byť breatheriáni...
ale vážne, bola som také decko, ale v puberte sa to zmenilo. Hormóny mi priniesli chuť jesť.
Môj brat bol tiež taký, zjedol max chlebík vo vajíčku a rybie prsty. Teraz má 17 a zje väčšiu porciu ako ja a stále je hladný,ale až v puberte začal normálne jesť
Ja som bola tiež také dieťa... naši má nútili na silu jesť 🤦 viackrát som sa aj povracala rovno do taniera, alebo som pri tanieri od obeda sedela do 6tej do večera 🤦.. nepomohlo nič.. kúpili mi aj nejaké tabletky na podporu chuti do jedla..ani to nezabralo... ale keď prišla puberta tak mi veľmi začalo chutiť 😁😄
Teraz mám takého syna (pekne sa mi to vrátilo 😄) , a veru moja mamina už mu kúpila sirup na podporu chuti a doniesla mi ho domov (🤦😄) ja ho jesť nenutim, ale moj muž nemá rád keď neje tak sem tam nakričí..no aj tak to nepomôže .. už ma 9 čiže čakám na pubertu 😄
Vsetky nase deti boli take, nakrmit ich bolo peklo. Vsetko len nasilu a s placom. Maximalne oblubene jedla (jogurty, nejake ovocie, kasa). Ale neskor (v skolke a skole) sa to upravilo.
Okrem jedneho. To je po mne. Neje dodnes. Bola som rovnaka. Mna v detstve s jedlom nahanali po dome. Pri stole som mohla na rozkaz nad plnym tanierom sediet do vecera, ale nedotkla som sa toho. Chodili sme do nemocnice na vitaminove injekcie (stipali ako slak) a nepohlo to mnou. V patnastich som vydrzala s jednym jablkom denne. Ale nebola to anorexia. Proste som nepotrebovala. Vazila som sice 39 kil, bola tenucka ako dazdovka, ale ja som s tym bola ok a moje zdravie tiez. Nakoniec to nasi vzdali a nechali tak.
Zmenilo sa to az po poslednom dietati.
Takze ani ja nerobim poplach, aj ked ten nas poklad vyzera ako z koncetraku.
To prejde.
@maribell
@moonlight1210 a tiež ste také tenké konštrukcie alebo sa to na vás vekom nabalilo?
@0silvia0 ja mam 164cm a väčšinou vážim okolo 50kg.. som podľa mňa štíhla postava, akurát túto zimu čo bola som sa vypapala na 55kg 😄 a mam trochu väčšie boky 😄
Mám za sebou tri tehotenstvá a nikdy som nejak extra nepribrala. Ale tak mam iba 29 .. čiže tým vekom to ešte môže prísť 😄
@0silvia0 po kazdom dietati to pekne odislo.
Teda po prvom som nabrala tych rozumnych chybajucich 10 kil na 49 kg (lebo predsa len 39kg bolo fakt na hrane), ale zvysne kila odisli.
Potom sa to vzdy vratilo po porode spat na tych 49. Tak samo od seba. Behanie za detmi, nakupy s kocikom, dlhe prechadzky s kocikom.
Ale po poslednom sa to zlomilo (vratila som sa do prace, dostala som auto = minimum pohybu. A aj vek uz zohral rolu. Co si budeme hovorit. Zacali sme s detmi trosku neskor.). No ustalilo sa to, dalej to uz niekolko rokov nestupa, aj ked sa cez zimu vykrmujem, a tak si robim nadej, ze to dam dole, ked sa jedneho pekneho dna zatnem.
Len som sa este neodhodlala zatnut. 🙂
Ale mojim snom je mat naspat tak 50-55 kg.
A co sladke,chrumky,maskrty?A stotoznujem sa s nazorom.ze na hlad neumrie.Vezme si tolko kolko jeho telo potrebuje,aj moja dcera je taka.Mam len jedinu mudrost ktora plati vzdy-HLAD JE NAJLEPSI KUCHAR.Nechaj ho tak,ked bude hladny pride ale nedavaj mu ine jest.
