Mamičky nejedákov

martiiina69
26. feb 2024

Ahojte mamičky nejedákov. Chcem sa opýtať, či vaše deti ostali nejedáci, alebo sa to časom zlepšilo. Moje dieťa 3r. je od narodenia nejedák, príkrmy 0 bodov, normálna strava zje po lyžičke a hotovo, raňajky nič, keď je jogurt ( hoc aj ochutený, alebo s lentilkami) zje polovicu ( dokonca ani tie lentilky z neho nezje !! ). Jedna kocka mäska na obed a 2 lyžičky ryže, atď. Aj keď občas dostane nejakú ,,blbosť" ako lízatko, alebo keksík, tak to nezje celé. V školke podobne.
Zlepší sa to? Či len nemá taký apetít? Bojujeme s tým od mala a nechcem na neho tlačiť, ale bojím sa, aby mal dosť živín a nestrádal.

katinka71
26. feb 2024

moj bol nejedak do 10 r,teraz ma 12 a naje uz dobre je vysoky a stihly ,malo bol /2x ATB)chory,sladke jedla vobec nezje ani sladkosti doteraz,ale ani ovocie a zelenina,zato polievky hlavne jedla ,chlieb ,toasty fitnes mu chutia,

h2
26. feb 2024

@martiiina69 Zlepší sa to určite. Ale možno nikdy z neho nebude také to dieťa, čo rýchlo, veľa a s chuťou všetko zje. Môj syn má aktuálne 12 a pol roka, jedenie je stále tak trochu problém. Necíti hlad, nemáva chuť do jedla. "Som hladný" som od neho v živote nepočula. Ale keď má ísť jesť, tak aspoň zje. Na to, že mu to trvá dlho, sme si už zvykli, ale boli časy, keď som z toho bola na nervy, lebo on bol schopný pol krajca chleba na raňajky jesť aj hodinu. Teraz už to neriešim. Do školy na obedy nechodí, to som zrušila, keď začal chodiť na druhý stupeň, lebo som vedela, že v tej škole zje možno tak štvrtinu toho, čo je na obed.

letfenixa
26. feb 2024

@martiiina69 náš syn to má naopak, aj má chuť, ale bojí sa vracania (raz sa prejedol a povracal), takže je v presných intervaloch a hlavne obedy veľmi málo.
Ako malý jedol veľmi málo, ako píšeš, aj zo sladkého len trošku.

ibatanecnica
26. feb 2024

cca v20tke 😉

tesi56
27. feb 2024

Ahojte. Môj syn nejedol vôbec, keď bol dieťa, zo všetkého ho naťahovalo. Doktorka nám predpisovala roky nutridrinky, ktoré bol ako jedno z mála ochotný zjesť/vypit. Z ovocia neskôr len jablko, zeleninu žiadnu. Teraz má 15 a keď došiel na strednú začal v škole jesť všetko krížom krážom, že kukám vždy, keď mi povie čo si vybral na obed. A taaaak veľmi sa z toho tesiiiim.

luliu
27. feb 2024

@martiiina69 syn má 13 a je stále nejedak. Nezlepšilo sa nič, zvykli sme si 😉

heln
27. feb 2024

@martiiina69 len skusat a skusat nove veci, mozno nieco zachuti. moja dcera ked mala 3 roky a vecer ked som rozmyslala co zjedla tak som sa za hlavu chytala. prikrmy tiez boli nula bodov. jedavala vtedy kuracie maso s korenim gyros a spagety, ostatne jedlo slo tazko. co nam nechcene zaberalo bolo to, ze manzel ked prisiel z roboty, tak si nachystal veceru, odniesol do obyvacky a odisiel si po kecup a ona mu to zacala jest. hoci to iste mohla mat chvilu pred tym v kuchyni a nejedla to. tiez som to chcela riesit ale pediatricka vzdy povedala, ze zivena je dobre. teraz ma 12 a v jedle sa fakt prple, kym nieco zje. ovocie nechce, ale da si napriklad avokado alebo pomelo.
skus namiesto jogurtu napriklad aktimel, alebo montedrink. u nas rano nezaberalo nic, do skolky chodila o salke mlieka, teraz rano by tiez nezjedla nic, ale da si sladke pecivo typu donut, minitky, ale aj v tom strasne prebera.