Mám začať prikrmovať štvormesačného plne kojeného syna?

andolina2
28. aug 2015

ako budem vediet ci mu staci len kojenie alebo by som ho uz mala prikrmovat?ako a s cim ste zacali pri kojeni?v noci sa zobudi 2-3krat,kojim ho trosku a uz aj spi,asi je len smadny vtedy lebo potom zaspi na dve hodinky.ake umele mlieko kupujete?nestaci ked ho budem len kojit do 6.mesiaca bez umeleho ked nebude treba a potom len pridam nejaku kasicku,ovocie,zeleninu?diky za odpovede

sardinka333
28. aug 2015

@andolina2 a prečo chceš prikrmovať? nechapem...dieťa spokojne a ty uvažuješ nad UM? a načo? ked ti pekne papa tak načo. Ci mu stači kojenie vieš podla toho či priberá, prospieva, nie je apaticky, ma pocikane plienky...chodiš pedine do poradne tak ,,no stres,,.

andolina2
autor
28. aug 2015

@sardinka333 bojim sa ze ma z toho malo.uvidime za dva tyzdne ci pribral normalne kolko by mal,naposledy sme boli pred mesiacom a pol u pediatra tak som uz netrpezliva.

moni73
28. aug 2015

@andolina2 neboooj, keby bol hladny, tak je ho pocut 😉

andolina2
autor
28. aug 2015

@moni73 asi mas pravdu ,ale aj tak ako zacat s prikrmenim a kedy?

anny1984
28. aug 2015

Ak pekne priberá, tak by som to neriešila, ak by plakal od hladu, že nemáš dosť mlieka nepoviem. Ja som začala prikrmovať od ukončeného 5. mesiaca najprv jeden druh zeleniny a postupne pridávaš a sleduješ či nie je nejaká reakcia.

ena1903
28. aug 2015

Aaale, co sa bojis, keby nemal dost, podla mna by si to na nom videla. A rozhodne by nepriberal. Ja som vyhradne kojila do pol roka, aj potom vela, a maly bol tucnucky, spokojny, vyborne prospieval.

ivec16
28. aug 2015

ak je plne dojceny staci zacat prikrmovat priblizne v 6. mesiaci, budes vidiet kedy bude po vas hladiet, ked budete jest, bude sa snazit chytit vase jedlo,..

sardinka333
28. aug 2015

@andolina2 najskor od ukončeneho 4 mesiaca....nekojene a kojene neskor ukončený 6 mesiac. Pekne to popísala @anny1984. Nestresuj, vieš aky je drahy Nutrilon? Dnes mi došlo 6 ,,pixli,, a ,,stovka,, v čudu...tak bud rada ze tebe kojenie ide.

ukulela
28. aug 2015

ja som do pol roka plne kojila a potom postupne zacala s prikrmami. malyje OK, bude mat 11 mesiacov a je uz toho dost vela a aj vsetko toleruje, ziadna reakcia, alergia ani nechut k nejakemu konkretnemu jedlu. stale pri tom aj kojim a nadlabne sa riadne, aj z prikrmu,aj z prsa ... takze nestresuj, ani neuvazuj nad UM, uzi si este par tyzdnov kojenia a potom zacnes klasika - mrkva, zemiak, cukina ... ak mas teraz moznost, nazavaraj si napr jablkovu vyzivu z domacich jablk , zamraz daku domacu zeleninu a podobne ...

siska53
28. aug 2015

@andolina2 Naco ho chces prikrmovat ci napchavat UM? Dojcene sa prikrmuju od 6.m. Vsak ti spi v pohode. Sama vidis,ze si cucne a zaspinka. Keby nepriberal,to je ine..ale aj tam najskor treba vylucit nespravne prisatie.
Moj sice uz prespal celu noc,ale cez den sa dojcil kazdu hodinu az dve. Neriesila som to so. Priberal pekne,v 6,m.sme zacali s prikrmami. UM dostal,az ked som ho musela kvoli mojim zdrav.problemom odstavit.
A mladsia zas priberala malo. Ale dr.stacilo,ze pribera. Nic na tom nezmenili ani prikrmy ci odstavenie v takmer 2.r.,ona je prosto taky typ. Rozpapala sa az neskor,ale stale je to take,ze raz menej,raz viac. Som rada,ze dr.ma nenutila do UM,dokonca mi moj napad,dat jej UM,ked malo pribera,zatrhla. Skor mi ju kazala budit v noci,lebo slecna,ak nemala koliku,tak prespala celu noc.

ja1985
28. aug 2015

Chces ho zacat prikrmovat alebo mu davat UM??? lebo to je rozdiel...moja bola tiez plne kojena a zacali sme PRIKRMOVAT (nie davat UM) od ukonceneho 4. mesiaca.... zemiacik, mrkva, cuketa atd atd atd...tak ako je to rozpisane vsade mozne na nete, pripadne ako ti poradi tvoja detska dr...

janickacrazy
29. aug 2015

@andolina2 Plne kojené deti by sa mali začať prikrmovať až po ukončení 6 mes., ja som tak tiež začala a syn pekne všetko papal, všetky príkrmy. Pri druhom som mala málo mlieka, musela som dávať aj UM a prikrmovať sme začali po ukončenom 4 mes. a vobec to nešlo, syn všetko vyplúval, ešte nebol na to pripravený, nevedel to poriadne prehltnúť. Takže netreba sa ponáhľať.

natalka767
29. aug 2015

plne kojené detičky sa majú začať prikrmovať až po ukončení 6 mesiaca ako píše janicka 🙂 Nedávaj bábätku nič iné do 6 mesiaca pokiaľ ho môžeš kojiť. Budeš vedieť, že máš dosť mliečka aj podľa jeho správania. Každé bábätko má taký iný plač alebo iné správanie keď chce papať. To každá maminka pozná určite. A v noci skús bábätko trošku prebrať aby zase ťahalo keď si iba trošku pocucká a hneď zaspí 🙂 moja maličká bola tiež taký spachtoš až kým som nedošla ako na ňu, že ju sem tam musím prebrať keď pri kojení zaspávala 🙂 ja mám najlepšie skúsenosti s UM so sunarom, že vraj to má najbližšie k materskému mlieku. Ale pokiaľ môžeš určite do pol roka iba koj. Materské mliečko je to najlepšie čo môžeš drobčekovi dať 🙂

natalka767
29. aug 2015

A pokiaľ nevieš či máš dosť mliečka, tak si ho skús odsať a uvidíš podľa toho koľko máš ml. Odsávanie iba podporí tvorbu materského mlieka 🙂

qtinka29
29. aug 2015

ak sa v noci často budí-v tomto teple môže byť len smädný-stači mu dať čajík,al.vodu...ak je aj hladný,môžeš od 5.mes dať večer kašu-redšiu.....kojiť neprestávaj....