Mám 2 ročnú dcéru ktorá tmer vôbec neje.dnes zjefla n raňajky párku bez pečiva a viac nič.vuem, že ti nie je zdravé, ale tipiacu sa sj dlamkg chytá...ako to riešite keď deti odmietajú jedlo?doktorka nám neporadila.vzala lrv, výsledky dobréea viac neriešoia.nemá jej čo dať keď jej nič nechýba...
Nijak. Tak ako ty, dám parok, rožok, puding, chrumku, jablko. Zje, čo chce. Určite nenútim jesť batatove pyré, lebo je zdravé a radšej nech dieťa hladuje, lebo nechce obed.
Moje deti jedli aj výživu s piškótami, parky, hotdog, keksíky. A teraz jedia všetko a ukážkovo.
@vyrovnanaosoba Moja reč...tiež nenútim a dám aj párok, môže mi byť jedno, kto si čo myslí...nebudem dieťa týrať hladom, ak mi nechce zjesť zemiaky, alebo omáčky atď.
@autorka Dávam čistý chlieb, čistú ryžu, čistú cestovinu, jablko, banám, výživu a dám aj keksík a aj čokoládu ak má chuť. Ja mám dokonca škôlkárku, už skoro 6 ročnú a ani v škôlke ju nenútia jesť.
Už neriešim, lebo by som sa zbláznila. Dávam to, čo viem, že zje - mini množstvo síce, ale aspoň čosi. V MŠ tiež len málo alebo vôbec, nenútia. Dr. o tom vie. Dieťa prospieva, priberá, viem s čím to má súvis,tak neriešim.
Naša tiež veľa vecí nezje, ťažko je vymýšľať, tak radšej nevymýšľam, od hladu neumrie, to by sa určite prihlásila, keby šlo do tuhého :D Včera zjedla na večeru pár lyžičiek ryže a kúsok kalerábu. Neteší ma to, ale nemôžeme dieťa nútiť...
Ved si sama napisala, ze je ok,nic jej nechyba...moji su tiez nejedaci..a su zdravy, aktivny a bez nadvahy ci dokonca obezity..b7d rada, vies ako zle sa zakaxuje detom jedlo ked su obezne ? A ako velmi je to nebezpecne ? Klud ,ak je zdrava ..tak je dobre 🙂 Nasi v 2rokoch vydrzali na 1 termixe za cely den, ktomu mlieko pocas dna..
davam jej to co zje, zije na UM, jogurte, termixi, mlieku s ceraliami, ovoci, sem tam nejaka polievka, mucne jedla, sem tam ryza alebo zemiaky minimum masa...
Z mojej skusenosti, aspon u nas je to tak, ze je to neriesitelne. Proste ja neviem z coho tie deti ziju, ale ziju…. Postupom casu sa to lepsi, ale aj tak to nie je ukazkove jedenie…
@koniarova no uz teraz to je bud alebo.nechce uz ani to co mala rada 😒
@vyrovnanaosoba vyzivu mi zacala odmietat 😒 ja viem ze by mala jest zdravsie, ale co s nou ked nechce...
@tanyag uz ani ryzu nezje.cestoviny nikde nechcela.iba v polievke.ale uz aj polievku odmieta.u nej to je teraz fakt uz ciste zufalstvo.na ranajky sunku zjedla chlieb ostal....
@zuzanockamt ja suvis neviem.nechapem.preco jedla a prestala. a uz dlho a nelepsi sa...este nechodi do skolky
@ella_bella ja sa bojim aby neodpadla ked nebude mat vitaminy...ale nechapem ze z toho mnozstva co zje fakt malinko nechce viac a nie je hladna
@babydesire nuc jej nechyba to povedala doktorka.ja mam aj syna nrkedaka.ma 8 rokov tiez len ved mu nic nechyba je ok.teraz je najchudsi a najmensi v triede.chcela som aby u nej to bolo ine.ale zial ide jeho cestou.
@smejka987 maso zje ale iba ked je podla jej chuti.kuracie ale prilohy ziadne.mucne jedla nechce...davam bkomplex zlepsenie nevidim
@juliacenc ved ani ja neviem odkial ma tolko energie.viem, ze moze sa to zlepsit.mam 8 rocneho syna.nrjedaka.teraz zje ale velmi malo ma jedal co chce.ale uz povie ze toto chce.tak toto sa mu spravi a zje ale tiez vela nie a velmi dlho to je.obed aj 45 minut.ale uz ti dajak neriesim hlavne ze zje z stak dufam, ze v puberte sa to prelomi.par jedal si teraz "pridal".bryndive halusky a pitohy nechcel ale uz jch zje.ake sj taj je najmensi a najchudsi z triedy.akoze neodbieha od spiluxiskkv nejak vyrazne ale je z nich najdrobnejsi.velmi som cgcela sby dcerka vuac jedla aj to tak bolo.polievky vzdy zjedla viac aj rychkejsie ako on.ale uz je to minulost a nechce..
ospravedlnujem sa za mnozstvo preklepov.pisem rychlo.