@maribell
@moonlight1210 mám to tak ako vy. Tiež som dlhé roky vážila 53 kg pri výške 165 cm. Pri tehotenstvách som pribrala max 12 kg a všetko zo mňa zliezlo veľmi rýchlo. Po minuloročných homeofficoch a zmene štýlu fungovania (prestala som chodiť do fitka) som pribrala na cca 57-58 kg, ale teda mám 47 rokov a rada by som zliezla na svojich obvyklých 53 kg, ale to sa mi už asi nepodarí. Ale aspoň mi už každý nekomentuje postavu, aká som chudučká a štíhlučká atď., oproti rovesníčkam som stále dostatočne šťíhla.
Neporadim ale prežívam to isté,počula som o neakych nutri drinkoch ktoré sa predpisujú na gastre pre deti keď malo vážia,možno ich kúpiť aj v lekárni bez predpisu
@maminkadeticiek toto nezaberá ani u nás,pri dieťati ktoré je na nízkej váhe sa to obráti proti tebe,dieťaťu sa scvrkne žalúdok ešte viac a stačí mu ozaj malo,z toho nepriberie nevyrastie, tu ide aj o to ... Môj syn sa dokázal tak vyhladovať že zjedol ako ročné dieťa a bol spokojný ,.tadiaľ cesta u nás neviedla
@didi2102 presne , ako som uz v uvode pisala,on jest nebude ani za svet, ja mu kolko x pocujem strasne v zaludku skvrkat a nie,on jedlo neznasa a NIC jest nebude,nic nema rad
Ja sa snažím kupovať priznám sa čo má rád,jogurt s guličkami ? Ok ... Obed aspoň dve lyžičky polievky, druhé dnes plne guľky s čučoriedkami čo to zjedol,na večeru mu urobil tie mini pizze z Lidla,nedávam nič pomimo,snažím sa v rámci jeho jedálnička zdravo, nedávam čokolády cukríky ale má rád pizzu ok bude ju jesť dookola a tak , sú lepšie dní a horsie
ty mas aky vztah k jedlu?
moj nema rad jedlo od malicka ma takmer 6rokov a nevazi ani 18kg chuducky ale mudry a sikovny :D
Aj moj manzel bol take dieta. Proste necitil hlad. Jemu to jedenie navyse zneprijemnili tym, ze donho nasilu pchali jedlo, otvarali mu usta a krmili ako hus. Raz uz mama nevedela co, tak ho nechala hladovat. Lenze este ani na treti den si nic nepytal, naopak, takeho spokojneho ho vraj nikdy nevidela. Dlhsie to uz nevydrzala. Zlomilo sa to okolo tych 10 rokov, vtedy asi zacal manzel tak vyraznejsie rast, dodnes si pamata ten den, ked zacitil naozajstny hlad, aj si pamata, co vtedy jedol. Odvtedy uz neboli problemy, dnes je normalny jedak, dokonca gurman.
Nemam take dieťa. Ale ked nechce papať, podka mna s ním nepohnete. Nedonútime ho. Skor mu môžte jedlo nútením este sprotivit. Ak ma dost pohybu , možno ma maly apetít. Viem, ze je to ťažké. Moja dcéra je dobry jedák a napr ked mi nezje raňajky, uz ma to mrzí. Takze vás viem pochopiť ked vás stn nechce vo všeobecnosti papať.Skúste mu ponúkať to co ma rad aj keby to boli dve jedla dookola alebo mu nie o dakte svätým, aby ochutnal koľko chce. Syn mojej sesternice ako diera jedol stale rozok s tatárskou a colu 🤷🏻♀️ Tiez nic ine nechcel, mohli sme sa aj rozkrájať. Hádam to časom prejde a možno bude doživotne slabý jedák. Ked je zdravý 🤷🏻♀️