Mám už začať prikrmovať 4 mesačnú dcérku?

lusia222
12. feb 2013

Mamicky poradte mi 🙂 Moja dcerka ma takmer 4 mesiace a je plne kojena. Ma 6500 g,porodna hmotnost bola 2900 g. Davam jej cez den aj cajik,vypije mi 200 ml. Stolicu ma raz denne,pripisujem to tomu ze vsetko mliecko co spapa telo spotrebuje. Pribera pekne ale mam taky vnutorny pocit ze uz by sme mali pomaly prejst na zeleninku. Aky mate na to nazor?? Dakujem za kazdy 😉

moncicip
12. feb 2013

Urcite pockaj na ukonceny 4.mesiac az vtedy sa moze zacat. Sice sa hovori ze u kojenych deti trosku neskor, ale ked mas pocit ze to potrebuje tak vyskusaj dat na vecer kasicku a uvidis ci nastane nejaka zmena.

arturia
12. feb 2013

Keď dobre priberá ešte sa nemusíš ponáhľať zvlášť keď plne dojcis . Ja som začala prikrmovat až od 5 mesiaca a tiež som iba dojcila ale maly slabšie priberal . Ináč by som začala s prikrmami až od 6 mesiaca .

zuzoka
12. feb 2013

Ja som začala prikrmovať a čajíčkovať po ukončenom 6.mesiaci, dovtedy som iba dojčila. Bábo v materskom mliečku nájde všetko, čo potrebuje. Ak máš pocit, že má málo, alebo mu niečo chýba, poraď sa s pediatrom.

andelok
12. feb 2013

@lusia222 Urcite nie, ked je plne kojena. My sme zacali az v ukoncenom 6. mesiaci. Kym ma taku peknu hmotnost, nie je sa kam ponahlat. A urcite nie kvoli vnutornemu pocitu 😉 A hlavne ked uz raz zacnes, urcite nezacinaj s kasami, ako ti radi @moncicip ale zacni s jednozlozkovym zeleninovym pyre, napr. mrkva alebo zemiak.

madlei
12. feb 2013

@lusia222 Mala je doteraz dojcena (ma 14 mesiacov), prikrmovat staci od 6 mesiaca, dieta musi byt aj psychicky zrele aby spolupracovalo, otvaralo ustocka, troska uz vydrzalo sediet s oporou, malo zaujem o jedlo. caj jej na co davas??? plne dojcene dieta nepotrebuje caj ani vodu, pokial nie je vonku 30-35°C. to co by mala potom vypit mlieko ma zaplneny zaludok cajom a nechce pit mliecko, potom sa cudujes ze nepribera primerane. a naco si ju kazis flaskou, oslabis jej saci reflex a potom budes kupovat drahe a hlavne umele mlieka. ja som malu naucila pit v 4 mesiacoch z pohara bez sosaku vodu, ale to bolo teplo a 35°C vonku... a uz to tu bolo spomenute, ak o niecom pochybujes bud sa obrat na laktacnu poradkynu alebo na pediatra...a hlavne ver sebe, svojmu telu a tomu ze tvoje mlieko je to naj pre tvoje dietatko

brumka
12. feb 2013

ja bysom este s prikrmami pockala, pekne ti pribera. ja som zacal prikrmovat od 5,5m ale z dovodu ze mala mi nespala, stale pytala mliecko lebo sme uz mali cez 8kg.

lusia222
autor
13. feb 2013

@andelok a nemam zacat s prikrmom ani ked mi uz papa kazdu hodinku a pol ? kedysi papala kazde 3.

andelok
13. feb 2013

@lusia222 To sa meni..mne tiez mala papala kazde tri hodiny, potom kazde dve, potom mala obdobie, kedy dokonca kazdu hodinu a potom sa zas vratila k trom hodinam. ak pribera, tak by som urcite v takom nizkom veku este prikrmy nezavadzala...moze to poskodit oblicky a zatazit organizmus.

aknel1985
13. feb 2013

Ja som malu zacala prikrmovat v 5 mesiaci, a bola dojcena do roka a pol, no len moja bola stale hladna tak sme zacali s prikrmami skor , kazdu hodinu vyzadovala mliecko.....cajiky som jej nedavala do 7 mesiaca .....kedze kojis dieta cajik nepotrebuje ma dostatok tekutin z tvojho mliecka , .....vnutorny pocit aj ked jej zacnes davat prve lyzicky zeleninky tak ti vela nespapka trva to aj tak dlho kym sa rozpapa ja som sa vzdy radila s doktorkou papa