Nič s tým nespravíš. Pri prvom synovi som skúšala naozaj všetko. Aj po lekároch som s nim chodila, švédske stoly doslova, aby si vybral co mu zachutí, koľko som sa naplakala, bála že čo prečo nechce jesť. Jemu stačilo pár kusnutí do rohlika, bez šunky, bez masla. Ani zapiť nepotreboval. Prešlo to keď nastúpil do škôlky, tam sa naučil zjesť všetko. Neviem, či ho nútili, či odkukal od ostatných, dostal chuť aj on. Teraz nestíham variť a nakladať na tanier. Mladší ešte bojujú s jedlom. A naozaj dám aj surový parok keď chcú, doktorka nerieši tiež, kým priberaju a majú krv v poriadku, nech som spokojná aj ja.
Aj moji jedia šunku bez rohlika. Nebudú si kaziť chuť predsa 😀
V pohode. Vela deti to tak ma, puberta to urcite zlomy 😀
mám takého doma od 10 mesiacov, rastie, je zdravý, ale zje len vodu z vývaru, suchú ryžu, hranolky, palacinky, cestoviny (parmezán, max, paradajové) a paradajkovú polievku. som na to už zvyknutá, muža ide rozdrapiť, ja to rešpketujem,časom sa naučí
asi chce stravu v style paleo.... ved nemusi chlieb, sunku zatoc ako palacinku, k tomu tvrdy syr, na hranolky nakrajanu salatovu uhorku, rozok na kolieska aby sa nepovedalo, skusaj nove veci, nestresuj, ked nezje asi nie je hladna. moja jedla v dvoch rokoch len kuraci gyros a spagety.
A zúbky už má všetky??? Naša dvojročná tiež nie je jedacka ale keď nechcela jesť aj to čo mala rada vždy za tým boli zuby. Inak tiež sme na Tom podobne, pečivo žiadne, šunku len čistú, párky len s kečupom, ovocie len jablko, hrozno, čučoriedky, mandarínky, polievky ktoré ako, piškóty sem tam, z mliečnych mi zje len jogurt, ryžu tiež podľa nálady, zemiaky vôbec, mäso tiež nechce , niekedy mi zje kupovaný prikrm, a vajíčka len ako praženicu aj to nie vždy, zo zeleniny len paradajku a mrkvu, na večeru jej striedam kaše. A doplním že je ešte dojčena ( ale už som to obmedzila od Vianoc že v noci nič a cez deň len keď sa naozaj naje).
Náš pediater vždy vraví, aby sme sa pozerali na celkový stav. Ak je spokojná, asi jej nič nechýba. Ale chápem, čo vravíš. Keď dokola obeduje samotné kukuričné cestoviny, tiež rozmýšľam, že to predsa neobsahuje žiadne vitamíny, nič... Hádam to dobehne mimo obeda iným jedlom.
rychlo smer ergoterapeut a nutricny poradca zamerany na deti... Problem moze byt v tom, ako ju krmis (moze sa s jedlom hrat a skusat ho jest sama?)
@princezna_bosorka ja ju nekrmim.sem tam sa necha nakrmit.vacsinou chce jest sama.to co zje tak zje.ak ju chcem dokrmit vacsinou odmietne.
My máme to isté doma. Môj by bol celý deň len na mlieku, kexiky, chrumky, termix, suchý chleba.
Akokeby si o mojej pisala 😂 2,5 rocna
Mucne a sladke jedla vobec, cestoviny dlhdobo odmietala, len nedavno vzala na milost aj to len ciste, ale robim jej zvlast do misticky aj s omackami, dam jej to na stol a niekedy ochutna a niekedy na to ani nepozrie. Uz ta ochutnavak je za mna uspech.
Polievky ziadne len vyvar s domacimi rezanacmi alebo pismenkami. Ponukam aj ine polievky ale niekdy ani omylom, niekedy zje dve lyzicky a vybavene.
Zemiaky len pecene, hranolky nie 😂
Zje ale ryzu (ktoru teraz nemoze) a bulgur. Naposledy ochutnala kus kus a vyplula, ze nie.
Jogurt len cisty biely, nedajboze ochutit.
Ovocie len jablko, citron a bobulove. Naposledy ma uprosila na melon v obchode za 7€ 😂 tak reku kupim... hahaha vyplula, ze jej nechuti 😁
Ale ona ani sladke, ani cokolady nepyta ani keksiky. Kaspsicky dlhodobo odmieta.
Pecivo len niekedy. Parky tiez zje tak jej kupujem aspon gasparky pre deti. Ale nedavam jej casto.
Maso len pecene, lososa sprasi aj dospelu davku.
Zo zeleniny uhorka a brokolica aj na tony.
Ale stale ma UM, verim, ze ak by som ho zrusila tak sa viac rozje. Vidno to ked jej ho rano nedam. Ale este jej ho zrusit nemozem. Ma uz len rano a vecer.
A ona taka nejadacka bola od narodenia. Kojila sa len 20 minut a potom dakujem neprosim vidime sa o 3 hodiny. Ziadne vydudlavanie 3 hodiny na prsniku. Ked presla na UM, to iste, flasu pytala len ked bola hladna a nikdy nezjedla ani predpisanu davku 🤷♀️
Presne takto je to u nas..obaja su rovnaky 😀 .. nas 8rocny syn je tiez najmensi aj najchudsi (zatial)... a ona tiez je drobcek..ja uz v porodnici som vedela ze to ze nechce sa tolko dojcit bude slabym apetitom,lebo rovnake ho bolo u syna..
Čo zje?