Mäso alebo ovocie

13. júl 2023

Ahojte, malý je na UM, od ukončeného 4 mesiaca dávam zeleninu, spapa aj 150g takže som rada. No ale od ukončeného 5 mesiaca môže aj mäso, ovocie, kaše atď.. Podľa papieru od pediatricky... A ja neviem co robiť.. Dávala by som mu najradšej stále zeleninové plus mäso, ale aj je niekde písané že 6x do týždňa, niekde ze len 3x do týždňa... Žĺtko neviem kedy zaradiť.
Sesternica mi radi ze si mam prejsť teraz ovocím a potom po mesiaci mam dávať na obed zeleninu plus mäsko a na desiatu ovocie.. Poraďte ako ste to mali vy.. Ďakujem ☺️

autor
13. júl 2023

Bože napísala som to ako debil. niekde je písané že mäso 3x do týždňa, niekde ze 6x do týždňa

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cookie29
13. júl 2023

Ja som davala ovocie, za mna dolezitejsie ako maso. A bielkoviny, nuz v dieta do roka potrebuje cca 20-30g bielkovin. My sme zacali prikrmy od ukonceneho 7m (maly bol dojceny a skor nechcel). Isli sme zeleninu, potom sme pridali ovocie. Bielkoviny hodne neskor. A kase ci ine v podstate az ked zacal chodit, dovtedy mu aj na veceru stacilo mlieko. Ale podstatne je ist podla tvojich pocitov a dietata, ziadna tabulka Tvoje dieta nepozna

amelia89
13. júl 2023

Suhlasim s
@nikaa951. Mozes to vselijako zaradzovat a mixovat. A maso urcite zarad,je to najdolezitejsi zdroj zeleza,ktore babo po 6m potrebuje stale viac a viac 🙂 Preto sa aj udava maso 6x do tyzdna a raz vajicko- s tym vajickom este chvilu mozes pockat. Ale je to individualne, proste podla pocitov a neries tak moc tabulky.

domak2
13. júl 2023

Pokiaľ ti pekne jedáva zeleninu a mäso tak na ovocie máš kludne cas. Je sladké takže naozaj minimum deti ho bude odmietať, pripadne ho môžeš zaradiť do toho mixu so zeleninou

luliu
13. júl 2023

Zeleninu si už zaviedla, teraz do nej pridaj mäso a potom začni ovocie napr. na desiatu, ale obed zeleninu s mäsom dávaj dalej

autor
13. júl 2023

Ďakujem. Tak spravím tak ze zaradim mäso a po mäsa ovocie. Kaše ešte dávať nechcem, na mlieko v noci c sa mi bude len raz, vraj sa kaša ma dávať keď sa dieťa budí veľmi často na hlad v noci. A čo sa týka toho žĺtka, mam dat 6x teda mäso a 1x žĺtok?

taktotedanie
13. júl 2023

No davam 5x do tyzdna maso, v sobotu cisto zeleninovy prikrm, v nedelu zltko
Bolo nam odporucameaspon jeden den”klud od masa”
A davam kasu na noc a budi sa rovnako ako ked bolo dietatko len na mlieku